تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 17 دی 1403    احادیث و روایات:  امام رضا (ع):معناى گفته كسى كه بسم اللّه‏ مى‏گويد، يعنى نشانى از نشانه‏هاى خداوند را بر خود مى‏...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1851330371




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

شایع ترین مشکل حافظه در سنین پیری


واضح آرشیو وب فارسی:دکتر سلام:
32e7bc042873d9beead0d74e6ca6be54f00a793f
چرا این بیماری در سالمندان بروز می کندو مهمترین عوامل ایجاد کننده های آن کدامند چگونه می توانند از ابتلا به آن جلوگیری کنند و حافظه و ذهنشان را در برابر این عارضه همه گیر مصون نگاه دارند در سال 1906 میلادی «آلویس آلزایمر» پزشک آلمانی پس از 20 سال تحقیق توانست تعریفی علمی از این بیماری معروف به بیماری پیری که چیزی بیشتر از یک فراموشی ساده است ارائه دهد که بعدها برای قدردانی از او، این بیماری آلزایمر نامیده شد.
بیماری آلزایمر دو تا پنج درصد اشخاص سالمند را در بر می گیرد و گاهی هم به اشخاص جوان تر حمله می کند که در اثر فاسد شدن سلول های منطقه «هیپوکامپ» که معمولا مقدار زیادی «استیل کولین» تولید می کند به وجود می آید.
سلول های مغزی یا نرون های آسیب دیده، پلاک هایی جمع کرده و به تعداد زیادی می میرند وبه همین دلیل یکی از نشانه های اصلی بیماری آلزایمر، ناتوانی در تحکیم یک یادگیری تازه مثل یادآوری آدرس جدید و دشواری در جهت یابی است، هرچند خاطرات رویدادهای دور معمولا کمتر آسیب می بینند.
*** علت بیماری آلزایمر
با بالارفتن سن و پیر شدن سلول ها، ترشح ماده شیمیایی «سروتونین» کاهش می یابد از همین رو ارتباط بین سلولی و انتقال اطلاعات دچار مشکل می شود.
این بیماری همیشه به علت پیرشدن سلول ها نیست، سکته مغزی که باعث از دست رفتن بخشی از سلول های مغز می شود یا شوک عاطفی از دست دادن عزیزی می تواند خطر ابتلا به آلزایمر را افزایش دهد.
یافته های محققان دانشگاه کالیفرنیای جنوبی با انجام آزمایش بر روی یک هزار و 200 مورد دو قلو نشان داد 71 درصد از موارد ابتلا به بیماری آلزایمر به دلایل ژنتیکی و سپس عوامل محیطی بروز می کند.
بیماری آلزایمر در بیشتر موارد در اشخاص سالمند در فاصله زمانی هشت تا 20 سال رشد می کند و قربانی این بیماری ، ابتدا افت حافظه پیدا کرده و اغلب قدرت جهت یابی خود را به شدت از دست می دهد، حتی اعضای خانواده خود را نمی شناسد، هیجان های کودکانه نشان می دهد و از عهده نظافت خود و لباس پوشیدن برنمی آید.
بیماران آلزایمری، فراموش شدگانی هستند که زندگی برای آنها سناریوی تلخی شده که گاهی گم می شوند و گاهی گم می کنند، در لحظاتی حتی با خود هم غریبه می شوند و اسم خودشان را هم یادشان نمی آید.
اکنون تخمین زده می شود حدود 600 هزار نفر در ایران به بیماری این بیماری مبتلا باشند و در هر چهار ثانیه یک نفر در جهان و در هر هفت دقیقه یک نفر در ایران به آن مبتلا می شود.
بیماری آلزایمر یک نوع اختلال عملکرد مغزی است که طی آن به تدریج توانایی های ذهنی بیمار تحلیل می رود و بارزترین تظاهرآن زوال عقل و اختلال حافظه است.
اختلال حافظه معمولا به تدریج ایجاد شده و پیشرفت می کند، در ابتدا اختلال حافظه به وقایع و آموخته های اخیر محدود می شود ولی به تدریج خاطرات قدیمی هم آسیب می بینند.
بیمار پاسخ سوالی را که چند لحظه قبل پرسیده است فراموش می کند و مجددا همان سوال را می پرسد. وسایلش را گم می کند و نمی داند کجا گذاشته است. به تدریج در شناخت دوستان و آشنایان و نام بردن اسامی آنان نیز مشکل ایجاد می شود. مشکل مسیریابی پیدا می کند و اگر تنها از خانه بیرون برود گم می شود.
در موارد شدیدتر حتی در تشخیص اتاق خواب، آشپزخانه، دستشویی و حمام در منزل خودش هم مشکل پیدا می کند.
بروز اختلال در حافظه و روند تفکر سبب آسیب عملکردهای اجتماعی و شخصی بیمارشده و در نتیجه ممکن است سبب افسردگی, عصبانیت , پرخاشگری بیمار شود.
***نگاهی به زندگی چند بیمار آلزایمری
اعظم 75 ساله یکی از مبتلایان به آلزایمر است که روز به روز وضعیتش بدتر می شود، اما سودابه دختر بزرگش از او مراقبت می کند.
سودابه می گوید: مادرم از پنج سال قبل به آلزایمر مبتلا شده و هر روز وضعیتش بدتر می شود، اوایل نگهداری از او راحت تر بود ولی در یک سال اخیر وضعیت مادرم خیلی بدتر شده است و برادرم هم در نگهداری از او به من کمک می کند.
وی افزود: مادرم ؛ من و داداشم را نمی شناسد و می گوید بچه های من هنوز در گهواره هستند و احساس می کند که هنوز زنی جوان است.
وی بیان کرد: مادرم دوست دارد دائما از منزل خارج شود و وقتی به او اجازه نمی دهیم عصبانی می شود. دیگر از پس کارهای معمولی مانند دستشویی رفتن ، غذاخوردن و بقیه کارهایش برنمی آید.
صغرا 69 ساله یکی دیگر از مبتلایان آلزایمر است که به گفته همسایه ها در مراحل اولیه این بیماری است، 10 سالی از مرگ همسرش می گذرد، بعد از آنکه فرزندانش متوجه بیماری او شدند و خواستند که با آنها زندگی کند ، زیربار نرفت و همچنین دوست ندارد که فرزندانش هم با او زندگی کنند.
معصومه یکی از دختران صغرا می گوید: او زندگی در تنهایی را می خواهد ولی تنها زندگی کردن برای کسی که به آلزایمر مبتلاست کار آسانی نیست.
وی گفت: بعضی اوقات یادش می رود شیرگاز را ببندد ، کلیدها را گم می کند ، بیماری های تنگی نفس و گرفتگی رگ های قلبش نیز قوز بالا قوز شده است.
وی افزود: فرزندانش چند روز یک بار به رغم پیمودن مسافت زیادی برای دیدن مادر می آیند ولی او دوست ندارد پیشش بمانند و می گوید نوه هایش شلوغ کار هستند و حوصله سر و صدا ندارم.
قاسم 80 ساله از دیگر مبتلایان آلزایمر است. محسن نوه بزرگ او می گوید: پدربزرگم خیلی بی اعتماد شده و مدام از دزدیده شدن وسایلش شاکی است. دائم باید یک نفر حواسش به او باشد وگرنه شروع به دعوا و مرافعه با همسایه ها می کند و می گوید آنها وسایلم را برداشته اند. نسبت به همه چیز اعتمادش را از دست داده و احساس امنیت ندارد. گاهی اوقات می گوید که می خواهند من را بکشند.
مرضیه مادر محسن با تائید حرف های پسرش گفت: بیماری بابام ، اوایل از فراموش کردن چیزهای کوچک شروع شد ولی الان وضعیتش خیلی بدتر شده ، یک حرف را چند بار تکرار می کند و خیلی وقت ها افراد را با یکدیگر اشتباه می گیرد. مدام سراغ مادرم که 15 سال قبل فوت کرده است را می گیرد.
وی افزود: خیلی وقت ها یادش می رود که نیم ساعت قبل غذا خورده است و اگر مانع از غذاخوردن چندباره اش شویم عصبانی می شود. در خانه ماندن را دوست ندارد و می خواهد همیشه بیرون باشد و وقتی هم که بیرون می رود دائما با مردم دعوا می کند.
*** فرد، خانواده و جامعه درگیر بیماران آلزایمری هستند
به گفته یک عصب شناس ، مشکل بیماران آلزایمری گسترده تر ازآن چیزی است که به نظر می آید و فقط مربوط به خودشان نیست بلکه خانواده و اجتماع را هم درگیر می کند.
حسن مهدوی گفت: با پیشرفت این بیماری ، مشکلات زیادی برای فرد و خانواده ایجاد می شود و به مرور حتی ممکن است رفتارهای خطرآفرین از بیمار سر بزند و چون نمی تواند از عهده زندگی روزمره خود برآید ناگزیر به پرستارانی نیاز پیدا می کند که از او مراقبت کنند.
وی افزود: نگهداری از این بیماران به حمایت های دولتی نیاز دارد چرا که مراقبت طولانی مدت از بیماران آلزایمری که شرایطی سخت دارند برای خانواده های آنها دشوار و طاقت فرسا خواهد شد.
وی بیان کرد: بعضی از اعضای خانواده که سالیان دراز و بدون هیچ حمایتی از بیماران آلزایمری دارای شرایط سخت نگهداری می کنند بعد از مدتی خودشان هم بیمار می شوند.
وی اظهار کرد: استرس مزمن مراقبت از بیماران باعث می شود آنها به سندرم مراقبان ؛ که افسردگی همراه با خشونت است دچار شوند.
این عصب شناس می گوید: دولت می تواند با راه اندازی مراکزی که در آن از بیماران آلزایمری مراقبت می شود ، آموزش های لازم را به خانواده های آنان ارائه دهد و آنها را در زمینه مراقبت از این بیماران توانمند کند.
*** کمک روحی و روانی به سالمندان
به اعتقاد یک دکترای طب سالمندی، سالخوردگانی که دارای ناتوانی یا معلولیت جسمی ، روانی و یا حافظه هستند و سابقه زمین خوردن ، خطر سالمند آزاری یا سوانح را دارند ، می توانند برای نگهداری به مجتمع های اقامتی مراجعه کنند.
مهتاب علیزاده گفت: اگر امکان مراقبت از سالمندان در منزل براساس ارجاع پزشک وجود ندارد، این افراد باید برای مراقبت های طولانی مدت به خانه سالمندان یا مراکز نگهداری دمانس (زوال عقل) منتقل شوند.
وی افزود: مراقبت های تسکینی که گاهی در انتهای زندگی فرد سالمند انجام می شود، می تواند در خانه های سالمندان یا منازل افراد با رویکرد بالینی ، روانی و معنوی برای سالمند و خانواده اش ارائه شود.
وی، هدف اصلی از ارائه خدمات برای سالمندان را کنترل و کاهش درد، مشاوره های روحی یا معنوی توسط پزشک و پرستار و نظیر آن ذکر کرد و گفت: معاینه فشارخون برای سالمندانی که سابقه ابتلا به سنکوپ یا زمین خوردن دارند، هنگام بستری در بیمارستان الزامی است.
علیزاده توضیح داد: از دست رفتن کامل ولی موقت هوشیاری، سنکوپ (syncope)نام دارد که فرد به صورت ناگهانی هوشیاری خود را از دست داده و به زمین می افتد.
وی گفت: سنکوپ یا غش، یک حالت نیمه بیهوشی و ملایم تر از شوک است. در این حالت فرد دچار بی خبری کوتاه مدت ازاطراف خود می شود و علت آن نرسیدن خون کافی در کوتاه مدت به مغز است.
به گفته این دکترای طب سالمندی ، در حالت سنکوپ، دستگاه های قلب و ریه فعال است و مدت زمان سنکوپ از چند ثانیه تا چند دقیقه به طول می انجامد و بیمار به صورت خود به خودی هوشیاری خود را به صورت کامل به دست می آورد.
علیزاده گفت: ممکن است قبل از ایجاد سنکوپ، فرد دچار سرگیجه ، تعریق سرد یا تهوع و استفراغ شود و یا بطور ناگهانی و بدون هیچ احساس قبلی سنکوپ رخ دهد.
وی با بیان اینکه فرد؛ بعد از به دست آوردن هوشیاری، معمولا سرحال و بدون علائم است (مگر در صورت واردآمدن ضربه و یا آسیب دیدگی بر اثر زمین خوردن) افزود: شوک هیجانی مثل دیدن مناظر وحشتناک، شنیدن اخبار ناگوار، ایستادن طولانی مدت همراه با ازدحام جمعیت و خستگی شدید، گرما و فقدان هوای تازه ازعلل سنکوپ است و علائم آن رنگ پریدگی، سردی، تعریق فراوان پوست، نبض ضعیف، تنفس سطحی و تند و گشادی مردمک چشم ها می باشد.
*** نتایج برخی پژوهش ها در خصوص جلوگیری از ابتلا به بیماری آلزایمر
براساس مطالعات انجام شده در آمریکا مشخص شد؛ مصرف منظم ماهی از بخش خاکستری مغز در نقاطی که با بیماری آلزایمر مرتبط است ، محافظت می کند و در افرادی که حداقل یک بار در هفته ماهی به صورت کبابی یا بخارپز می خورند ، سلامت مغز بهبود یافته و خطر اختلال شناختی و ادراکی و همچنین خطر بیماری آلزایمر در آنها کاهش می یابد.
یافته های این پژوهش که بر روی 260 فرد سالم انجام شده و اطلاعات مربوط به میزان مصرف ماهی آنها در یک دوره 10 ساله توسط MRI سه بعدی ثبت و ارزیابی شد، نشان داد: مصرف حداقل هفته ای یک بار ماهی، موجب حفظ بخش خاکستری در قسمت های مختلف مغز شده و خطر ابتلا به آلزایمر را پنج بار کاهش می دهد و در حقیقت اسیدهای چرب موجود در ماهی موجب بزرگ شدن و تقویت نورون ها (سلول های مغزی) در بخش خاکستری مغز می شود و این پدیده مغز را در برابر بیماری آلزایمر محافظت می نماید.
محققان آمریکایی دانشگاه ماساچوست همچنین در پژوهش دیگری ثابت کردند؛ مصرف آب سیب می تواند سبب بهبود خلق و خوی افراد مبتلا به آلزایمر شود.
این پژوهشگران دریافتند که نوشیدن آب سیب از آسیب های شناختی و آلزایمر در میانسالی جلوگیری می کند و در بهبود عملکرد و جلوگیری از کاهش حافظه و هوشیاری در پیری موثر است.
آنان پس از زیرنظر گرفتن 21 فرد مبتلا به آلزایمر در حد متوسط و شدید متوجه شدند مصرف دو لیوان آب سیب یا 120 میلی لیتر در روز می تواند تا 27 درصد از نشانه های رفتاری و روانی مربوط به زوال عقل را بکاهد.
برای این محققان ثابت شد که تغییرات اساسی در پی مصرف آب سیب به ویژه در حالات اضطرابی، لرزش ها و جنون افراد، سبب بهبود حالات و خلق و خوی آنان می شود و مصرف منظم آب سیب نه تنها برای حفظ عملکرد مغز در بهترین حالت خود، بلکه برای به تاخیر انداختن علل کلیدی بیماری آلزایمر و در نتیجه افزایش روش های درمان، موثر است.
محققان آمریکایی در پژوهشی دیگر دریافتند که عدم تعادل ماده معدنی مس تاثیرعمیقی بر روی سیستم اعصاب مرکزی افراد می گذارد.
برای این محققان اثبات شد که مس ؛ تقویت کننده فعالیت مغز قدیم (Old Brain) جایی که مربوط به احساسات و عاطفه است به عنوان یک ماده معدنی مورد نیاز بدن، نقش حیاتی در سلامت دارد.
مطالعات محققان آمریکایی همچنین نشان داد؛ مصرف بیش از حد ماده معدنی مس سبب تغییراتی در مغز شده و خطر ابتلا به بیماری آلزایمر را افزایش می دهد.
ماده معدنی مس برای حفظ عملکرد سیستم عصبی، رشد استخوان و عضلات و ترشح هورمون ها ضروری است و نخود فرنگی، قارچ، آجیل، لوبیا، عدس ، گوجه فرنگی ، موز ، آلو، سویا و سیب زمینی از جمله منابع غنی مس به شمار می روند.
*** آلزایمر یک بیماری مغزی پیش رونده و غیرقابل درمان است
به گفته کارشناس مسئول سلامت روان مرکز بهداشت استان مرکزی ، آلزایمر یک بیماری مغزی پیشرونده و غیرقابل درمان است که موجب از بین رفتن حافظه و مهارت های ادراکی می شود.
زهرا مقدم گفت: ابتلا به این بیماری ، پنج درصد از افراد بالای 64 سال را درگیر می کند که یک سوم آنها ازنظر کارکردهای ذهنی به شدت معلول می شوند.
وی افزود: ازدست دادن ابتکارعمل، فراموشکاری، ناتوانی در نامیدن و گم گشتگی مکانی از نشانه های شایع تر بیماری آلزایمر است و با گذشت زمان دستگاه عصبی فرد مبتلا به آلزایمر رو به وخامت و آسیب می گذارد، خواب آشفته می شود، سرگردانی اتفاق می افتد، رعایت بهداشت و نظافت را نمی کند، کنترل ادرار و مدفوع را از دست می دهد، غیرقابل کنترل، پرخاشگر و لجباز می شود، جیغ و داد می زند و در راه رفتن تعادل ندارد.
وی بیان کرد: بازسازی الگوی زندگی این افراد ضروری است و با استفاده از یادداشت برداری برای ضعف حافظه و خط بریل برای افراد نابینا و جابجا نشدن وسایل خانه و اشیای داخلی می توان کارکردهای لطمه دیده را با کمک خانواده تاحدی جبران نمود.
وی اظهارکرد: مرکز بهداشت استان مرکزی؛ بیشتر دیدگاه اپیدمیولوژی دارد و برنامه های آن عمدتا روی افسردگی ، اختلالات اضطرابی ، وسواس و اعتیاد است چرا که بیشترین شیوع را دارد و افراد زیادی از جامعه را درگیر کرده است و بیماری آلزایمر فعلا جزو برنامه های تشخیص، غربالگری و پیشگیری این مرکز نیست.
به گفته این کارشناس مسئول، پزشکان عمومی مستقر در خانه های بهداشت و مراکز بهداشتی درمانی با تشخیص اولیه بیماری ، نهایتا با ارجاع آنها به نورولوژیست ها و متخصصان مغز و اعصاب، با تشخیص های پاراکلینیکی، عکسبرداری از مغز و غیره، مقدار آسیب دیدگی را تشخیص داده و با دارودرمانی ، فرایند درمان را جهت مهار و کنترل نشانه های بیماری انجام می دهند.
مقدم افزود: عدم رسیدن اکسیژن به مغز، فشار، ضربه و فشار درون جمجمه ای باعث آسیب رسیدن به مغز می شود و افراد سالمند باید نسبت به خودمراقبتی بیشتر توجه کنند و مواظب باشند صدمه نبینند.
وی، کاهش کربوهیدرات ها، افزایش میوه، سبزیجات، لبنیات و دانه های روغنی را برای سلامتی توصیه کرد و گفت: سالمندان با خودمراقبتی و مطالعه می توانند کارکردهای مغز را طراوت ببخشند حتی اگر بیماری آلزایمر در آنها شروع شده باشد ، آن را کند کرده و به تاخیر بیندازند.
*** مراکز نگهداری سالمندان
مدیرعامل موسسه خیریه سالمندان استان مرکزی می گوید: برای شادابی و طراوت سالمندان زن و مرد که اکثر آنها به خاطر تنهایی گوشه گیرند و مبتلا به بیماری های سالمندی از جمله آلزایمر شده اند، آنان در مرکز روزانه جهاندیده و مرکز شبانه روزی ابراهیم آباد اراک در کنار یکدیگر نگهداری می شوند.
پروین جهانبان گفت: مرکز روزانه خدمات توانبخشی، تفریحی، اجتماعی و مراقبتی جهاندیده اراک در راستای کمک به توسعه فرهنگ نگهداری از والدین نزد فرزندان در سال 1388 ایجاد شده و آمادگی پذیرش پدران و مادران فرهیخته و سالمندان را دارد.
وی با بیان اینکه کاهش حرکات فیزیکی، پوکی استخوان و دردهای عضلانی از جمله بیماری های دوران سالمندی است، افزود: این مرکز با ارائه خدمات فیزیوتراپی توسط کارشناسان و تجهیزات الکتروتراپی، توانمندی و نشاط سالمندان را فراهم کرده و می کوشد از پیشرفت بیماری های دوران سالمندی جلوگیری شود و حرکات فیزیکی مددجویان افزایش یابد.
به گفته وی، دراین موسسه که فعالیت خود را در خصوص ارتقای زندگی سالمندی مردان آغاز کرد، اکنون از 15 سالمند مرد نگهداری می شود و در کنار آن ، ساختمانی سه طبقه با ظرفیت 50 نفر برای نگهداری سالمندان زن در سال 1391 ساخته شده و هم اکنون 40 سالمند زن در آن نگهداری می شوند.
وی افزود: در مرکز روزانه جهاندیده در مجموع 56 سالمند زن و مرد از صبح تا عصر در کنار یکدیگر به جای ماندن در خانه و نگاه کردن به در و دیوار ، با حضور در کلاس های ورزشی، موسیقی، قرآن، تفسیر آیات، برنامه های شاد، تفریحی و اردویی اوقات خود را سپری می کنند.
مدیرعامل موسسه خیریه سالمندان استان مرکزی گفت: مرکز نگهداری و توانبخشی شبانه روزی سالمندان بانوان و آقایان ابراهیم آباد واقع در کیلومتر 30 جاده تهران – اراک هم که فعالیت خود را در خصوص ارتقای زندگی سالمندان مرد آغاز کرد، اکنون 80 سالمند مرد و 20 سالمند زن را نگهداری می کند.
جهانبان افزود: این مراکز زیرپوشش اداره کل بهزیستی استان مرکزی فعالیت دارند و افراد سالمند پس از تشکیل پرونده و مراحل اداری و درمانی از سوی بهزیستی به مراکز نگهداری شبانه روزی ابراهیم آباد و یا روزانه جهاندیده معرفی می شوند.
به گفته وی ، 60 درصد سالمندانی که به این مراکز مراجعه می کنند دچار بیماری آلزایمر یا زوال عقلی هستند و بقیه بیماری های صحبتی، حرکتی، بینایی، شنوایی و غیره دارند.
وی بیان کرد: بهزیستی حدود 40 درصد از کل مبلغ نگهداری سالمندان را به صورت یارانه می پردازد و 60 درصد بقیه آن توسط خیرین تامین می شود.
وی اظهارکرد: نگهداری از یک سالمند برای این مراکز ماهانه یک میلیون و 500 هزار تومان هزینه دربردارد و این درحالی است که درمان ناشی از شکستگی های این افراد از عهده آنها که اکثرا خانواده های بی بضاعتی دارند، برنمی آید.
مدیرعامل موسسه خیریه سالمندان استان مرکزی گفت: 35 نفرشامل خدمات، مراقبین، متخصص، پزشک، پرستار، کادر توانبخشی ، فیزیوتراپیست ، گفتاردرمان و غیره در مراکز نگهداری سالمندان روزانه جهاندیده و شبانه روزی ابراهیم آباد اراک مشغول فعالیت هستند.
جهانبان افزود: یک عده از افراد خیر متخصص، پزشک، آرایشگر، فعالیت در آشپزخانه و استحمام نیز به صورت داوطلبانه این مراکز را یاری می دهند.
وی بیان کرد: نگهداری هر سالمند به شش مترمربع فضا در مراکز شبانه روزی نیاز دارد و با توجه به زیربنای دو هزار و 500 مترمربعی مرکز شبانه روزی ابراهیم آباد اراک که دو هزار مترمربع آن گنجایش نگهداری حداقل 200 سالمند را دارد، هم اکنون یکصد سالمند شامل 20 زن و 80 مرد نگهداری می شوند.
*** انجمن آلزایمر استان مرکزی
مدیرعامل انجمن آلزایمر خیریه امام جواد (ع) استان مرکزی می گوید: این انجمن از سال 1388 با بیماران روانی به ثبت رسید و فعالیت خود را آغاز کرد، سپس در سال 1391 موافقت ایجاد انجمن سالمندان آلزایمری را از تهران اخذ کرد و برای نخستین بار یک مرکز نگهداری بیماران آلزایمری در اراک دایر و با پذیرش شش نفر سالمند آلزایمری زن مشغول فعالیت شد.
محمود زارعی گفت: پس از مدتی مرکز سالمندان آلزایمری زن تعطیل شد و مجوز نگهداری سالمندان آلزایمر مرد در سال 1392 اخذ گردید که همچنان دایر است و هم اکنون 14 مرد سالمند مبتلا به بیماری آلزایمر در این مرکز به صورت شبانه روزی نگهداری می شوند.
وی افزود: انجمن آلزایمر استان مرکزی به موازات این اقدامات، از سال 1389 با استفاده از پزشکان متخصص و یک گروه علمی، هر هفته یک کلاس پیشگیری برای سالمندان اراکی برپا کرد که ظرف مدت چهار ماه 123 سالمند آلزایمری ثبت نام شدند.
وی بیان کرد: برگزاری کلاس های پیشگیری برای سالمندان اراکی پس از یک وقفه چندساله ، از شهریورماه امسال مجددا با بهره گیری از روان شناسان مجرب در پاساژ مهدیه اراک از سر گرفته شد.
زارعی با تاکید براعلام آمادگی برای برگزاری این گونه کارگاه های آموزشی در تمام مدرسه ها و مساجد استان گفت: انجمن آلزایمر استان مرکزی دارای 28 پرسنل شامل یک پزشک عمومی، یک پزشک متخصص اعصاب و روان، دو پرستار، چهار مشاور متخصص روانشناسی ، پنج کادر اداری و تعدادی خدمه ، آشپز و مراقب است.
وی افزود: حدود پنج هزار حامی نیز این انجمن را در طول سال با یک بار تا بیش از 20 بار با کمک های نقدی و غیرنقدی یاری می دهند.
به گفته مدیرعامل انجمن آلزایمر خیریه امام جواد (ع) استان مرکزی، در حالی که روز جهانی آلزایمر 21 سپتامبر مصادف با 30 شهریورماه بوده است ، اما امسال از سوی سازمان انجمن آلزایمر جهانی از ششم سپتامبر تا هفتم اکتبر (15 شهریورتا 15 مهر) برای نخستین بار به عنوان «ماه جهانی آلزایمر در دنیا» اعلام شده است.
زارعی گفت: انجمن آلزایمر استان مرکزی از همین رهگذر؛ در اول اکتبر (نهم مهرماه امسال) که با عنوان ‘روز جهانی سالمند’ نامگذاری شده، عملیات ساختمانی خانه های سالمندان مردان و زنان را با حضور مسئولان استانی و شهرستان در شهرک گردوی اراک آغاز می کند.
وی افزود: این مجموعه در زمینی به مساحت دو هزار مترمربع در سه طبقه با زیربنای سه هزار و 226 مترمربع ساخته می شود و هزینه احداث آن به مبلغ حدود 30 میلیارد ریال توسط خیرین و حامیان تامین و پرداخت خواهد شد.
وی بیان کرد: با توجه به اینکه استان مرکزی جزو پنج استان پیر کشور محسوب می شود و استان های همجوار به خصوص لرستان که بیشتر سالمندان آن خواهان نگهداری در مراکز شبانه روزی هستند و آن استان فاقد مکان نگهداری است و همچنین افزایش شمار سالمندان در سال های آتی، می بایست فضاهای مناسب بیشتری پیش بینی و ایجاد شود که این امر با کمک مسئولان میسرخواهدشد.
زارعی گفت: هم اکنون داروهای مورد نیاز مددجویان زیرپوشش انجمن آلزایمر استان مرکزی توسط چهار داروخانه حامی در اراک به صورت رایگان تامین می شود و یکی از کارخانه های اراک نیز روزانه حدود 60 پرس غذا به این مرکز در شهرک گردو تحویل می دهد.
وی در پایان از تمامی مسئولان استان مرکزی و به خصوص واحدهای صنعتی مادرتخصصی درخواست کرد که به عنوان حامی ؛ سالمندان آلزایمری این استان را مورد توجه جدی قرار دهند.
14 مهر 1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: دکتر سلام]
[مشاهده در: www.hidoctor.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 171]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


پزشکی و سلامت

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن