تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 19 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هرگاه به نماز ايستادى، با دل به خدا رو كن تا او نيز به تو رو كند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827589806




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

آرایش سیاسی داخلی در برخورد با برجام


واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
آرایش سیاسی داخلی در برخورد با برجام




مصطفی ایزدی، روزنامه‌نگار و فعال سیاسی اصلاح‌طلب در یادداشتی برای «دیپلماسی ایرانی» به آرایش سیاسی داخلی درباره تائید و اجرای برجام پرداخته است.





مصطفی ایزدی، روزنامه‌نگار و فعال سیاسی اصلاح‌طلب در یادداشتی برای «دیپلماسی ایرانی» به آرایش سیاسی داخلی درباره تائید و اجرای برجام پرداخته است.

او در این یادداشت نوشته است:

یکی از مهمترین رویدادهای سیاسی ایران در سطح بین الملل، مذاکرات هسته ای ایران و شش قدرت جهانی است. حاصل گفتگوهای طولانی بین ایران و 1+5 توافقی است که در وین پایتخت اتریش به امضاء رسید. این توافق جهانی برآمده از تدبیر و تلاش دولت یازدهم به مسئولیت دکتر محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان است. توافق وین که تحت عنوان «برنامه جامع اقدام مشترک » شهرت یافت، در ایران به نام برجام در ادبیات سیاسی جا باز کرد. با انتشار متن برجام و قطعی شدن نتیجه مذاکرات، مخالفان دولت یازدهم از این که عقل و تدبیر دولت دکتر حسن روحانی نتیجه داد و بهانه جوئی های دشمنان ایران را به پایان برد، سخت ناراحت و بعضا عصبانی شدند.

به ویژه این که دوستان و همفکران آنان در دولت های نهم و دهم نتوانسته بودند به چنان افتخاری دست یابند، خود را در برابر اکثر مردم ایران شکست خورده دیدند و برای این که تاثیرات این شکست را از بین ببرند، فضاسازی غیرمنتظره ای را سامان دادند. این فضاسازی سامان یافته توسط اقلیتی تندرو که به مرور تندخو هم شدند و به جای نقد رفتار دولتمردان به اهانت و بدزبانی روی آوردند، نشان از استیصال یک گروه تمامیت خواه دارد. در شرایطی که نظرسنجی ها از فزونی هواداران توافق و در مقابل کم شدن مخالفان توافق خبر می دهد، روحیه منتقدان کم حوصله و افراطی ضعیفتر می شود که نمونه آن را در روز چهارشنبه 8 مهرماه در مجلس شورای اسلامی مشاهده کردیم، وقتی که بعضی از دلواپسان، لب به اهانت به وزیر مقتدر امور خارجه ایران باز کردند.

سخن از نظرسنجی پیش آمد، بد نیست گزارش یکی از روزنامه های تندرو پیرامون نظرسنجی انجام گرفته توسط یک موسسه خارجی را یادآوری کنم که اعلام کرده بود : 76 درصد از مردم ایران موافق توافق وین و 7 درصد مخالف شدید آن هستند. (کیهان ۹۴.۶.۲۳) البته این روزنامه، نظرسنجی منطبق بر دیدگاه اصلاح طلبان را مانند گذشته، نظرسازی معرفی نکرده است، بلکه به 76 درصد ملت بزرگ ایران اهانت روا داشته و مدعی شده بود موافقان برجام تحت تاثیر القائات غلط و بدون فهم از مفاد آن، طرفدار توافق وین شده اند، یعنی اکثریت مردم ایران فریب خورده اند که از برجام و دولتمردان امضاءکننده آن حمایت می کنند. (همان، نقل به مضمون)

همپای موافقان و مخالفان توافقات صورت گرفته در مذاکرات ایران با قدرت های جهانی، گروه ها و احزاب سیاسی نیز کم و بیش درباره توافق وین اعلام موضع کرده اند. البته احزاب موجود در کشور، به دلیلی چند، زمینه فعالیت دامنه داری نمی بینند و صرفا به هنگام برگزاری انتخابات در فضای سیاسی کشور عرض اندام می کنند و در موضوعاتی همچون توافق هسته ای، تشکیل جلسه نمی دهند گه موضوع را بررسی کنند و اطلاعیه ای صادر کنند، بلکه این دبیران کل تشکل های سیاسی یا اجتماعی و فرهنگی هستند که اعلام موضع می کنند. با این وجود بعضی از احزاب هستند که به دلیل کثرت موضعگیری های اعضای اصلی آن، بر می آید که موضع آنها درباره توافقات هسته ای چیست؟ کاملا روشن است که احزاب اصلاح طلب به تمامی، حامی توافقات صورت گرفته توسط تیم مذاکره کننده هستند.

اما در میان احزاب و گروه های اصولگرا، این اتفاق نظر وجود ندارد. در این میان جبهه پایداری ، یکسره به مخالفت برخاسته و خارج این که مفاد توافق چیست، به دلیل این که توسط اعضای دولت یازدهم امضاء شده است با آن مخالفند. نوع مخالفت تندروها و افراطیون سنگر گرفته در این جبهه نشان می دهد که اگر توافق هسته ای صد درصد به نفع ایران و صد درصد به ضرر آمریکا و غربی ها بود، باز هم پایداری ها با آن مخالفت می کردند. جز این ها، در جمع اصولگرایان، بعضی از احزاب و تشکل ها به طور مشروط موافق توافق هستند. بعضی از اصولگرایان میانه رو و طرفدار حسن روحانی، مثل حزب اعتدال و توسعه، تماما موافق و حامی مهم توافق هسته ای اند.

بدیهی است کسانی که در مجلس شورای اسلامی علیه توافق فعال هستند و تلاش گسترده ای برای تضعیف دولت در مقابل رقیبان بین المللی اش دارند، می دانند که این مخالفت ها نه تنها در تصمیم گیری نظام برای اجرای برجام تاثیری ندارد، بلکه در انتخابات اسفند ماه سال جاری نیز برای آن ها دستاوردی نخواهد داشت.






تاریخ انتشار: ۱۳ مهر ۱۳۹۴ - ۱۷:۰۶





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن