واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: يك كارشناس مسكن: زور نظام مهندسي در كلانشهرها به سودجويان نميرسد
يك كارشناس بخش مسكن با بيان اينكه قانون نظام مهندسي در سطح كشور عملكرد مثبت و مناسبي داشته و تنها در تهران و چند كلانشهر ديگر نتوانسته نقش تعيينكننده و درستي داشته باشد، گفت: در كلانشهرهايي كه ارزش افزوده ساختوساز بالاست، رعايت قواعد نظام مهندسي فداي سوداگري و سودجوييها شده است
نویسنده : هادي غلامحسيني
يك كارشناس بخش مسكن با بيان اينكه قانون نظام مهندسي در سطح كشور عملكرد مثبت و مناسبي داشته و تنها در تهران و چند كلانشهر ديگر نتوانسته نقش تعيينكننده و درستي داشته باشد، گفت: در كلانشهرهايي كه ارزش افزوده ساختوساز بالاست، رعايت قواعد نظام مهندسي فداي سوداگري و سودجوييها شده است و سازمان نظام مهندسي نتوانسته چندان موفق عمل كند، از همين رو شاهد آن هستيم كه سرمايههاي ملي صرف توليد مسكنهاي بيكيفيت ميشود كه اين امر به باد دادن سرمايه ملي به شمار ميرود.
احمدرضا سرحدي، عضو انجمن صنفي مهندسان صنعت ساختمان در گفتوگو با «جوان» گفت: قدرت سازمان نظام مهندسي در كلانشهرهايي همچون تهران با هدف قانون فروشي و امتياز فروشي خيلي تضعيف شده است و همين امر امنيت و ايمني در مسكن و ساختمان را كه يك سرپناه به شمار ميرود، كاهش داده است.
وي با بيان اينكه سازمان نظام مهندسي در اكثر استانهاي كشور به خيلي از اهداف خود رسيده است، گفت: در استانهاي كوچك سازمان نظام مهندسي ماهيت و شأن و جايگاهي داشته و توانسته در آن بخشها كارآمد باشد اما در كلانشهرها، سازمان نظام مهندسي كمتر موفق بوده است. به عبارتي در جاهايي كه ساختوسازها جنبه برطرف كردن نيازهايي واقعي افراد را دارد و نه سوداگري، قواعد نظام مهندسي هرچه به سمت استانهاي بزرگتر ميرسد عملكردش كمرنگتر ميشود.
وي ضمن اشاره به هدف اصلي تشكيل نظام مهندسي گفت: قانون نظام مهندسي تشكيل شده تا جلوي ساختوسازهاي بيرويه را بگيرد، مقررات ملي ساختمان را رعايت كند، ايمني و سلامت و رفاه مردم را درنظر بگيرد و ضوابط طرح جامع و تفضيلي را هم رعايت بكند.
سرحدي در ادامه افزود: در اين سالها شاهد بوديم كه افرادي بدون برخورداري تخصص وارد عرصه ساختوساز شده و سود كلاني بردهاند و الان بزرگترين پولدارهاي كشور ما از همين بسازبفروشها هستند.
اين كارشناس مسكن با بيان اينكه توليد مسكن بيكيفيت به باد دادن سرمايههاي ملي چون زمين، منابع بانكي، ميزان ساعاتي كه نيروي كار صرف ميكند است، افزود: اگر سازمان نظام مهندسي در كلانشهرهاي بزرگ ايران كه ارزش افزوده ملك و سود بساز بفروشي بالاست درست عمل ميكرد، چنين سودهاي بادآوردهاي به جيب سودجوها نميرفت و مردم شاهد سر به فلك كشيدن ساختمانهاي بيكيفيت نبودند. در حال حاضر خانههايي كه دو يا سه طبقه هستند و طول عمر زيادي ندارند در كوچه هايي كه شش متر و هشت متر هستند خراب ميشود و به شش طبقه تبديل ميشوند و اينها همه به خاطر عدم نظارت و بالطبع سود زياد براي سازنده است.
عضو انجمن صنفي مهندسان صنعت ساختمان با بيان اينكه همه خسارتهايي كه به سرمايههاي ملي وارد ميشود در اثر عدم توجه به قانون نظام مهندسي و كنار گذاشتن و غيرمؤثر كردن نظام مهندسي است، افزود: طبيعي است كه نظام مهندسي و وزارت مسكن كه متولي امور شهرسازي هستند به شدت كوتاهي كردهاند.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۱۳ مهر ۱۳۹۴ - ۱۶:۲۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]