واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:
سابقه بد عهدی تندروهای مجلس/نام حدادعادل در ماجرای قسم سعید مرتضوی وطرح دیروز مجلس سیاست > مجلس - روز گذشته پرده دیگری از کارشکنی های طیف تندرو مجلس نمایان شد.
زينب صفري: وقتی که بخشی از نمایندگان مجلس قصد داشتند تا با تصویب طرحی دو فوریتی به کمک دولت در اجرای برجام بیایند خلف وعده فراکسیون اصولگرایان مجلس به ریاست حداد عادل مانع از انجام این کار شد. ماجرا از آنجا آغاز شد که فراکسیون رهروان ولایت قصد داشت تا با ارائه طرح "اقدام متناسب و متقابل دولت ایران در اجرای برجام" هرچه زودتر تکلیف اجرایی شدن این توافق را مشخص کرده و دولت را در اجرای آن یاری دهد. لزوم ارائه این طرح وقتی بیشتر معلوم شد که خبرهای رسیده از کمیسیون ویژه بررسی برجام نشان می داد گرایش سیاسی خاصی در تدوین نهایی گزارش این کمیسیون دخالت داشته تا آنجا که یک سوم اعضای این کمیسیون به روند ارئه گزارش اعتراض کرده و جلسه پایانی این کمیسیون را ترک کرده بودند. در نهایت هم این پنج نفر (بروجردی، پزشکیان، حققیقت پور، منصوری آرانی و تاجگردون) بیانیه و گزارش مجزایی از بررسی های خود درباره برجام منتشر کردند و در آن از 165 دستاورد برجام سخن گفتند. اما در کنار واکنش این تعداد از اعضای کمیسیون برجام به یک سویه و سیاسی تنظیم شدن گزارش رسمی کمیسیون برجام، فراکسیون رهروان ولایت نیز به فکر تهیه طرحی برای کمک به دولت در این زمینه افتاد. به خصوص که روز گذشته در جریان جلسه علنی مجلس و گفت و گوی علی لاریجانی با یکی از نمایندگان دلواپس معلوم شد هم از دفتر رهبری و هم از دفاتر مراجع برای زودتر مشخص شدن تکلیف برجام تماس هایی گرفته شده بود. اگرچه از ابتدا قرار بود این طرح توسط اعضای فراکسیون رهروان ارائه شود اما به گفته جلالی رییس فراکسیون رهروان ولایت، از آنجا که این موضوع مهم و ملی بوده، علی لاریجانی می خواهد تا در تدوین این طرح فراکسیون اصولگرایان مجلس نیز مشارکت کنند. به گفته جلالی یک گروه 3 + 3 متشکل از علیرضا زاکانی، علی اصغر زارعی و مهرداد بذرپاش از فراکسیون اصولگریان و جلالی ، علاءالدین بروجردی و منصور حقیقت پور از فراکسیون رهروان ولایت روند ارائه این طرح را بررسی کردند. در نهایت هم روسای دو فراکسیون جلسه مشترکی با علی لاریجانی برگزار کردند و قرار بر این شد تا اعضای فراکسیون اصولگرایان بعد از قرائت گزارش کمیسیون برجام در مجلس این طرح را امضا کنند. با این حال اما روز گذشته فراکسیون اصولگرایان با خلف وعده خود بعد از ارائه گزارش کمیسیون برجام و با وجود توافق انجام شده، حاضر به امضای طرح نشده و به دو فوریت آن نیز رای ندادند. این موضوع حتی موجب اعتراض لاریجانی و کنایه او به حداد عادل در صحن علنی نیز شد آنجا که گفت: آقای حداد مگر ما صحبت نکردیم که سه نفر از فراکسیون اصولگرایان و سه نفر از کمیسیون رهروان بنشیند و طرحی را آماده کنند. آقایان زارعی، بذرپاش، توکلی، حقیقت پور، بروجردی دو جلسه گذاشتند و دیروز در جلسه نهایی من هم بودم و نهایی شد.
حداد و کارشکنی فراکسیون اصولگرایان
اتفاق روز گذشته اما برای نخستین بار نیست که رخ می دهد. وحدت اصولگرایان پیش از این هم در بزنگاه های مختلف دستخوش بدعهدی اصولگرایان تندرو شده بود. طیفی که حالا در مجلس تحت عنوان فراکسیون اصولگرایان اقلیتی با ریاست حداد عادل تشکیل داده اند. حداد عادل اگرچه بارها در اظهاراتش بر موضوع وحدت میان اصولگرایان تاکید کرده است اما خواسته یا ناخواسته سردمدار طیف وحدت شکن اوصولگرا شده است. حدادعادل در این ماجرا نشان داد که در، برای او همچنان بر همان پاشنه میچرخد. او پیش از این هم در جریان استیضاح شیخ الاسلامی وزیر کار دولت احمدی نژاد بر سر برکناری مرتضوی از ریاست تامین اجتماعی، دست دوستان اصولگرایش را در پوست گردو گذاشته بود. وقتی که طراحان استیضاح شیخ الااسلامی بر مبنای سخنان حداد امضای خود را از طرح پس گرفتند تا برخلاف خواست نمایندگان، احمدی نژاد و مرتضوی پیروز میدان باشند. احمد توکلی از طراحان استیضاح در این باره گفته بود که مرتضوی به توصیه حداد عادل قول شرف داد تا استعفا داده و به سازمان تامین اجتماعی برنگردد. توکلی ادامه داد:" مرتضوی با آقای حدادعادل تماس گرفت و تاکید کرد که روی قولش استوار است و درخواست کرد که آقای حدادعادل از استیضاحکنندگان بخواهد که استیضاح را منتفی کنند چراکه او دیگر استعفا داده است، آقای حدادعادل هم نامهای نوشت و همین موضوع را به ما توصیه کردند و نمایندگان استیضاحکننده بیانیه انصراف از مطرح شدن طرح استیضاح را امضاء کردند." با این حال اما مرتضوی استعفا نداد و به مدد حداد عادل تیر استیضاح نمایندگان به سنگ خورد. او این بار هم در شرایطی که برای امضای طرح دوفوریتی اقدام متناسب دولت درباره برجام قول همراهی به دوستان اصولگرایش در فراکسیون رهروان ولایت داده بود درست در روز موعود از این کار استنکاف کرد تا بار دیگر این سوال مطرح شود که تا چه اندازه می توان به عهد این بخش از اصولگرایان اعتماد کرد؟ 1729214
کلید واژه ها: توافق هسته ای ایران و پنج بعلاوه یک (برجام) - مجلس نهم - غلامعلی حداد عادل -
دوشنبه 13 مهر 1394 - 16:17:10
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]