واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۳ مهر ۱۳۹۴ (۱۵:۴۶ب.ظ)
استقبال از مشارکت آلمانيها با شرکتهاي ايراني در ساخت تجهيزات نيروگاهي موج - مشاور عالي وزير نيرو در توسعه صنعتي و فناوري با اشاره به اين که آلمان يک کشور صنعتي پيشرفته است گفت: از سرمايهگذاري مستقيم و يا مشارکت آلمانيها با شرکتهاي ايراني در زمينه ساخت تجهيزات و نصب نيروگاه استقبال ميکنيم.
به گزارش خبرگزاري موج به نقل از پايگاه اطلاعرساني وزارت نيرو (پاون)، همايون حائري، مشاور عالي وزير نيرو در توسعه صنعتي و فناوري، در ديدار با اولاف نيس، وزير ايالتي اقتصاد، کار و ترابري ايالت نيدرزاکس آلمان، که در ساختمان ستادي وزارت نيرو برگزار شد، اظهار داشت: آلمان 90 هزار مگاوات انرژي از خورشيد و باد کسب ميکند که بيشتر از کل ظرفيت نيروگاهي نصب شده ما است.
وي ادامه داد: ايران به دليل داشتن منابع بزرگ گازي بيشترين توليد برق را از طريق نيروگاههايي با سوخت فسيلي تأمين ميکند، ولي سياستهاي وزارت نيرو به گونهاي است که به سوي انرژيهاي تجديدپذير گام برداريم.
حائري افزود: جمهوري اسلامي ايران داراي ظرفيت بزرگ طبيعي مانند؛ خورشيد و باد است، ولي؛ متأسفانه تاکنون نتوانسته متناسب با قابليتهاي موجود از انرژي بادي و خورشيدي بهرهمند شود.
وي با اشاره به اين که آلمان يک کشور صنعتي پيشرفته است و از نظر کيفيت و کميت انرژي جزو کشورهاي سرآمد و پيشرو است، افزود: با توجه به تجربيات قبلي آلمانيها در زيرساخت توليد و احداث شبکههاي برق در ايران، اميدواري بتوانيم با هم همکاري مناسبي داشته باشيم.
مشاور عالي وزير در توسعه صنعتي و فناوري و رئيس مرکز پشتيباني صنايع آب و برق و توسعه صادرات با اشاره به بهرهبرداري 90 هزار مگاوات انرژي بادي و خورشيدي در کشور آلمان گفت: کل ظرفيت نيروگاهي کشور ما 74 هزار مگاوات است و اين شامل نيروگاههاي فسيلي، آبي، بادي و خورشيدي است؛ در حالي که آلمان فقط 90 هزار مگاوات انرژي از خورشيد و باد کسب ميکند که بيشتر از کل ظرفيت نيروگاهي نصب شده ما است.
وي با بيان اين که پس از نيروگاههاي خورشيدي و بادي بهعنوان اولويت اول صنعت برق ايران، مشکل آب نيز يکي از اساسيترين مشکلات کشور است، افزود: ايران در منطقه کمآب جهان قرار دارد و با کمبود نزولات آسماني نيز مواجه است، لذا در صورت تمايل آلمان، آمادگي داريم در زمينه توليد و مديريت مصرف در بخش آب و برق با آلمان همکاري داشته باشيم.
حائري اضافه کرد: کشور آلمان داراي تجربيات بسيار مفيدي در زمينههاي گوناگون آب و انرژي است.
وي اظهار تمايل کرد: در ساخت نيروگاههاي سيکل ترکيبي(در کنار استفاده از ظرفيت خورشيدي و بادي از گاز نيز استفاده شود) از تجربيات کشور آلمان بهرهمند شويم.
اولاف نيس، وزير ايالتي اقتصاد، کار و ترابري ايالت نيدر زاکس آلمان با اظهار خشنودي از اين ديدار گفت: آلمان درزمينه استفاده از انرژيهاي تجديد پذير داراي تجربيات مفيدي است که حاضر است آن را در اختيار جمهوري اسلامي قرار دهد.
وي با بيان اين که در حال حاضر آلمان 25 درصد انرژي خود را از انرژيهاي تجديدپذير تأمين ميکند، گفت: آلمان در هدفگذاري براي خروج از انرژي هستهاي قرار است تا سال 2050، بيش از 80 درصد انرژي خود را از انرژي تجديدپذير تأمين کند.
اولاف نيس با اشاره به اين که ايران داراي منابع غني گاز است و انرژيهاي تجديدپذير هميشه در دسترس نيستند، اظهار داشت: بهتر است براي ثبات و کيفيت انرژي به منظور ذخيرهسازي موقت و بلندمدت از نيروگاههاي سيکل ترکيبي با استفاده از انرژيهاي گاز، باد و خورشيد که طرح موفقي خواهد بود استفاده شود.
وي افزود: چون بهاي برق در آلمان گران است، کشور آلمان در بخش مديريت مصرف داراي تجربيات ارزشمندي است که در اختيار جمهوري اسلامي قرار ميدهد.
در ادامه اين نشست مقرر شد جلسات بعدي بين وزير آلماني با شرکتهاي مادر تخصصي به منظور همکاريهاي بيشتر برگزار شود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]