تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 17 دی 1403    احادیث و روایات:  امام حسین (ع):هیچ کس روز قیامت در امان نیست، مگر آن که در دنیا خدا ترس باشد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1851127976




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

مهمترین اقدام در اقتصاد مقاومتی پساتحریم


واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: بر مبنای اقتصاد مقاومتی در شرایط بعد از تحریم می بایست با «تغییر سیاست به مقتضای زمان» واردات محصول نهایی که در دوران تحریم توانسته ایم آن را تولید نماییم را متوقف نموده (اجازه واردات ندهیم) و فقط به تکنولوژی های برتر که کمبود آن در داخل وجود دارد اجازه ورود بدهیم تا بدین ترتیب از دستاوردهای دوران تحریم بیشترین بهره وری را داشته باشیم.

به گزارش تراز ،مرتضی دستجانی فراهانی: این مسأله که آیا اقتصاد مقاومتی در شرایط بعد از تحریم هم می بایست مورد استفاده قرار بگیرد یا اینکه در شرایط مذکور دیگر کاربرد ندارد موضوع بحث روز محافل اقتصادی و سیاسی بوده و عنایت مقام معظم رهبری به این مسأله مهم و تأکید چندباره ایشان ارائه دهنده خط مشی اصلی می باشد؛ لذا بررسی این موضوع با رویکرد نقش جامعه روستایی کشور در این مهم حائز اهمیت است.

معمولاً در بحث سیاست های اقتصادی آن نوع سیاستی که با توجه به مقتضای زمان دست خوش تغییر قرار می گیرد، در گروه ابزارها و سیاست‌های کوتاه مدت پولی و مالی طبقه بندی می گردد. اقتصاد مقاومتی که در سال‌های اخیر با توجه به تأکیدات مقام معظم رهبری در سرتیتر محافل علمی و اقتصادی قرار گرفته است، دارای جایگاه بالاتری نسبت به سیاست های اقتصادی (پولی و مالی) می‌باشد، از این رو می توان از آن به مکتب اقتصادی تعبیر نمود.

مکاتب اقتصادی، چهارچوب رفتار بلند مدت گروهی از متفکرین هم جهت در اقتصاد می باشد که به نسبت درجه پویایی مکتب در هر زمان، سیاست اقتصادی متناسب را انتخاب نموده و با ابزارهای موجود آن را اجرا می نماید؛ پس مرتبه شمول این سه رکن به ترتیب مکتب، سیاست و ابزار می باشد، به این مفهوم که یک سیاست می تواند چند ابزار متناسب با مقتضای زمان داشته باشد و یک مکتب نیز می تواند سیاست‌های مختلفی را انتخاب نماید.

از این رو می توان اقتصاد مقاومتی را در زمره مکاتب اقتصادی تقسیم بندی نمود که با مقتضیات زمان سیاست‌های اقتصادی مختلفی را شامل می شود. به تعبیری دیگر اقتصاد مقاومتی یک برنامه بلندمدت برای اقتصاد فارغ از شرایط خاص در دوره های مختلف اقتصادی اعم از صلح، جنگ، تحریم، توافق و غیره می باشد.

اقتصاد مقاومتی مکتبی است که با اجرای چارچوب آن اقتصاد داخلی یک کشور در مقابل شوک های وارده(عمدتاً برون زا) کمترین آسیب را می بیند. در این نوع مکتب اقتصادی تولید ناخالص داخلی بر پایه بهره وری حداکثری از منابع داخلی استوار بوده که در نتیجه کمترین نوسان با شوک های خارجی را در پی خواهد داشت. عملکرد این دیدگاه در نگاه اول در شرایط جنگ و تحریم خودنمایی می نماید، به علت اینکه حتی اگر هم بخواهیم نمی توانیم از کمک‌های خارجی در روند عادی و با هزینه متناسب در اقتصاد بهره مند باشیم. در این شرایط همانطور که در چند سال اخیر مشاهده شد، با تکیه بر تولید و استفاده از منابع داخلی با پیشرفت و خودکفایی خصوصاً در بخش کشاورزی می توان تا حدود زیادی نیازهای اساسی جامعه را مرتفع ساخت.

در اینجا سؤالی پیش می آید که آیا بعد از شرایط تحریم می بایست این الگو را کنار گذاشت؟ پاسخ به این پرسش منفی است. به علت اینکه با فرض شرایط توافق و عدم تحریم اگر ما به عنوان مثال در اقتصاد ایران بر مبنای الگوی اقتصاد مقاومتی حرکت کنیم دارای سرعت رشد چند برابری نسبت به اقتصاد با مؤلفه های مشابه (در حال توسعه و متکی به منابع فسیلی) می باشیم.

بر مبنای اقتصاد مقاومتی در شرایط بعد از تحریم می بایست با «تغییر سیاست به مقتضای زمان» واردات محصول نهایی که در دوران تحریم توانسته ایم آن را تولید نماییم را متوقف نموده (اجازه واردات ندهیم) و فقط به تکنولوژی های برتر که کمبود آن در داخل وجود دارد اجازه ورود بدهیم تا بدین ترتیب از دستاوردهای دوران تحریم بیشترین بهره وری را داشته باشیم.

به طور خلاصه در مکتب اقتصاد مقاومتی در دوران پس از تحریم اصلاح الگوی واردات دارای بالاترین اهمیت می باشد؛ به عنوان مثال تکنولوژی برتر کشاورزی وارد نماییم.

با این الگو و به طور موازی با اتخاذ سیاست متناسب پولی در جهت تزریق نقدینگی به بخش تولید کشور با تمرکز بالا در بخش روستایی می توان امید به کاهش تورم و در نتیجه افزایش سطح رفاه عمومی قشر آسیب پذیر و زحمتکش کشور را داشت که در این راستا وجود افراد حامی و هم جهت در قوه مقننه و مجلس شورای اسلامی می‌تواند مخاطرات اجرای این مهم را در شرایط بعد از تحریم و جامه عمل پوشانیدن به منویات رهبر معظم انقلاب را اجرایی و کم هزینه تر نماید.
* مدرس دانشگاه


منبع: هفته نامه شمس استان مرکزی



زمانبندی انتشار: 12 مهر 1394 - 17:10





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تراز]
[مشاهده در: www.taraznews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 43]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن