واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: شبکه های اجتماعی و حادثه منا
بخش «نگاه شما» برای ارائه و معرفی «نگاه» مخاطبان «تابناک» به همه موضوعات است. هر مخاطب «تابناک» میتواند با مد نظر قرار دادن شرایط همکاری با این بخش، «نگاه» خود را ارسال کند تا در معرض دید و داوری دیگر مخاطبان قرار گیرد.
کد خبر: ۵۳۶۲۷۱
تاریخ انتشار: ۱۲ مهر ۱۳۹۴ - ۱۱:۰۸ - 04 October 2015
مجتبی حلالی: بی شک طواف خانه خدا نزد هر مسلمانی از تقدس ویژه برخوردار است و همین تقدس سببی است بر آرزوی سفر به کشور عربستان و زیارت خانه خدا. در کنار آن اماکن مقدس دیگری چون مدینه منوره، غار حرا، منا و ... نیز وجود دارند که بشدت مورد توجه مردم مسلمان در سراسر جهان قرار دارد.
ملت ایران همواره پایبند به مقدسات دینی و مذهبی خود بوده، هستند و خواهند بود، نمونه بارز آن نیز می تواند نا امنی ها و شرایط ویژه کشور عراق باشد که علیرغم بمب گذاری ها و جنایت های داعش و ... اما هر ساله شاهد پیاده روی میلیونی مردم ایران تا حرمین مطهر ائمه معصومین (ع) هستیم. پیاده روی که بازتاب های گسترده بین المللی نیز دارد. اینکه تا چه اندازه این حرکت مقدس برای مردم ایران زمین قابل احترام هستند.
قطعا هیچ کدام از مردم معتقد و پایبند به دین مبین اسلام حتا ذره ای حاضر نیستند کوچکترین بی حرمتی و اهانتی به اعتقادات شان صورت گیرد. هرچند تحرکاتی از این دست در سالیان اخیر شاهد بوده ایم، مانند کاریکاتورها و آن حرکت شنیع و نابخشودنی آن کشیش آمریکایی و ...! بنابراین پر مسلم است که در اماکن مذهبی مان نیز شاهد برخی ظلم ها و بی رحمی ها باشیم.
به تازگی اما اتفاقاتی ناگوار و بسیار ناراحت کننده برای بسیاری از حجاج در عربستان رخ داده است. یکی سرنگونی چرثقیل، دیگری افتادن چند پنکه بر سر مردم و آخری که عمق فاجعه بود، حادثه منا. در کنار آن آتش سوزی چادر ها و اتاق برخی حجاج نیز بوقوع پیوسته که بیش از پیش نگاه جوامع بین المللی را به خود معطوف کرد.
فارغ از اینکه چرا و چگونه چنین حوادثی اتفاق افتاده اما آنچه که در کشور اینروزها به سرعت در حال گسترش است، مطالب طنزی است که به اشکال مختلف در شبکه های مجازی رد و بدل می شود. پیام هایی که محور اصلی آنها حجاج – انتخاب اسامی نقش های اول فیلم ها و کارتون ها- و تشکیل کمپین جلوگیری از سفر به مکه مکرمه است.
مطمئنا مردم به آن سطح از آگاهی و اطلاعات رسیده اند که براحتی درک کنند، که با هرچه می توان شوخی کرد، اما عقاید و باورهای دینی شان حرمت بالایی دارند، به همین سادگی و برای خندیدن و خنداندن مناسب نیستند. دین و مذهب مسلمانان همانی است که نشات گرفته از شکافته شدن سر امام علی(ع) و بریده شدن گلوی امام حسین (ع) است. حال به همین راحتی خانه خالق معصومین (ع) دست مایه طنز و تمسخر در شبکه های اجتماعی شده است.
آری قبول، فقیر و سرطانی و دختر بی جهیزیه و ... در کشور وجود دارد، اما مطمئنا از کمک های بی منت مردم بی بهره نیستند، ماه مبارک رمضان امسال را فراموش نکنیم، در برنامه ماه عسل میلیون ها تومان جمع شد تا به موسسه محسنین پرداخت شود. در برنامه خندوانه و بسیاری برنامه های دیگر اقدامات خیرخواهانه انجام می شود، که کلیه آنها صرفا در راستای کمک به فقرا، بیماران و... می شود، بنابراین نمی توان گفت کسانی که به حج رفته اند، بهتر است، بجای زیارت خانه خدا به نیازمندان کمک کنند...! البته که کمک به نیازمندان خوب است و اجری جمیل نزد خدا دارد، اما کسی که عزم به خانه خدا دارد، از این مسیر نیز عبور کرده است.
کمپین های مردمی بسیار خوب و موثرند اما نه برای تقابل با سفر به مکه. دلیل اما نکته ای مهم و حیاتی است. تصور کنید بدلیل نا امنی هایی که در عراق و مکه وجود دارد، ملت ایران طی یک اقدام تصمیم بگیرند دیگر به مهمترین اماکن مذهبی مسلمانان سفر نکنند، یعنی جای خود را در این اماکن خالی کنیم! تا سایر مذاهب مانند وهابیت و ... به ترویج و تبلیغ عقاید خود بپردازند. غیر از این است که چنین حرکتی آنها را خوشحال هم می کند؟ خوشحال می شوند اگر ایران بعنوان پرچمدار اسلام حضور خود را در آنجا از دست بدهد.
کمپین های مردمی در خیلی موارد جواب داده است، نمونه آخر آن تقابل با بی کیفیتی و گرانی خودروهای ساخت داخل بود، اتفاقا جواب هم داد و تغییراتی در سیستم آن دو شرکت بزرگ شاهد هستیم، اما لطفا با این پیام ها و مطالب سعی نکنیم خدشه ای بر جایگاه رفیع کعبه و ائمه معصومین(ع) وارد کنیم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]