واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: میزان سرطان درایران یک پنجم شاخص جهانی
رییس مرکز تحقیقات سرطان ایران گفت: میزان ابتلا به بیماری سرطان در کشور یک پنجم میزان شاخص کشورهای پیشرفته جهان است.
آفتاب : دکتر محمد اسماعیل اکبری روز شنبه در مراسم بهره برداری از مرکز جامع آموزش، تشخیص و درمان سرطان بیمارستان رضوی مشهد، این میزان را در ایران 140 بیمار در 100 هزار نفر جمعیت عنوان کرد و افزود: این میزان در کشورهای پیشرفته افزون بر 600 بیمار در 100 هزار نفر جمعیت است.
وی افزود: گرچه سالانه 90 هزار مورد جدید بیماری سرطان در کشور گزارش می شود اما شیوع آن از رشد فزاینده ای برخوردار است بطوری که بالاترین سرعت را در سطح دنیا به خود اختصاص داده است.
رییس مرکز تحقیقات سرطان ایران ادامه داد: کشورهای پیشرفته با اقدامات پیشگیرانه در سالهای گذشته توانسته اند سیر پیش رونده بیماری سرطان را مهار کنند.
وی گفت: سرطان پستان شایعترین سرطان در بین زنان کشور شناخته شده و سالانه 10 هزار ابتلا به این بیماری در ایران گزارش می شود.
دکتر اکبری افزود: در حالی ابتلا به سرطان پستان در ایران طی سالهای گذشته قریب به شش درصد رشد داشته که در هیچ جای دیگر دنیا چنین رشدی ثبت نشده است.
وی همچنین با اشاره به افزایش ابتلا به سرطان معده نیز گفت: این نوع سرطان هم اکنون کشنده ترین سرطان در بین زنان و مردان ایرانی شناخته شده است.
رییس مرکز تحقیقات سرطان ایران افزود: دو و نیم درصد از سرطانها درایران در سنین زیر 11 سالگی رخ می دهند.
وی ادامه داد: کشورهای غربی با اقدامات پیشگیرانه توانسته اند سرطان را مهار کنند اما ایران در اقدامات پیشگیرانه برنامه ریزی جامعی برای کنترل این بیماری نداشته است.
دکتر اکبری گفت: از سوی دیگر طبق تحقیقات انجام شده عامل سن نقش 70 درصدی در بروز سرطان دارد لذا در پی افزایش امید به زندگی و آمار هشت درصدی جمعیت سالمندان در ایران ابتلا به سرطان رو به افزایش است.
وی افزود: همچنان عوامل میکروبی و ویروسی نقش 30 درصدی را در ابتلا به سرطان در بین ایرانیان دارد، در حالی که این رقم در کشورهای اروپایی بین پنج تا شش درصد است.
رییس مرکز تحقیقات سرطان ایران با اشاره به رشد دو برابری استعمال دخانیات در بین زنان ایرانی طی سالهای گذشته ادامه داد: طبق تحقیقات انجام شده استعمال سیگار و قلیان در بین زنان کشور از حدود چهار درصد به بیش از هفت درصد افزایش یافته و این موضوع عامل مهمی در ابتلا به سرطان ریه به شمار می رود.
وی همچنین گفت: اقدام بیمارستان رضوی در راه اندازی مرکز جامع تشخیص و درمان سرطان که در چارچوب آن نگاه خوبی به نیازهای عاطفی و اجتماعی بیماران شده باید در سطح کشور فراگیر شود.
مرحله نخست مرکز جامع آموزش، غربالگری، تشخیص و درمان سرطان بیمارستان رضوی مشهد امروز طی مراسمی به بهره برداری رسید.
تاریخ انتشار: ۱۱ مهر ۱۳۹۴ - ۲۰:۳۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]