واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: 85 درصد از کالاهای وارداتی اقلام ضروری کشور هستند
مدیر کل دفتر مقررات صادرات و واردات سازمان توسعه تجارت با بیان اینکه حمله کردن به واردات کالا منطقی نیست، گفت: حدود 85 درصد از کالاهای وارداتی ماشین آلات صنعتی، مواد اولیه و اقلام ضروری کشور هستند که در راستای تولید به کار گرفته می شود.
به گزارش نامه نیوز، سید عباس حسینی در کارگاه آموزشی "صادرات، واردات و تجارت فرامرزی" در اتاق بازرگانی این استان، اظهار کرد: اگر قوانین به درستی اجرا شود ایران می تواند در سازمان جهانی تجارت عضو شود، البته یکی از این موارد، حذف موانعی همچون تعرفه های واردات است.
حقوق ورودی بر اجناس در ایران چند برابر کشورهای دیگر است
وی با بیان اینکه تعرفه واردات کالا، حقوق ورودی بر اجناس است که دولت ها از قرون گذشته تا کنون اخذ کرده اند، افزود: این رقم در تمامی کشورهای پیشرفته حدود سه درصد و در کشورهای خاورمیانه حدود پنج درصد گرفته می شود؛ هرچند این عدد در ایران در حال حاضر 18.75 درصد است.
مدیر کل دفتر مقررات صادرات و واردات سازمان توسعه تجارت خاطر نشان کرد: البته در مجموع دولت در ایران به دلایلی یک سوم مبلغ یاد شده را به عنوان حقوق ورودی از کالاها می گیرد برای نمونه و طبق قانون واردات مواد اولیه، ماشین آلات صنعتی، اجناس ضروری جامعه و ... چهار درصد است.
حسینی تاکید کرد: حمله کردن به واردات کالا منطقی نیست، چرا که حدود 85 درصد اجناس وارد شده به کشور از همین دسته اقلام مانند، ماشین آلات، مواد اولیه و ... هستند که در کار تولید و صنایع به کار گرفته می شوند.
وی با اشاره به اهمیت افزایش حجم مبادلات تجاری یادآور شد: برخی مواقع عنوان می شود که یک کشور حجم بالایی از صادرات کالا را به خود اختصاص داده اما باید توجه کرد که آن کشور در سطح بسیار زیادی نیز واردات کالا دارد.
از حذف تعرفههای وارداتی نباید هراس داشت
مدیر کل دفتر مقررات صادرات و واردات سازمان توسعه تجارت ادامه داد: از حذف تعرفه های وارداتی نباید هراس داشت، چرا که قرار نیست در یک مرحله این رقم کاسته شود. به بیان بهتر این عمل را به تدریج می توان انجام داد تا تولیدکنندگان داخلی نیز خود را به آرامی با شرایط وفق دهند.
وی تصریح کرد: در هیچ جای جهان منافع ملی فدای مسائل بین المللی نمی شود، بر همین اساس کشور هایی مثل ترکیه که عضو سازمان تجارت جهانی هستند در برخی از فصول سال اجازه واردات محصولات کشاورزی را نمی دهند.
حسینی گفت: نرخ تعرفه واردات در کشورهای عضو سازمان یاد شده نیز بر اساس برخی مصالح اقتصادی قابل تغییر است و می تواند در برخی موارد و برای برخی کالاها افزایش یابد و این گونه نیست که به طور کامل این مانع تعرفه ای حذف شود.
مدیر کل دفتر مقررات صادرات و واردات سازمان توسعه تجارت در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: در تجارت اطلاعات حرف اول را می زند پس در امر صادرات و واردات باید تجار مطلع باشند؛ به این معنا که میزان نیاز جامعه از یک کالا را بدانند تا سود بهتری کسب کنند.
حسینی افزود: برخی مواقع افراد گمان می کنند یک جنس حاشیه سودی در حد 50 درصد دارد اما پس از وارد کردن آن رقمی کمتر به آنان می رسد یا حتی ورشکسته میشوند چرا که از وضع فروش آن در بازار داخل و سایر مشکلات وارداتی مربوط به آن به درستی مطلع نیستد.
وی با بیان اینکه در سایت سازمان توسعه تجارت و گمرک ایران تمامی اطلاعات لازم برای تجارت خارجی وجود دارد، افزود: البته زمان دریافت اطلاعات نیز مهم است. به بیان بهتر اواخر هر سال قوانین و برنامه اقتصادی سال بعدی در مجلس تصویب می شود پس هر تاجری در این هنگام از قوانین مطلع شود برنامه ریزی مناسبی می کند و این امر بهتر از آن است که به فرض آن تاجر در خرداد سال بعدی در جریان قرار گیرد.
غیر از عوارض قانونی، هیچ دستگاهی حق اخذ مبلغی از صادرکنندگان ندارد
مدیر کل دفتر مقررات صادرات و واردات سازمان توسعه تجارت با انتقاد از عدم اعطای جوایز صادراتی در سه سال گذشته اظهار کرد: باید بازارهای صادراتی بیشتری در سطح جهان جستجو کنیم چراکه رونق صادرات، موجب افزایش تولید، اشتغال، کاهش تورم، بیشتر شدن درآمد ارزی و ... می شود.
حسینی تاکید کرد: غیر از عوارض قانونی صادرات هیچ دستگاهی حق اخذ این مبالغ از صادرکنندگان کالا را ندارد. از سوی دیگر معافیت های مالیاتی فقط مشروط به پر کردن فرم اظهار نامه مالیاتی است که اخیرا صادرکنندگان نیز در این زمینه دچار مشکلاتی شده اند.
وی با بیان اینکه سازمان توسعه تجارت در این زمینه با سازمان امورمالیاتی مکاتبه کرده است، خاطر نشان کرد: سازمان ذکر شده مدعی است که بر اساس مصوبات قانونی کار خود را انجام می دهد در نتیجه این بحث به نتیجه نرسید.
منبع: ایسنا
۱۰ مهر ۱۳۹۴ - ۱۱:۳۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]