تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1834273162
گاهی من و اوباما به هم نامه مینویسیم / آزمون اقتصادی اوباما در برابر ایران
واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
بررسی محتوایی روزنامه های پنج شنبه؛
گاهی من و اوباما به هم نامه مینویسیم / آزمون اقتصادی اوباما در برابر ایران فرهنگ نیوز هر روز به بررسی روزنامه های سیاسی - اجتماعی کشور می پردازد.
به گزارش گروه سیاسی فرهنگ نیوز، روزنامه های پنج شنبه 9مهر 94 به موضوعاتی همچون بیانات رهبر انقلاب درباره رفتار دولت سعودی با حجاج و عکس العمل سخت ایران، حواشی دست دادن ظریف و اوباما، نامه نگاری های روحانی و اوباما و ابهام در زمان انتقال قربانیان فاجعه منا نوشته است.ابهام در زمان انتقال قربانیان فاجعه مناروزنامه دولتی ایران نوشت: با تلاش وزارت بهداشت اولین گروه زائران مجروح حادثه منا وارد کشور شدند رئیس ستاد مکه: پیکر جانباختگان باید از 3 روز پیش به ایران انتقال مییافت ولی متأسفانه کشور میزبان همکاری نمیکند معاون کنسولی وزارت امور خارجه از رسانهها خواست برای تسهیل انتقال پیکر زائران ایرانی، فضا را تلطیف کنند.
رئیس ستاد مکه از کارشکنی سعودیها برای ترخیص پیکر جانباختگان منا از سردخانه مکه خبر داد. مسعود مجردی در گفتوگو با «ایران» گفت: پیکر همه جانباختگان آماده ترخیص است و همه مدارکی که سعودیها از ما درخواست کرده بودند ارائه شده است اما تاکنون اجازه ترخیص ندادهاند.
وی افزود: موضوع انتقال اجساد از سوی سفارت و کنسولگری ایران در عربستان و وزارت امور خارجه کشورمان در حال پیگیری است و به محض حل مشکل اجساد به ایران انتقال داده میشود.
به گفته مجردی، متأسفانه پیکر جانباختگان باید از سه روز پیش به ایران انتقال مییافت ولی کشور میزبان در این خصوص همکاری نمیکند.
وی تصریح کرد: با توجه به اینکه عربستان در حادثه منا مقصر است ولی هم در شناسایی اجساد و هم در انتقال آنها کارشکنی میکند.
رئیس ستاد مکه با اشاره به مجروحان حادثه منا بیان داشت: خوشبختانه تعداد مجروحان در حال کاهش است و افرادی که حال آنها مساعد است از طریق پروازها به ایران فرستاده میشوند.
وی که مدیر حج استان خراسان رضوی است خاطرنشان کرد: 56 نفر از جانباختگان در حادثه منا از خراسان رضوی هستند و این استان تاکنون 30 مفقود و 10 مجروح دارد که سه نفر آنها مرخص شدند.
وی درباره ارسال اجساد حادثه منا گفت: نمیتوان زمان دقیقی برای ارسال اجساد اعلام کرد وهنوز زمان دقیق انتقال اجساد به ایران مشخص نیست.
وی همچنین در خصوص اینکه چرا عربستان مجوز ترخیص پیکر جانباختگان را نمیدهد افزود: سعودیها دلیل این مخالفت را اعلام نکردهاند و به نظر میرسد با توجه به تأکید رهبر معظم انقلاب اسلامی برای انتقال اجساد باز هم قصد اذیت ما را دارند. وی همچنین یادآور شد: تاکنون هیچ یک از اجساد جانباختگان به ایران ارسال نشده است.
این درحالی است که عربستان تاکنون حتی برای خروج 130 جسد شناسایی شده که مقامات کنسولی ایران چند روزی است از پایان تشریفات قانونی آن خبر دادهاند، مجوزی صادر نکرده است.
مقاومت و اصرار عربستان برای خارج نشدن اجساد از این کشور و از سوی دیگر درخواست و اصرار خانوادههای جانباختگان برای برگشت آنها به کشور، شرایط را به گونهای پیچیده کرده که معاون کنسولی وزارت خارجه در چنین شرایطی گفته است، این کار کمی به تشریفات و تعامل بیشتر با سعودیها نیاز دارد. قشقاوی حتی از رسانهها خواسته برای تسهیل این امور، فضا را تلطیف کنند و دست از تندرویها بردارند. قشقاوی گفته، هر نوع حرکت و شعار و تندروی که این موضوع را مخدوش کند، خلاف مصلحت ملی ماست.
اتمام حجت با آلسعود مهمانکش
روزنامه کیهان با انعکاس بیانات روز گذشته رهبر انقلاب نوشت: حضرت آیتالله العظمی خامنهای فرمانده معظم کل قوا صبح دیروز (چهارشنبه) در مراسم دانشآموختگی، تحلیف و اعطای سردوشی دانشجویان دانشگاههای افسری ارتش جمهوری اسلامی ایران در دانشگاه علوم دریایی امام خمینی(ره) نوشهر حضور یافتند.
در این مراسم، حضرت آيتالله العظمی خامنهاي با اشاره به حادثه تأسفبار و خونين منا، آن را به دليل جان باختن هزاران نفر از حجاج به ويژه صدها نفر از حجاج ايراني، عزا و مصيبتي واقعي براي ملت ايران خواندند و با اشاره به لزوم تشکيل کميته حقيقتياب با حضور کشورهاي اسلامي و از جمله ايران، گفتند: دولت عربستان در انتقال ابدان مطهر جانباختگان به وظايف خود عمل نميکند و جمهوري اسلامي ايران نيز تاکنون با خويشتنداري و ادب اسلامي، حرمت برادری را در دنیای اسلام نگه داشته است، اما اين را بدانند که اندک بياحترامي به دهها هزار نفر از حجاج ايراني در مکه و مدينه و عمل نکردن به وظايف براي انتقال ابدان مطهر، عکسالعمل سخت و خشن ايران را در پي خواهد داشت.
ايشان با اشاره به جان باختن مظلومانه و با زبان تشنه حجاج در حادثه منا و عزادار شدن خانوادههايي که مشتاقانه منتظر بازگشت عزيزان خود بودند، افزودند: هنوز تعداد دقيق جانباختگان ايراني در اين حادثه مشخص نيست و احتمال افزايش آمار به صدها نفر ديگر وجود دارد و اين حادثه، واقعا مصيبت بزرگي براي ملت ايران است.
رهبر انقلاب اسلامي همچنين با اشاره به برخي گزارشها مبني بر جان باختن احتمالي بيش از پنج هزار نفر در حادثه منا، خاطرنشان کردند: در حالي که قرآن کريم خانه خدا را محل امنيت و حج را جايگاه امنيت ميداند اما اکنون بايد پرسيد که، «آيا اين، امنيت است؟»
حضرت آيتالله العظمی خامنهاي با تأکيد بر لزوم تشکيل «کميته حقيقتياب» با حضور کشورهاي اسلامي و از جمله ايران، خاطرنشان کردند: ما فعلاً درباره علت اين حادثه، قضاوت پيش از موعد نميکنيم اما معتقديم دولت عربستان به وظايف خود در قبال مجروحان حادثه منا عمل نکرده است و آنان را با حالتي مستأصل و تشنه رها کرد.
ايشان به مشکلات به وجود آمده در انتقال بدنهای مطهر جانباختگان حادثه منا و پيگيري مسئولان کشور اشاره کردند و با تأکيد بر لزوم ادامه پيگيريهاي مسئولان، افزودند: در اين موضوع، دولت عربستان به وظايف خود عمل نميکند و در برخي موارد نيز موذيگري انجام ميدهد.
رهبر انقلاب اسلامي گفتند: جمهوري اسلامي ايران تاکنون از خود خويشتنداري نشان داده و رعايت ادب اسلامي و حرمت برادري در دنیای اسلام را کرده است، اما اين را بدانند که دست ايران، برتر از خيليها است و امکانات بيشتري هم دارد و اگر بخواهد در مقابل عناصر اذيتکننده و موذي عکسالعمل نشان دهد، اوضاع آنها خوب نخواهد بود و در هیچ صحنه هماوردی، حریف نخواهند شد.
حضرت آيتالله العظمی خامنهاي با تاکيد بر اينکه عکسالعمل ايران اسلامي خشن و سخت خواهد بود، خاطرنشان کردند: در دوران هشت سال دفاع مقدس، قدرتهاي شرق و غرب و کشورهاي اطراف از يک عنصر خبيث و فاسد حمايت کردند اما سرانجام همه آنها سيلي خوردند و بر همين اساس، ايران را ميشناسند و اگر هم نميشناسند، الان بشناسند.
سفر سلیمانی به مسکو آمریکا را در سوریه حاشیهنشینتر کرد(خبر ویژه)
کیهان: محافل غربی میگویند بمباران مراکز تروریستها در سوریه از سوی روسیه و همکاری اطلاعاتی مسکو با تهران و بغداد و دمشق، محصول سفر چندی پیش ژنرال سلیمانی به مسکو است و تحولات اخیر میتواند آمریکا را بیش از گذشته به حاشیه براند.
وبسایت شبکه انبیسی از سفر ماه اوت قاسم سلیمانی فرمانده سپاه قدس ایران خبر داده و مینویسد: سوریه متحدی برای ایران و خطی مستقیم به سمت حزبالله لبنان است؛ همچنان که در کنار دریای مدیترانه قرار دارد و برای روسیه کشوری مهم به شمار میرود. ایران و روسیه در نشستی در مسکو تصمیم گرفتند از سوریه حمایت کنند. فعال شدن روسیه، واشنگتن را شرمنده میکند. واشنگتن در تحولات 4 سال گذشته سوریه، کار فوقالعادهای انجام نداده است.
این گزارش میافزاید: سوریه برای روسیه به یک فوریت بدل شده است. مسکو نمیخواهد شاهد بازگشت جهادیهای چچنی و داغستانی آموزش دیده در سوریه به سرزمینشان باشد. یک مقام برجسته اطلاعاتی آمریکا میگوید، پیشتر دیدارهایی با مقامهای امنیتی روسیه درباره تضعیف گروه داعش انجام گرفته است. روسیه بازی تازهای را در شطرنج با آمریکا شروع کرده است.
روزنامه دیلیتلگراف نیز تصریح کرد: آمریکا در موضوع سوریه به حاشیه رانده شده است. پوتین با حمایت نظامی از همتای سوری خود بشار اسد، باراک اوباما را مغلوب کرده است. در حالی که رئیسجمهور آمریکا میگوید نباید اجازه داد اسد به عنوان رئیسجمهور سوریه باقی بماند، اما رئیسجمهور روسیه شخصا و با استقرار تسلیحات سنگین روسی در سوریه، بر سر قدرت ماندن اسد را تضمین کرده است. اگر این روند را به یک بازی شطرنج تشبیه کنیم میتوان گفت پوتین اوباما را کیش و مات کرده است.
تلگراف افزود: موضوع نگرانکنندهتر برای اوباما این حقیقت است که ایران- که تنها سه ماه از امضای توافق هستهایاش با واشنگتن میگذرد و قرار است نویددهنده دورهای جدید در روابط بین دو کشور باشد- در حال حمایت از سوریه است. ایران همانند مسکو، همپیمان دیرینه اسد محسوب میشود، کسی که باقی ماندنش بر سر قدرت برای حفظ منافع ایران در منطقه از جمله شبه نظامیان شیعه حزبالله در جنوب لبنان حیاتی است. تغییر در موضع ایران درباره موضوعات مهم منطقه از جمله سوریه به خاطر توافق هستهای بعید به نظر میرسد.
آزمون اقتصادی اوباما در برابر ایران
روزنامه اصلاح طلب شرق در گفتگو با اسد الله عسگراولادی از دلایل قطع روابط تجاری ایران و آمریکا نوشت:
چرا روابط اقتصادی با آمریکا تا این اندازه مهم است؟ آیا روابط اقتصادی ایران و آمریکا تا این اندازه در اقتصاد تأثیرگذار است؟
اهمیت این موضوع بیشتر از جنبه سیاسی است تا اقتصادی؛ زیرا اکنون آمریکا در اقتصاد ایران هیچ نقشی ندارد؛ چراکه از اساس روابطی با این کشور نداریم. درواقع تا زمانی که تحریمها برداشته نشود، نمیتوانیم روابط اقتصادی با آمریکا داشته باشیم. اینگونه هم میتوان تفسیر کرد که آمریکا به علت تحریمها ممکن است نقش تخریبی بر اقتصاد ایران داشته باشد، اما نقش مثبت تأثیرگذار از زمان اعمال تحریمها در سالیان اخیر نداشته است.
اما ما در برخی از اقلام با این کشور در حال مبادلات تجاری هستیم.
این ارقام، بسیار کم است. اکنون فقط در اقلامی، مانند مواد غذایی و دارویی که استثنائاتی در تمامی تحریمها محسوب میشود، با این کشور روابط تجاری داریم و تنها اقلامی مانند برنج، گندم، سویا، دارو و... را به جای ارزهای آزادشده به ایران فروختهاند و ما نیز در مقابل زعفران، خرما، کشمش و... به آنها فروختهایم.
علاوه بر تحریمها کنونی، تحریمی هم وجود دارد که به سبب قانون داماتو ایجاد شده است. این قانون را دولت آمریکا در سال ۱۹۹۶ برای تحریم ایران به تصویب رساند. براساس این قانون شرکتهایی که در یک سال بیش از ٤٠ میلیون دلار در ایران سرمایهگذاری کنند از دادوستد با دولت آمریکا محروم خواهند شد. براساس این قانون، سرپیچی سرمایهگذاران بهنوعی جرم محسوب میشود. این قانون هر ساله در اول نوامبر از سوی رئیسجمهور وقت تمدید میشود.
چندی پیش گروهی از ایرانیان مقیم آمریکا به ایران آمده بودند تا برای تسهیل روابط تجاری این دو کشور مذاکراتی داشته باشند. این مذاکرات به کجا رسید؟
رایزنی تا زمانی که تحریم برداشته نشود، فایدهای ندارد. سرمایهگذاران خارجی که به ایران میآیند فقط تعارف میکنند و تا زمانی که تحریمهای بانکی و نفتی برداشته نشود، پای عمل به میان نمیآید. این سرمایهگذاران از جریمه آمریکا میترسند، به این خاطر وارد سرمایهگذاری در ایران نمیشوند.
اگر تحریم داماتو در اول نوامبر تمدید نشود، ممکن است یک سال پس از آن دوباره این تحریم خاص اعمال شود؟
اگر اوباما در اول نوامبر تقاضای تمدید تحریم داماتو را از کنگره نکند، این قانون خودبهخود فسخ خواهد شد و این فسخ تحریم داماتو برای تمامی سالهای بعد خواهد بود، نه صرفا سال مورد نظر. اکنون ١٨ سال است که رؤسای جمهور آمریکا، هر سال این قانون را تمدید میکنند، حال اگر اوباما درخواست تمدید ندهد، حسننیت خود را نشان خواهد داد.
اعتراض خشن به ظریف
روزنامه اصلاح طلب آفتاب یزد در دفاع از دست دادن ظریف و اوباما و هجمه به منتقدان نوشت: هجوم، فریاد و حالا توهین. اینها همه آن چیزی است که در همین دوروزه از سوی برخی از نمایندگان مجلس به راه افتاده است. آن هم به خاطر همان ماجرای سلام و دست دادن اتفاقی.. خبرگزاریها میگویند دیروز " بیرانوند " نماینده بروجرد در این راستا سنگ تمام گذاشته وگفته "آقای ظریف غلط زیادی کرده که به عنوان وزیر خارجه چنین کاری کرده و دلش خواسته با رئیس جمهور آمریکا دست بدهد!"وی در ادامه دلواپسی هایش این راهم اضافه کرده است که :" دفعه قبل که با اوباما به صورت تلفنی صحبت کردند و این دفعه نیز معلوم نیست ظریف با اجازه چه کسی به بغل اوباما رفته است!"
انگار که حالا وقتش است. وقت اینکه سر نیزههای جناحی سیاسیون مجلسنشین تیزتر از همیشه مرد دیپلماسی ایران را نشانه بگیرد و هدف هجمه و ناسزا باشد. کمتر کسی شاید در گوشهای از این جهان خاکی به فکرش هم این مطلب خطور میکند که ممکن است روزی روزگاری، آدمها را به خاطر سلام علیک چند ثانیهای با یک نفر دیگر به باد خشنترین الفاظ و بدترین انتقادها بگیرند آن هم کجا ! در محفلی که به نام خانه ملت مزین شده است. حالا در خانه ملت ایران هستند عدهای که عنان از کف داده و روی تند به ظریف نشان میدهند. اما گویی با اتفاق دیروز این ماجرا وارد فاز جدیدتری هم شده، فازی به نام بیحرمتی نسبت به وزیر خارجه، یعنی کار از انتقاد گذشته است و کارد به استخوان دلواپسان رسیده و همین موضوع است که باعث شده تا برخی از نمایندگان اقلیت مجلس اینگونه دل در گرو اهانت و صحبتهای خارج از عرف بگذارند آن هم خطاب به مسئولین هم میهنشان.
با دوستان مروت !
اکنون از دیدگاه برخی از تندروهای مجلس نشین، ظریف تبدیل به مجرم شده است که آنها برای بازگشت او به میهن آماده شدهاند تا حیثیت مرد ظریف و خوشروی ایرانی را با بازیهای جناحی خود به زیر سوال ببرند، و احتمالا بازهم فراخوانی به او خواهند داد تا به مجلس برود و اینبار بگوید چرا جواب سلام دیگران را دادی و به جای احترام و آداب معاشرت توهین به راه نینداختی!همانطور که ما به تو اگر بخواهیم هر کاری میکنیم! این روزها اندوه کشوراز دید برخی، به جای اتفاقات غمباری چون حادثه مکه به سلام ظریف به اوباما تبدیل شده است و کارهای مهم مملکتی که مجلس باید دست به گریبان آن باشد، شده است تذکر و اعتراض به حرکت وزیر خارجه کشورمان در سازمان ملل. آنچه که از دید برخی بسیار اسفبار به چشم میآید، درواقع همانی است که از کودکی آموختیم، اینکه با " دوستان مروت با دشمنان مدارا". ظریف در دیدار با اوباما در پیراهن یک سیاست پیشه خرد ورز، آن روز در سازمان ملل با رییس جمهور آمریکا مدارا کرد، هرچند جای پرسش اینجاست که حال چه شده است، عدهای از نمایندگان مجلس به دوست خود که وزیر کشورشان است مروت به خرج نمیدهند هیچ، بلکه مدارا را هم از یاد برده و چنین میکنند.
اما چرا این موضوع در چنین برههای تا به این اندازه بزرگ شده است و به آن حمله میشود؟ اگر فرض را هم براین بگیریم که آنچه در راهرو سازمان ملل رخ داده، نه اتفاقی، بلکه از سوی آمریکاییها از قبل برنامه ریزی شده بود تا ظریف را در منگنه سلام و احوالپرسی قرار بدهند، از دید منتقدین، وزیر خارجه کشورمان بایددر آن صحنه چه عکس العملی از خود نشان میداد؟ آیا در حالیکه یکی از مذاکرهکنندگان کلیدی 1+5 با ایران، دست به سمت وزیر خارجه کشورمان دراز میکند چاره کار آن بود که او به جای عکس العملی معقول پشت به آنها میکرد و از معرکه میگریخت؟آیا این حرکت در جامعه جهانی مورد ستایش قرار میگرفت و یا آن تصمیمی که ظریف در چند لحظه گرفت؟ چه چیزی در این ماجراست که برای برخی گران تمام شده است؟
همه میدانند که تنها صحبتی که بین اوباما و ظریف در آن صحنه گفته شد اطمینانی بود که رییس جمهور آمریکا از اجرایی و عملیاتی شدن برجام به طرف ایرانی داد. نکند که دلیل این همه دلواپسی برخی نمایندگان، همین موفقیت برجام و عملیاتی شدن آن باشد؟ اینکه آنها این روزها از موفقیت توافق دل خوشی ندارند و چاره را در این میبینند که به بهانههای کوچکی مثل دست دادن دو سیاستمدار ایرانی و آمریکایی هم که شده بر توافق و مذاکره و برجام و آنچه که در این دو سال گذشته است بتازند. چرا که آنها در این دوسال نشان داده اند که به دنبال هر بهانهای هستند.
گاهی من و اوباما به هم نامه مینویسیم
روزنامه اصلاح طلب آرمان از نامه نگاری های روحانی و اوباما نوشته است: رئیسجمهور تاكید كرد كه «عربستان باید پاسخگوی بیبرنامگیها و حوادث در مراسم حج باشد». حجتالاسلام والمسلمین دكتر حسن روحانی در گفتوگویی با شبكه تلویزیونی سیانان آمریكا گفت: این جای تاسف دارد كه دولت عربستان همه ذهن، فكر و برنامهاش مشغول كشتار مردم یمن شده و ظاهرا وقت ندارد كه راجع به مردم خودش یا راجع به میهمانهای خانه خدا، فكر و برنامهریزی كند. وی گفت كه عربستان باید بهخاطر این بیبرنامگی، بیانضباطی و عدم كارآیی كه منجر به كشته شدن تعداد زیادی از حاجیان از كشورهای مختلف شده است، پاسخگو باشد و جمهوری اسلامی ایران از لحاظ سیاسی و حقوقی مساله را دنبال خواهد كرد.
گزیده سخنان روحانی:
آنچه كه قبلا هم اعلام شده بود اینكه گفتوگوی ما با ایالات متحده آمریكا صرفا راجع به مساله هستهای خواهد بود و پس از آنكه مساله هستهای اجرایی و عملیاتی شد و مطمئن شدیم كه این مسیر به درستی پیش میرود، آن وقت ممكن است كه موضوع دیگری قابل گفتوگو باشد. هنوز راجع به اجرای برجام قدمهایی باقی است كه باید انجام دهیم.
بین ایران و آمریكا مذاكره مستقیمی راجع به سوریه وجود ندارد اما در عین حال ایران با اتحادیه اروپا و كشورهای دیگر مذاكره دارد و آن كشورها هم با ایالات متحده در گفتوگو هستند، بنابراین گفتوگوی غیرمستقیم وجود دارد.
وقتی در سوریه هدف اول ما بیرون راندن تروریستها باشد و مبارزه با آنها، چارهای نداریم جز اینكه حكومت مركزی آن كشور را به عنوان مركزیت برای مبارزه بپذیریم. والا اگر حكومت آن كشور را در نظر نگیرید، كجاست آن مركزی كه میخواهد با تروریستها بجنگد و مبارزه كند؟ من فكر میكنم كه امروز همه پذیرفتهاند كه حكومت اسد باید بماند تا بتوانیم با تروریسم مبارزه كنیم. اما به محض اینكه دیدیم این حركت در حال موفقیت است و میتواند قدم به قدم تروریستها را به عقب براند، باید اقدامات دیگری انجام گیرد برای اینكه صدای مخالفان هم شنیده شود. در سوریه آنهایی كه معترض حكومت اسد هستند - البته نه آنهایی كه تروریست هستند - پای میز مذاكره بیایند و با گروههای دیگر بنشینند؛ از جمله مقامات دولتی، و آنوقت توسط خودشان برای آینده سوریه تصمیمگیری شود.
شما سؤال كردید كه ما با آمریكاییها در زمینه مسائل هستهای به یك توافقاتی رسیدیم و زندانیهای دوتابعیتی در ایران وجود دارند. زندانی شدن آنها كه ربطی به توافق هستهای نداشته و اتهاماتشان چیز دیگری است. ولی من از این طرف سؤال میكنم عدهای از ایرانیها در آمریكا زندانی هستند كه دقیقا در رابطه با مسائل هستهای در زندان هستند؛ یعنی بهخاطر تحریمی كه بوده و امروز در این توافق با قطعنامه 2231 این تحریم برداشته شده و وقتی این تحریم برداشته میشود، ماندن آنها در زندان چه معنایی دارد؟ یعنی بعد از این توافق نخستین سؤال این است كه ایرانیهایی كه به خاطر دور زدن تحریم در زندان به سر میبرند، برای چه در زندان هستند؟ بلافاصله باید آنها آزاد شوند و اگر آمریكاییها در این زمینه اقدام درست خودشان را انجام دهند و آنها را آزاد كنند حتما فضایی باز میشود كه ما هم از همه توانمان استفاده كنیم برای كمك به زندانیها در ایران كه آنها هم زودتر آزاد شوند.
مساله برجام مساله ایران و آمریكا نیست، مساله برجام یك مساله بینالمللی است. مسالهای است كه ایران با شش كشور دنیا صحبت كرده نه فقط با آمریكا و در نهایت برجام در شورای امنیت سازمان ملل تصویب شده است. یعنی در قطعنامه 2231 مورد تایید قرار گرفته است. بنابراین مخالفت با برجام مخالفت با آقای اوباما یا حزب دموكرات یا توافق ایران و آمریكا نیست. مخالفت آنها، مخالفت با یك نهاد بینالمللی است.
این كلمه شیطان بزرگ برای حالا نیست. این داستان مربوط به سال 1980 میشود، یعنی آن زمان بود كه امام(ره) این مساله را مطرح كرد. زمانی كه آمریكاییها ایران را به دخالت نظامی و حضور نظامی و اشغال نظامی تهدید كردند. امام آن زمان این نكته را مطرح كرد و این حرفها همیشه بوده است. در طول این 37 سال بوده و یك چیز جدید در ایران نیست. ایرانیان بهطور طبیعی از سیاستهای ایالات متحده آمریكا در گذشته از زمان دولت مصدق تا كنون ناراحت هستند، بهخاطر مداخلات آمریكا، بهخاطر حمایتهای آمریكا از برخی از كشورهای اشغالگر، بهخاطر دخالت نظامی، حمایتی كه از صدام در جنگ كرد و دلایل مختلف. بنابراین در جنگ بین ایران و عراق، آمریكاییها حمایت كردند از عراق و از صدام. از همه اینها مردم ناراحت و عصبانی هستند. طبیعی است كه شعارهایی هم علیه آمریكا داشته باشند.
مردم ایران خواستار این هستند كه تنش بین ایران و آمریكا كم شود. از شعارهای انتخاباتی من قبل از اینكه انتخاب شوم، این بود كه با دنیا میخواهم تعامل سازنده داشته باشم و با كشورهایی كه امروز تنش و حتی تخاصم وجود دارد، این تنش یا تخاصم كم شود و ما بتوانیم به یك روابط طبیعی و نرمال نزدیكتر شویم. من این نظر را دارم الان هم میگویم. به نظر من هم در این 2 سال ایران و آمریكا نزدیكتر شدند تا گذشته. به هر حال 2 سال پیش تصور نمیشد كه دو وزیر ایران و آمریكا ساعتها بنشینند با هم حرف بزنند و مذاكره كنند و به توافق برسند.
پس آیا رئیسجمهور ایران و رئیسجمهور ایالات متحده ممكن است كه الان دست بدهند با هم و سلامی بكنند در سازمان ملل؟ و دقایقی با هم صرف و صحبت بكنند؟ بهویژه اینكه هدف اولی را به دست آوردید و پشت سر گذاشتید؟
من فكر میكنم شبیه این سوال را پارسال مطرح كردید. پاسخ من این بود كه خیلی در ذهن من این حركات سمبلیك مطرح نیست كه به هم برسیم و به هم دست دهیم، یا به هم نرسیم، به هم سلام كنیم و یا به هم نامه بنویسیم. البته نامه مینویسیم. گاهی ایشان مینویسند و گاهی من مینویسم. مهم این است كه بین ایران و آمریكا فاصله خیلی زیادی وجود دارد و خیلی مسائل در طول 37 سال گذشته بوده كه باید جبران شود. مهم این است كه بتوانیم طراحی كنیم چگونه این مسائل را حل و فصل كنیم. چگونه رضایت مردم خودمان را جلب كنیم و چگونه بتوانیم مردم دو كشور نزدیكتر بشوند. بحث این نیست كه گذشته فراموش بشود، بحث این است كه چگونه جبران شود و چگونه به آینده نگاه كنیم. من معتقدم مردم ایران بیشتر میخواهند به آینده نگاه كنند تا در گذشته بمانند و این بسیار مهم است.
94/7/9 - 10:28 - 2015-10-1 10:28:14
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[مشاهده در: www.farhangnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]
صفحات پیشنهادی
من و اوباما نامه مینویسیم؛ گاهی ایشان مینویسند و گاهی من مینویسم! |اخبار ایران و جهان
من و اوباما نامه مینویسیم گاهی ایشان مینویسند و گاهی من مینویسم حسن روحانی در گفتوگویی با شبکه تلویزیونی سی ان ان آمریکا گفت این جای تاسف دارد که دولت عربستان همه ذهن فکر و برنامهاش مشغول کشتار مردم یمن شده و ظاهراً وقت ندارد که راجع به مردم خودش و یا راجع به میهمانهایمن و اوباما نامه مینویسیم؛ گاهی ایشان و گاهی من مینویسم! |اخبار ایران و جهان
من و اوباما نامه مینویسیم گاهی ایشان و گاهی من مینویسم حسن روحانی در گفتوگویی با شبکه تلویزیونی سی ان ان آمریکا گفت این جای تاسف دارد که دولت عربستان همه ذهن فکر و برنامهاش مشغول کشتار مردم یمن شده و ظاهراً وقت ندارد که راجع به مردم خودش و یا راجع به میهمانهای خانه خداروحانی: گاهی من و اوباما بهم نامه مینویسیم /حرفهای جمهوریخواهان خندهدار است
روحانی گاهی من و اوباما بهم نامه مینویسیم حرفهای جمهوریخواهان خندهدار استتاریخ انتشار چهارشنبه ۸ مهر ۱۳۹۴ ساعت ۱۷ ۵۱ مردم ایران خواستار این هستند که تنش بین ایران و آمریکا کم شود من جزو شعارهای انتخاباتیام قبل از اینکه انتخاب شوم این بود که با دنیا میخواهم تمن و اوباما گاها به یکدیگر نامه مینویسیم/حکومت اسد باید بماند
من و اوباما گاها به یکدیگر نامه مینویسیم حکومت اسد باید بماندبخش داخلی الف 8 مهر 94تاریخ انتشار چهارشنبه ۸ مهر ۱۳۹۴ ساعت ۱۷ ۵۰ حسن روحانی رئیس جمهور کشورمان در حاشیه هفتادمین نشست سازمان ملل متحد با شبکه CNN آمریکا مصاحبه اختصاصی داشت به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهورروحانی در مصاحبه با شبکه تلویزیونی سی ان ان: من و اوباما گاها به یکدیگر نامه مینویسیم/حکومت اسد باید بماند/حا
روحانی در مصاحبه با شبکه تلویزیونی سی ان ان من و اوباما گاها به یکدیگر نامه مینویسیم حکومت اسد باید بماند حادثه منا را از نظر سیاسی و حقوقی پیگیری میکنیمرئیسجمهور درباره امکان سلام کردن و دست دادن با رئیسحمهور آمریکا گفت در ذهنم این حرکات سمبلیک مطرح نیست که به هم برسیم و بهآزمون اقتصادی اوباما در برابر ایران
سال ١٩٩۶ بود که دولت آمریکا برای تحریم ایران قانونی را با نام داماتو به تصویب رساند که براساس آن شرکت هایی که در یک سال بیش از ۴٠ میلیون دلار در ایران سرمایه گذاری کنند از دادوستد با دولت آمریکا محروم خواهند شد درخواست تمدید این قانون هر سال از سوی رئیس جمهور آمریکا در … سابرنامه ای برای دیدار با اوباما نداریم/ بین ایران و آمریکا اعتمادی وجود نداشته و ندارد
روحانی در گفتوگو با سیبیاس آمریکا برنامه ای برای دیدار با اوباما نداریم بین ایران و آمریکا اعتمادی وجود نداشته و ندارد رییس جمهور گفت مردم ایران به سیاستهای دولت آمریکا اعتماد نداشته و ندارند لذا برای رسیدن به اعتماد نیازمند زمان طولانی هستیم اما اجرای دقیق تعهدات بر مبناروحانی: من و اوباما به یکدیگر نامه مینویسیم
روحانی من و اوباما به یکدیگر نامه مینویسیم رئیسجمهور درباره امکان سلام کردن و دست دادن با رئیسحمهور آمریکا گفت خیلی من در ذهنم این حرکات سمبلیک مطرح نیست که به هم برسیم و به هم دست دهیم یا به هم نرسیم به هم سلام کنیم و یا به هم نامه بنویسیم البته نامه مینویسیم گاهی ایشانروحانی: مشکلات ایران و آمریکا با دست دادن حل نمی شود،نگرش ها و عملکردها باید عوض شوند/بین بنده و آقای اوباما گ
روحانی مشکلات ایران و آمریکا با دست دادن حل نمی شود نگرش ها و عملکردها باید عوض شوند بین بنده و آقای اوباما گاهی نامه رد و بدل می شود و این عادی است رئیس جمهوری کشورمان صبح جمعه به وقت محلی در نیویورک در دیدار مدیران و مجریان ارشد رسانه های آمریکایی و بین المللی با تشریح و تبییروحانی: من و اوباما گاهی به یکدیگـر نامه می نویسیم/ مردم ایران می خواهند به آینده نگاه کنند
من نظر شخصی خودم این است که به هر زندانی ای که امکانش باشد کمک کنیم تا آنچه از دیدگاه قانونی باید نسبت به او انجام گیرد تسریع و زودتر تمام شود یا بخشی از زندانش مورد عفو قرار گیرد سرویس سیاسی خرداد رییس جمهور تاکید کرد که عربستان باید پاسخگوی بی برنامگی ها و حوادث در مراسم حج-
سیاسی
پربازدیدترینها