واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۸ مهر ۱۳۹۴ (۹:۴۲ق.ظ)
انتقاد از حمايت کم بنگاههاي مالي از اجراي طرحهاي شرکت عمران ايران موج - معاون فني و نظارت شرکت عمران و بهسازي شهري ايران با انتقاد از حمايت اندک بنگاههاي مالي از اجراي طرحهاي شرکت عمران و بهسازي شهري ايران از تغيير رويکرد اين شرکت بر مبناي سند ملي بازآفريني شهري خبر داد.
به گزارش خبرگزاري موج، اميرعباس افتخاري، معاون فني و نظارت شرکت عمران و بهسازي شهري ايران، از تغيير رويکرد اين شرکت بر مبناي سند ملي بازآفريني شهري خبر داد و گفت: مشارکت حداکثري مردم و بها دادن به حقوق شهروندي با منع دخالت مستقيم دولت و شهرداريها از رويکردهاي جديد شرکت عمران و بهسازي شهري ايران در انجام پروژهها است.
اميرعباس افتخاري، در بيان رويکردهاي جديد شرکت عمران و بهسازي شهري ايران در انجام پروژههاي بازآفريني شهري گفت: با روي کار آمدن دولت تدبير و اميد و انتخاب دکتر آخوندي به عنوان وزير راه و شهرسازي، سمت و سوي فعاليتهاي اين شرکت در حوزه فني و نظارت نيز با تغييرات فراواني همراه شد. ضمن اينکه تصويب سند ملي راهبردي احيا، بهسازي، نوسازي و توانمندسازي بافتهاي فرسوده و ناکارآمد شهري در سال گذشته از سوي هيأت دولت موجب شد تا شرکت عمران و بهسازي شهري ايران فعاليتهاي خود را با هدف تحقق سند ملي ساماندهي کند.
معاون فني و نظارت شرکت عمران و بهسازي شهري ايران با اشاره به اين که فعاليتهاي زيرمجموعه وي در دو حوزه تهيه طرحها و نظارت بر امور اجرايي دستهبندي ميشود، افزود: بر اساس سند ملي مذکور، وحدت رويه، مديريت يکپارچه و مشارکت عوامل مرتبط در سرلوحه کارها قرار گرفت. در سنوات قبل انتظارات و چشماندازي که از شرکت عمران و بهسازي شهري ايران وجود داشت انجام کارها از ابتدا تا انتهاي يک پروژه بود و شرکت به عنوان بانکي براي هزينه کرد پروژهها در نظر گرفته ميشود در حالي که در سال جديد نگرشهاي قبلي دستخوش تغييراتي شد و رعايت حقوق شهروندي مد نظر قرار گرفت.
وي افزود: همچنين در سنوات گذشته طرحها يا آنقدر بزرگ بودند که به مرحله اجرا نميرسيدند و يا اين که طرحها فاقد مطالعات پشتيبان بودند و بعضا با مشکلاتي اجرايي ميشدند.
افتخاري رويکرد جديد شرکت عمران و بهسازي شهري ايران را همسو با گفتههاي وزير راه و شهرسازي مبني بر رعايت حقوق شهروندي و دخيل کردن مردم در تصميمگيريها عنوان کرد و گفت: بر اساس چشماندازي که در سند ملي براي ايران در سال ۱۴۰۴ ترسيم شده است مشارکت حداکثري مردم از اهدافي است که در راستاي آن گام برميداريم. به همين خاطر نيز رويکرد شرکت در سال جديد تعريف مستقيم پروژهها نبود و در اين کار حضور مشاوران در محل، بررسي نزديک و مورد به مورد با تحقيقات ميداني و نيازسنجي واقعي صورت پذيرفت.
وي با اشاره به اين که نيازسنجيها پيشتر در سند توانمندسازي و با حضور استانداران، نمايندگان شرکت عمران و بهسازي شهري ايران و تني چند از مسوولان تهيه و در سطح يک شهرها و استانها تهيه و اجرا ميشد، تأکيد کرد: در حال حاضر و با توجه به رويکرد غير متوليگري شرکت عمران و بهسازي شهري ايران در انجام پروژهها، بودجه به صورت متعادل و با توجه به حجم عمليات، گستردگي بافت فرسوده و عرصههاي سکونتگاههاي غيررسمي به طرحها تخصيص پيدا ميکند و در انجام آنها نيز شهرداري و نظام مديريت شهري به عنوان راهبر قدم برميدارد.
معاون فني و نظارت شرکت عمران و بهسازي شهري ايران ادامه داد: با توجه به اين که در بدنه دولتي امکان جذب متخصصان محدود است و از سوي ديگر متخصصان علاقه چنداني به فعاليت در سازمانهاي دولتي ندارند بايد از مشاوره بخشهاي خصوصي در انجام پروژهها استفاده شود.
افتخاري با اشاره به مصوبه شوراي پول و اعتبار براي ارائه بستههاي تشويقي و تسهيلات گفت: در حال حاضر بر طبق مصوبه شوراي پول و اعتبار در کلانشهرها ۵۰ ميليون تومان، در شهرهاي بزرگ ۴۰ ميليون تومان و در ساير شهرها ۳۰ ميليون تومان وام نوسازي تخصيص داده ميشود اگرچه اين مقدار هنوز در حال رايزني است، اما؛ تخصيص اين تسهيلات کمک فراواني به اجراي طرحهاي اين شرکت در شهرهاي مختلف ميکند.
وي با انتقاد از همکاري و حمايت اندک بنگاههاي مالي افزود: در بسياري از پروژهها شرکت عمران و بهسازي شهري ايران نيازمند حمايت بنگاههاي مالي همچون بانک است که اين حمايتها معمولا بسيار کم هستند. به عنوان نمونه، در حال حاضر اين شرکت مجوزها و مصوبات اعطاي تسهيلات به کمدرآمدها، زنان بيسرپرست و بدسرپرست را اخذ کرده است، اما؛ عاملي که بايد سرمايه را در اختيار مردم قرار دهد يعني بانکها و بنگاههاي مالي قدم جلو نميگذارند. به همين خاطر نيز فعاليتها عقيم ماندهاند.
افتخاري ادامه داد: بهرغم تلاشهاي رئيس کل بانک مرکزي، از ۲۲ بانکي که به عنوان بانک عامل بافت فرسوده معرفي شدهاند تنها پنج بانک با شرکت عمران و بهسازي شهري ايران همکاري دارند. طبق برنامه ششم توسعه بايد يک ميليون و ۸۰۰ هزار واحد نوسازي و بهسازي شوند يعني در هر سال ۳۰۰ هزار واحد مسکوني فرسوده بايد اين تسهيلات را دريافت کنند اين در حالي است که شرکت عمران و بهسازي شهري ايران تنها موفق به تخصيص اعتبار به ۲۷ هزار واحد مسکوني شده است.
وي در بيان شيوههاي مشارکت مردم در اجراي طرحهاي شرکت عمران و بهسازي شهري ايران گفت: رايزنيهايي براي راهاندازي صندوقهاي توسعه محلي، تخصيص تسهيلات و بستههاي تشويقي در حال انجام است ضمن آن که حضور و مشارکت انجمنهاي مردمنهاد و سمنها در اين فعاليتها در تسهيل فرايند اجراي پروژههاي شرکت عمران و بهسازي شهري ايران کمک فراواني کرده و ميکند.
معاون فني و نظارت شرکت عمران و بهسازي شهري ايران راهاندازي دفاتر تسهيلگري در محلات مختلف شهرها را در راستاي تحقق اهداف مشارکت مردم و حلقه رابط نيازهاي واقعي شهروندي عنوان کرد و افزود: اجتناب از مداخله مستقيم دولت، شهرداريها و سازمانهاي وابسته دولتي در محلات هدف به قصد کسب درآمد از جمله اهدافي است که به دنبال تحقق صددرصدي آن هستيم. پيشتر طرحهاي اين شرکت در راستاي تجاريسازي و افزايش ميزان ارزش افزوده بود که شرکت را از هدف اصلي دور کرد.
افتخاري در پايان گفت: ستادهاي استاني زير نظر استاندار با دبيري مديرکل راه و شهرسازي و در شهرستانها زير نظر فرماندار با دبير کلي شهرداري فعاليت ميکنند و از ابتداي سال جاري تاکنون بيش از يک هزار جلسه استاني و شهرستاني براي بررسي اجراي طرحهاي شرکت تشکيل شده است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 12]