واضح آرشیو وب فارسی:فارس: ابوذر ابراهیمیترکمان:
«پالایش داشتههای فرهنگی» ضرورت حضور در عرصه بینالملل است
رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در نشست تخصصی «ضرورتها و الزامات گفتوگوهای فرهنگی در دوران پساتوافق» گفت: برای اینکه در عرصه فرهنگ تأثیرگذار باشیم، لازم است تا نسبت به پالایش داشتههای فرهنگی خود توجه کنیم.
به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، نشست تخصصی «ضرورتها و الزامات گفتوگوهای فرهنگی در دوران پساتوافق» پیش از ظهر امروز، سهشنبه 7 مهر با حضور و سخنرانی ابوذر ابراهیمیترکمان، رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و حسین سلیمی، رییس دانشگاه علامه طباطبایی در محل این سازمان برگزار شد. در این نشست، ابراهیمیترکمان، با اذعان به اینکه روابط فرهنگی، زمینه لازم برای تسهیل مذاکرات و فهم متقابل را پدید میآورد، گفت: ما باید برای تأثیرگذاری مسایل فرهنگی، مسیر درست را انتخاب کنیم. وی در ادامه تأکید کرد: برای اینکه در عرصه فرهنگ تأثیرگذار باشیم، لازم است تا نسبت به پالایش داشتههای فرهنگی خود توجه کنیم. عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: اگر به داشتههای خود در سطح منطقه بنگریم، خواهیم دید که هیچ کشوری به اندازه ایران در عرصه فرهنگی ثروتمند نیست. وی همچنین با تأکید دوباره بر اینکه ایران یکی از ثروتمندترین کشورها در عرصه فرهنگ است، گفت: اگر رفتار و تعامل فرهنگی ما در عرصه بینالملل به گونهای باشد که مورد توجه قرار بگیرد، میتواند اثربخشی ایجاد کند.
ابراهیمیترکمان در ادامه سخنان خود با اشاره به ضرورت بحث گفتوگو در دنیای کنونی، اظهار کرد: برای گفتوگو و ایجاد روابط بینالملل در سطح جهان لازم است تا زبان ملی را به زبان بینالمللی تبدیل کنیم که این مهم، یک ضرورت مهم به شمار میرود. رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با تأکید بر اینکه بایستی گفتوگوها را به سمت «یکدیگر فهمی» هدایت کنیم، افزود: با توجه به داشتههای فراوانی که در عرصه فرهنگ از آن برخورداریم باید به راهکارهای نفوذ فرهنگی دست یابیم. در ادامه این نشست حسین سلیمی، رییس دانشگاه علامه طباطبایی از فرهنگ به عنوان مجموعهای از باورها و پندارهای ارزشی یاد کرد که در آداب و رسوم، زبان، ادبیات، مذهب و عقاید دینی تجلی مییابد. وی، گفت: دنیای ما دنیای شبکههای معنایی است که هویتها، فرهنگها و کنشهای رفتاری را تشکیل میدهد. سلیمی همچنین به نظریههای روابط بینالملل اشاره و تصریح کرد: برای درک روابط بینالملل امروز، سه نظریه واقعگرایی، انتقادی و سازهانگاری مدنظر قرار دارد که مشهورترین آن، واقعگرایی است. در این بُعد بازیگران اصلی دولتها هستند و براساس قدرتشان دو مسأله امنیت بیشتر و منفعت بیشتر را طلب میکنند. وی ادامه داد: مسأله انتقادی مبتنی بر سلطه است و در سازهانگاری، مقوله فرهنگمحور حایز اهمیت واقع میشود و به طورکلی، سازهانگاری در حال تبدیل شدن به جریان اصلی در روابط بینالملل است. بنابر اعلام این خبر، در این نشست تخصصی قهرمان سلیمانی، معاون پژوهشی و آموزشی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و محمدعلی ربانی، رییس مرکز مطالعات فرهنگی بینالمللی و جمعی از محققان و کارکنان این سازمان نیز حضور داشتند. انتهای پیام/
94/07/07 - 16:34
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 82]