واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۷ مهر ۱۳۹۴ (۱۴:۵۳ب.ظ)
رئيس کميته اشتغال و کارآفريني مجلس در گفتگو با موج: بيکاري امنيت ملي را به مخاطره مي اندازد/دولت بايد مشاغل موجود را حفظ کند موج - اگر اکنون چاره انديشي نکنيم در آينده با چالش مهمي مواجه خواهيم شد.جمعيت بيکاران رو به افزايش است و به تبع آن نارضايتي عمومي نيز افزايش خواهد يافت و اين موضوع در نهايت منجر به کاهش انسجام ملي مي شود.
عباس قائيد رحمت رئيس کميته اشتغال و کارآفريني مجلس در گفتگو با خبرنگار موج با بيان اين که وضيعت مناسبي در زمينه بيکاري نداريم و جامعه از بيکاري تلنبار شده رنج مي برد؛گفت:بر اساس آمارهاي رسمي 3 تا3/5 ميليون از جمعيت جوان، پويا و فعال کشور بيکارند و اين براي کشور ما بسيار زياد است.علاوه بر اين حدود 4 تا 4/5 ميليون نفر دانشجو داريم که بعد از پايان دوره دانشگاه نياز به کار دارند .در واقع بسياري از اين افراد به دليل نداشتن کار راهي دانشگاه شده اند.
وي ادامه داد: البته بخش کوچکي از دانشجويان ما شاغل هستند که بايد از آمار دانشجويان بيکار خارج شوند.چنانچه بخواهيم بسيار خوشبينانه به اين موضوع نگاه کنيم از بين اين 8 ميليون، 4 ميليون نفر بيکارند و يا دانشجوياني هستند که ظرف 4 سال آينده از ما کار مي خواهند.
قائيد رحمت با يادآوري اين که دولت يازدهم در شرايط بسيار نامساعدي کشور را تحويل گرفت؛گفت: براي رفع بيکاري بايد سالي حداقل يک ميليون شغل ايجاد کنيم.البته هر سال بر تعداد بيکاران ما افزوده شده و فقط دانشجويان نيستند که به اين جمع اضافه مي شوند.اگر نتوانيم ساليانه بيش از يک ميليون شغل ايجاد کنيم در آينده با مشکلات بسياري مواجه خواهيم شد.
وي با تاکيد بر اين که بيکاري تهديد بزرگي براي کشورهاست؛اظهار داشت:بيکاري مي تواند امنيت ملي را به مخاطره بياندازد و اگر اکنون چاره انديشي نکنيم در آينده با چالش مهمي مواجه خواهيم شد.جمعيت بيکاران رو به افزايش است و نارضايتي عمومي نيز به تبع آن افزايش خواهد يافت و اين موضوع انسجام ملي را کاهش مي دهد.در نتيجه حفظ اشتغال موجود مهم ترين کاري است که دولت يازدهم بايد انجام بدهد،که در اين بخش چندان موفق نبوده است. زيرا شاهد تعطيلي واحدهاي توليد هستيم.اکنون کارخانه ها با مشکل مواجه اند و با 30 درصد ظرفيت خود کار مي کنند که اين شرايط نگران کننده است.
رئيس مجمع نمايندگان استان لرستان صنعت توريسم را يکي از راه هاي توسعه اشتغال و کارآفريني دانست و گفت:از طريق توريسم مي توانيم علاوه بر اشتغال زايي، ارزآوري خوبي براي کشور داشته باشيم اما به دليل تحريم ها وکم کاري خودمان هنوز به طور جدي وارد اين حوزه نشده ايم.برخي مناطق توانايي اين را دارند که جزو مراکز اصلي توريست و گردشگري قرار گيرند به خصوص در غرب کشور که بسياري مناطق ،دست نخورده و بکر و فاقد امکانات اوليه اند.
سخنگوي کميسيون اجتماعي مجلس با اشاره به نقش کشاورزي در ميزان بيکاري گفت: يکي از دلايل مهم افزايش بيکاري به کشاورزي سنتي ما بر مي گردد. همان طور که مي دانيد کشاورزي ما بسيار پر هزينه است و نتوانسته ايم کشاورزي سنتي را جايگزين کشاورزي اقتصادي کنيم.کشاورزي اقتصادي بدين معناست که متناسب با نياز کشور،شرايط ،قيمت تمام شده و با نگاه به بازار داخلي و صادرات، توليد داشته باشيم.متاسفانه برخي کشاورزان به جاي توليد اسراف هم مي کنند يعني چندين برابر هزينه توليد محصول،هزينه مي کنند.اين امر باعث شده تا جوانان،روستاها و زمين هاي کشاورزي را رها کرده و به اميد يافتن شغل راهي شهرها شوند که نتيجه آن چيزي جز افزايش شغل هاي کاذب نيست.
وي با بيان اين که رويکردهاي دولت به بحث اشتغال مثبت است؛تصريح کرد:دولت يازدهم به دنبال رفع تحريم هاست.همچنين مبارزه با قاچاق کالاو ارز را در الويت قرار داده و به دنبال حذف موانع توليد است که اين موارد نقش مهمي در کاهش بيکاري و افزايش اشتغال دارد.
قائيد رحمت با تاکيد بر اين که بايد وضعيت موجود را حفظ کنيم؛اظهار داشت:بايد مشاغل جديد ايجاد کنيم .کشاورزي و صنعت توريسم را توسعه داده و زيرساختارهاي لازم را براي صادرات را فراهم کنيم.زماني که دولت يازدهم اداره کشور را به دست گرفت رشد اقتصادي ما منفي 4 درصد بود و الان به عدد مثبت رسيده ايم.هدفگذاري دولت يازدهم رشد 8 درصدي است که فاصله زيادي تا رسيدن به اين مرحله داريم.
وي ادامه داد:همچنين بايد بودجه را از اتکا به نفت خارج کنيم.شاهد بوديم که در دوران تحريم از اين حوزه چه ضربه اي به اقتصاد کشور وارد شد.اولين رتبه ذخاير نفت و گاز در دنيا متعلق به ايران است و اگر همين را مبنا قرار داده و بيشترين پالايشگاه ها و واحد هاي پتروشيمي را در کشور تاسيس و آخرين محصولات پتروشيمي را توليد کنيم؛ به اشتغال،ارزآوري و رشد اقتصادي کشور کمک کرده ايم.
نماينده درود و ازنا در مجلس ادامه داد:پرداختن به اين موضوع مي تواند نجات بخش کشور باشد.زيرا امکانات،تجربه،مواد اوليه و نيز عامل انساني را در اختيار داريم اما متاسفانه برخي نگاه ها به اين قضيه مثبت نيست و عده اي هنوز به دنبال خام فروشي هستند.در گذشته هم سوء تدبير دولت هاي قبلي درسطح مديريت کلان کشور بلاي جان اقتصاد کشور شد و تحريم و سوء مديريت دو عاملي شد براي ضربه به اقتصاد. الان بايد با برطرف کردن اين دوعامل به دنبال رشد اقتصادي باشيم.
وي در پاسخ به اين آينده بازار کار چگونه خواهد بود؛ اظهار داشت:آينده بازار کار زماني مثبت خواهد شد که با ايجاد عزم ملي و انسجام اجتماعي مشکلات موجود را برطرف کنيم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 15]