واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: قرارگاه خاتم به دنبال اشتغالزايي است نه سود
با نزديك شدن به بهرهبرداري رسمي از فازهاي 15 و 16 پارس جنوبي، فرمانده قرارگاه خاتمالانبيا (ص) از درآمدزايي بزرگ اين پروژه تا پيش از افتتاح آن خبر داد.
با نزديك شدن به بهرهبرداري رسمي از فازهاي 15 و 16 پارس جنوبي، فرمانده قرارگاه خاتمالانبيا (ص) از درآمدزايي بزرگ اين پروژه تا پيش از افتتاح آن خبر داد.
به گزارش «جوان»، سردار عبادالله عبداللهي در نشست مديران اجراكننده فازهاي 15 و 16 پارس جنوبي در قرارگاه سازندگي خاتمالانبياء با اشاره به جزئيات توليد گاز و فرآوردههاي گازي از اين فازها گفت: اين پروژه بهرغم آنكه هنوز به طور رسمي افتتاح نشده، دو برابر پول خود را درآورده است؛ 13 ميليارد مترمكعب گاز را قبل از افتتاح رسمي تحويل شبكه سراسري دادهايم و 90 ميليون بشكه ميعانات و حجم قابل توجهي گوگرد و LPG در اين فاز توليد كرده و تحويل داديم. وي با تأكيد بر اينكه پس از بازديد از پالايشگاه فاز 15 و 16 احساس غرور كردم كه ما ميتوانيم، گفت: نماد كار اقتصادي و خوداتكايي ساخت همين پالايشگاه است كه خارجيها آن را رها كردند و رفتند و باور نميكردند كسي اين بار را از زمين بردارد.
فرمانده قرارگاه سازندگي خاتمالانبيا تصريح كرد: ما قطعاً خوشحال ميشويم كه پروژههاي مشابه اين را شركتهاي ديگر ايراني بهتر از ما و سريعتر از ما افتتاح كنند، چراكه همه اين پروژهها مربوط به كشور است و هر پروژهاي نيز تير آتشيني بر قلب دشمن محسوب ميشود. وي ادامه داد: بحث راه و سد و خطوط انتقال دشواري خاصي براي قرارگاه ندارد، اما ساخت پالايشگاه يك كار پيچيده است و به قول آقاي زنگنه اين پالايشگاه صوري نيست و همه بخشهاي آن واقعي و در حال كار است. اين پالايشگاه اولين نمونه از نوع خود است كه همه بخشهاي آن همزمان راهاندازي شده است.
جزئيات افتتاح
وي تأكيد كرد: راهاندازي مهمترين مرحله اجراي پروژه است و دوستان ما بدون اينكه تجربه اجرا داشته باشند، براي اولين بار اين كار را بدون كوچكترين تلفات و خسارت مالي انجام دادند.
فرمانده قرارگاه سازندگي خاتمالانبياء در ادامه گفت: اقتصاد مقاومتي، پاورپوينت و تجزيه و تحليل سخنان رهبري نيست، بلكه عمل به فرمايش ايشان است. چنان كه خيلي از افراد بلد هستند در اين باره حرف بزنند، ولي پياده كردن اقتصاد مقاومتي نيازمند عمل است.
وي افزود: در يكي از جلسات مربوط به اقتصاد مقاومتي، يكي از مديران سطح بالاي كشور در اين مورد توضيح ميداد كه من به ايشان گفتم صحبتهاي رهبري عالي و كامل است و امروز كه ما در بحث تحريمها قرار داريم، شما ميتوانيد اولويتبندي و صرفهجويي كنيد و به جاي توضيحات بايد به سراغ عملكرد و كلنگزدن و كار كردن برويم، چراكه وقتي كار كنيد، اقتصاد مقاومتي معني پيدا ميكند، اما اگر حرف زديم ميشود سخنراني و بيفايده است. جايي كه رهبري رضايت پيدا ميكنند، اجراي چنين پروژههايي است چراكه دشمن را نااميد ميكند.
به دنبال ايجاد اشتغال هستيم
وي تصريح كرد: تحريم باعث شد ما هزينه بيشتري براي اجراي پروژهها بپردازيم، اما همزمان باعث شد ما دانش و فناوري به دست بياوريم و حاصل و مانده ما از اجراي چنين پروژههايي، دانش و فناوري است. من كه 24 سال است در قرارگاه كار ميكنم، ميگويم كه ما هيچ وقت به دنبال سود پيمانكاري نبودهايم، بلكه به جز اجراي پروژههاي مورد نياز كشور، ما دنبال اشتغال هستيم، چراكه ايجاد اشتغال باعث امنيت پايدار، كاهش اعتياد و كاهش فساد خواهد شد.
وي با بيان اينكه سه يا چهار حوزه كاري بزرگ در كشور داريم، گفت: تكميل پارس جنوبي، مهار كردن 16 يا 17 ميليارد مترمكعب آبي كه در مازندران و ديگر نقاط به صورت روانآبها هدر ميرود، ايجاد زيرساختهاي ريلي و جادهاي و بحث صنعت و معدن چهار حوزه كاري ما هستند، اما مهمتر از پارس جنوبي و نفت، براي كشور مسئله آب است. فرمانده قرارگاه سازندگي خاتمالانبيا با بيان اينكه گفتهاند 30 سال خشكسالي خواهيم داشت كه پنج يا شش سال آن گذشته است، اضافه كرد: از گازي كه از دريا ميآيد، در پايين دست پتروشيمي هزاران محصول توليد ميشود، اما آب از آن هم مهمتر است.
وي ادامه داد: ما به دولت گفتيم چرا عربستان در كنار دريا روزانه 17 ميليون مترمكعب آب شيرين توليد ميكند، يا بحرين و قطر كه در برابر ايران روستا هستند كار مشابهي ميكنند يا اسرائيل سالي 60 ميليون مترمكعب به سفرههاي زيرزميني تزريق ميكند.
عبداللهي اضافه كرد: طرحي تهيه شده و به دولت ارائه ميشود به نام طرح «ناب» كه در كنار دريا پروژههاي بزرگي در سطح پروژههاي پارس جنوبي اجرا شود. وي با بيان اينكه اگر پارس جنوبي تكميل شود، سالي 150 ميليارد دلار درآمد براي كشور ايجاد ميشود، گفت: 220 ميليون مترمكعب گاز مازاد پس از تكميل پارس جنوبي خواهيم داشت كه ميتوانيم با آن نيروگاه سيكل تركيبي ايجاد كنيم و هم براي مصرف داخلي و صادرات برق توليد كنيم و هم براي استانهاي جنوبي آب شيرين توليد كنيم.
فرمانده قرارگاه سازندگي خاتمالانبيا گفت: به دولت گفتيم كه ما نميگوييم 50 هزار مگاوات برق كه 50 يا 60 ميليارد دلار سرمايهگذاري نياز دارد توليد كنيم، اما ميتوانيم 5 هزار مگاوات برق در سواحل جنوبي كشور توليد كنيم و از خط لولهاي كه به سمت ايرانشهر ساخته شده و ظرفيت مازاد انتقال گاز دارد، براي توليد آب و برق استفاده كنيم.
صادركننده بزرگ خدمات فني مهندسي
وي در ادامه با نفي شديد خامفروشي اظهار داشت: ميعانات گازي پارس جنوبي مانند طلاست و ما همزمان بنزين وارد ميكنيم، اما اگر يك واحد پالايشگاه ستاره خليج فارس راه بيفتد، ميتوانيم 20 ميليون ليتر در روز فرآورده نفتي توليد كنيم.
وي افزود: لولهها و مخازن ما پر از ميعانات گازي است كه يا بايد آن را خام بفروشيم يا بايد آن را تبديل به فرآورده كنيم. همه فعاليت قرارگاه در راستاي اقتصاد مقاومتي است تا دست خارجيها كوتاه شود و از توانمنديهاي داخلي استفاده شود.
وي با بيان اينكه سرمايه اصلي، ماشينآلات، تجهيزات و پالايشگاه نيست و نيروي انساني مفيد سرمايه اصلي محسوب ميشود، گفت: بايد يك فكر اساسي كنيم، وزارت نفت و دولت دراين باره فكر كنند كه ما هيچ نيازي به خدمات مهندسي خارج از كشور نداريم و ميتوانيم بهترين خدمات مهندسي را صادر كنيم.
از دولت چيزي نگرفتهايم
فرمانده قرارگاه سازندگي خاتمالانبيا تأكيد كرد: نظر من اين نيست كه قرارگاه پيمانكار باشد، بلكه بايد دو يا سه پله بالا بيايد و در قالب يك پيمانكار عمومي بزرگ يا GC با پيمانكاران خصوصي كار كند.
وي تصريح كرد: پيمانكاران خصوصي ترجيح ميدهند كه با قرارگاه كار كنند، چراكه ما با توجه به تورم و افزايش قيمت حاملهاي انرژي و امثال آن حق و حقوق پيمانكاران را پرداخت كردهايم، اما از دولت چيزي نگرفتهايم.
عبداللهي تصريح كرد: گفته ميشود 840 هزار ميليارد تومان پول دست مردم است و مديريت و هنر ميخواهد كه آن را جذب پروژههاي كشور كنيم، به همين دليل دولت بايد بستر امني براي جذب سرمايههاي خصوصي و حذف بروكراسيهاي زائد فراهم كند.
سد لار
فرمانده قرارگاه سازندگي خاتمالانبيا اضافه كرد: با وجود همه ادعاها در سد لار كه خارجيها آن را ساختند، سالي 140 ميليون مترمكعب آب از زير آن هدر ميرود و بايد بپرسيم كدام پروژه قرارگاه تاكنون مشكل مشابهي ايجاد كرده است؟ چنانكه بزرگترين پروژه آبي كشور از نظر حجم مخزن، سد كرخه بوده است كه از 15 سال پيش تاكنون هيچ مشكلي نداشته است.
وي با بيان اينكه جبهه عمراني و اقتصادي به عنوان يك رسالت براي سپاه طراحي شده است، گفت: اين حجم پروژه و اين حجم نيروي انساني كه در آن كار ميكنند، يك بركت و نعمت و لطف خدا به كشور بوده است. عبداللهي افزود: بنا بر فرمايش مقام معظم رهبري حفاظت از انقلاب برعهده سپاه است و سپاه هم يعني متن مردم كه البته به صورت سازمانيافته و منظم درآمدهاند.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۰۶ مهر ۱۳۹۴ - ۱۶:۱۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]