محبوبترینها
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
سه برند برتر کلید و پریز خارجی، لگراند، ویکو و اشنایدر
مراحل قانونی انحصار وراثت در یک نگاه: از کجا شروع کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1825818148
ردکارپت برای دانشجویان خارجی در ایران!
واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
ردکارپت برای دانشجویان خارجی در ایران!
گاهی می بینیم مثل بلبل فارسی حرف می زنند و از ما بهتر سر کلاس ها بحث می کنند و امتحان می دهند. اسمشان دانشجوی خارجی است، اما تشخیص ایرانی نبودن بعضی از آن ها ساده نیست.
هفته نامه چلچراغ - مینا عینی فر: گاهی می بینیم مثل بلبل فارسی حرف می زنند و از ما بهتر سر کلاس ها بحث می کنند و امتحان می دهند. اسمشان دانشجوی خارجی است، اما تشخیص ایرانی نبودن بعضی از آن ها ساده نیست. به خصوص آن هایی که از کشورهای دوست و همسایه راهی دانشگاه های ایرانی شده اند و هم فارسی زبان مادری شان است و هم چهره ای شبیه به ایرانی ها دارند. گاهی چشم های بادامی، گاهی لهجه های متفاوت و گاهی هم رنگ پوست می گوید بغل دستی مان مهمان ایران است.
مهمان هایی که تعدادشان هنوز آن قدر زیاد نیست که به دانشگاه های ایرانی چهره ای بین المللی بدهد. اما اخبار حاکی از این است که وزرات علوم تلاش هایی را برای پذیرش بیشتر دانشجویان خارجی و فراهم کردن شرایط بهتر برای آن ها شروع کرده است؛ از تسهیل دریافت ویزا تا فکرهای تازه ای برای اقامت آن ها، پروسه طولانی دریافت ویزا برای تحصیل در ایران یکی از مشکلات سر راه دانشجویان خراجی بود.
اما پنجم مردادماه بود که مدیر کل دانشجویان غیرایرانی خبر داد مدت صدور ویزای دانشجویان خارجی پس از رایزنی با وزارت امور خارجه کاهش پیدا کرده و آن ها می توانند تا یک هفته بعد از ارائه مدارکشان ویزا بگیرند. کاری که تا پیش از این تصمیم تقریبا یک ماه طول می کشید.
ما یکی بودیم
در سوی دیگر کره زمین یا حتی در همین نزدیکی در حوالی سنگاپور، چین و ژاپن دانشگاه هایی وجود دارند که رتبه هایی بهتر از دانشگاه های ایرانی را در رتبه بندی های جهانی کسب کرده اند. اما چرا ایران انتخاب بعضی از دانشجویان خارجی است؟
عبدالکریم ابوبکر که از کشور تاجیکستان برای تحصیل به ایران آمده و در دانشگاه علوم پزشکی ایران خیلی معروف اند. من می خواستم برای تحصیل پزشکی بین روسیه، قزاقستان و ایران یکی را انتخاب کنم. با پدرم مشورت کردم و او گفت ایران بهتر است. گفت ما با ایران یکی بوده ایم و زبان مان یکی است. این طور شد که ایران را انتخاب کردم.»
او می گوید به دلیل تفاوت خط نوشتاری در ایران و تاجیکستان مشکلاتی برای خواندن و نوشت داشت اما خیلی زود با این شکل نوشتار کنار آمده و درسش را شروع کرده.
از عبدالرحیم می پرسم در دانشگاه های ایران و تاجیکستان چه چیز متفاوت است می گوید: «تفاوت اصلی این است که در رشته های پزشکی تاجیکستان سیستم روسی را دنبال می کند و ایران سیستم آمریکایی.»
درباره زندگی و فرهنگ دانشجویی هم می گوید: «دانشجویان تاجیک در زندگی دانشجویی شان بیشتر خانه اجاره می کنند، ولی در ایران بیشتر دانشجویان در خوابگاه هستند. ما بچه های خارجی هم خوابگاه جدا داریم، الان در خوابگاه متاهلی هستم.»
می گوید همه چیز خوب است و امکاناتی که لازم دارد در اختیارش است. فقط به فرهنگ دانشجویی ایران انتقاد نه چندان کوچکی دارد: «این جا نمره خیلی مهم است و بچه ها بیشتر برای نمره درس می خوانند، نه برای خودشان.»
آن طور که او می گوید، تب ادامه تحصیل ایرانی ها در تاجیکستان به این شدت نیست و دانشجویان تاجیک بعد از گرفتن مدرکشان سراغ زندگی و کار می روند و اغلب در صورتی که ادامه تحصیل در خارج از کشور برایشان ممکن باشد درسشان را ادامه می دهند.
شبیه کشور من
معصومه یکی از ده ها افغان است که برای تحصیل دانشگاه های ایران را انتخاب می کنند. آن ها پرتعدادترین خارجی های دانشگاه های ایرانی هستند. او که در دانشگاه تهران کارشناسی ارشد ارتباطات می خواند، می گوید: «ایران از نظر فرهنگی به کشور من خیلی نزدیک است. من این جا مشکل یاد گرفتن یک زبان دیگر را ندارم و هزینه های زندگی هم نسبتا پایین است.»
او اعتبار مدرک دانشگاه های ایران در افغانستان را هم به معیارهای انتخاب دانشگاه تهران اضافه می کند.به علاوه این که دانشگاه تهران را بهترین دانشگاه ایران می داند و معتقد است که سطح علمی خوبی دارد. می گوید وزارت علوم ایران خیلی خوب بورس می کند؛ مخصوصا دانشجویان کشورهای فارسی زبان را. البته او از آن دست افغان هایی است که پیش از شروع تحصیل دانشگاهی هم در ایران زندگی کرده: «من ایران به دنیا آمده ام و کاملا با این کشور آشنا هستم.
برای چند سال به افغانستان برگشته بودم، اما فعلا برای تحصیل در ایران هستم. دوره کارشناسی را هم به شکل بورسیه در ایران گذراندم. ان شاءالله برای دکترا هم به کشور دیگری خواهم رفت. این که به وطنم برگردم یا نه، کاملا بستگی به شرایط ثبات و امنیت در افغانستان دارد. اگر شرایط اجازه داد، ترجیحم این است که برگردم اما اگر شرایط مناسب نبود، حتما به کشور دیگر مهاجرت خواهم کرد.»
دو ماهه فارسی یاد گرفتم
یک سال نشده که از عراق آمده تا کارشناسی ارشد را در ایران ادامه بدهد. اما خیلی زود به فارسی مسلط شده و راحت صحبت می کند. تپق نمی زند فقط گاهی مجبور می شود بعضی کلمه ها را از هم کلاسی عراقی اش بپرسد یا انگلیسی اش را بگوید. برای نوشتن جزوه سر کلاس ها مجبور است به عربی بنویسد تا عقب نماند.
عادت کرده که خیلی زود چیزی را که می شوند به عربی ترجمه کند و تند تند بنویسد تا بعدا سر فرصت آن ها را در ذهنش فارسی کند و سر امتحان بتواند به فارسی جواب بدهد. او هم می گوید فاصله کوتاه و نزدیکی فرهنگی باعث شد در ایران درس بخواند. به علاوه این که می توانست از امکان بورسیه شدن استفاده کند و شرایطش را داشت.
دانشجویان خارجی هر کدام دلیلی برای تحصیل در ایران دارند. اغلب آن ها همسایه های ایران و کشورهای منطقه هستند، اما بعضی از آن ها هم از راه های دورتری مثل آفریقا می آیند. حالا قرار است شرایط برای آن ها ساده تر شود تا راحت تر از قبل ایران را بین گزینه هایشان بگذارند.
ماجراهای تدریس به زبان انگلیسی
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در هفتم مردادماه از هدف گذاری جدیدی برای جذب دانشجویان خارجی خبر دارد و گفت: سال گذشته حدود چهار هزار و پانصد دانشجوی خارجی در دانشگاه های مختلف کشور مشغول به تحصیل شدند و این در حالی است که وزارت علوم برای سال جاری جذبی معادل 10 هزار دانشجو را هدف گذاری کرده است.
این هدف در شرایطی تعیین شده که برای تدریس به زبان انگلیسی در دانشگاه ها محدودیت وجود دارد. در تیرماه سال 86 شورای عالی انقلاب فرهنگی در مصوبه ای تمامی دانشگاه های کشور را که در داخل مرزها شعبه تاسیس کرده اند موظف به تدریس به زبان فارسی کرد. این موضوع شامل حال دانشگاه هایی که عنوان «بین المللی» را هم در پیشوند اسم شان داشتند هم می شد.
شورای عالی انقلاب فرهنگی در دی ماه سال 89 ماده واحده ای را تصویب کرد تا مجوزی باشد برای ارائه بعضی از دروس به زبان غیرفارسی فقط در سه دانشگاه علوم پزشکی تهران، صنعتی شریف و تهران و آن هم تنها در واحدهای بین الملل. براساس این مصوبه زبان تدریس در دانشگاه های ایران باید فارسی باشد و استثنای تدریس به زبان های دیگر هم تنها برای دانشجویان غیرایرانی برقرار است. به اضافه این که برای همه دانشجویان خارجی باید دوره های ویژه آموزش زبان فارسی برگزار شود و مدرک این دوره شرط فراغت از تحصیل آن هاست.
در نهایت چنین محدودیت هایی با استقبال بیشتر دانشجویان ایرانی از پردیس های بین الملل نسبت به دانشجویان خارجی همراه شد تا نام این پردیس ها را به پولی یا خودگردان تغییر دهد و از هدف اولیه برای جذب دانشجوی خارجی دور کند. اما حالا شواهد می گوید وزارت علوم قصد کرده شرایط را تغییر دهد و امکان های تازه ای برای تحصیل خارجی ها فراهم کند. به نظر می رسد عدم سخت گیری درباره تدریس به زبان فارسی هم بخشی از این سیاست باشد. از جمله در دانشگاه علوم پزشکی تهران که مسئولان به تازگی گفته اند تدریس به زبان انگلیسی را در دروس پایه شروع کرده اند.
اقامت در خانه های ایرانی
اقامت دانشجویان خارجی هم یکی دیگر از موضوعاتی است که وزارت علوم درباره آن تصمیمات تازه ای دارد. زندگی با خانواده های ایرانی یکی از پیشنهاداتی است که برای دختران خارجی در ایران مطرح شده است.
قائم مقام وزیر علوم در امور بین الملل در این باره از آشنایی دانشجویان خارجی با فرهنگ ایرانی گفته و توضیح داده که می شود خانواده های امین را شناسایی کرد تا دانشجویان و به خصوص دختران دانشجو وارد خانواده های ایرانی شوند. او در مورد طول اقامت دانشجویان غیرایرانی هم صحبت کرده، اما آن طور که گفته؛ این موضوع در حوزه اختیارات پلیس است و از راه دیگری باید حل شود.
تاریخ انتشار: ۰۶ مهر ۱۳۹۴ - ۱۳:۵۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 57]
صفحات پیشنهادی
افزایش جذب دانشجویان خارجی/تحصیل 22هزار دانشجوی غیرایرانی در دانشگاهها
در گفتوگو با پانا اعلام شد افزایش جذب دانشجویان خارجی تحصیل 22هزار دانشجوی غیرایرانی در دانشگاهها خبرگزاری پانا افزایش جذب دانشجویان غیرایرانی یکی از سیاست های جدی وزارت علوم است که به گفته قائم مقام امور بین اللمل وزیر علوم کمبود دانشجوی خارجی در دانشگاه ها جبران خواهد شد ۱۳افزایش جذب دانشجویان خارجی راهی برای بینالمللی شدن دانشگاهها
افزایش جذب دانشجویان خارجی راهی برای بینالمللی شدن دانشگاهها قائم مقام امور بین المللی وزارت علوم با اشاره به کمبود دانشجوی غیر ایرانی در دانشگاهها افزایش درصد جذب این دانشجویان را راهی برای بین المللی شدن دانشگاهها دانست سالار آملی قائم مقام وزیر علوم در امور بین المللی وزافزایش جذب دانشجویان خارجی راهی برای بین المللی شدن دانشگاه ها
خبرنامه دانشجویان ایران قائم مقام امور بین المللی وزارت علوم با اشاره به کمبود دانشجوی غیر ایرانی در دانشگاه ها افزایش درصد جذب این دانشجویان را راهی برای بین المللی شدن دانشگاه ها دانست سالار آملی قائم مقام وزیر علوم در امور بین المللی وزارت علوم در گفتگو با باشگاه خبرنگارانگ50 گردشگر خارجی از جاذبه های تاریخی و گردشگری دزفول دیدن کردند
50 گردشگر خارجی از جاذبه های تاریخی و گردشگری دزفول دیدن کردند دزفول - ایرنا - 50 گردشگر خارجی در قالب سه گروه از کشورهای مختلف در سفر به استان خوزستان از جاذبه های تاریخی و باستانی دزفول دیدن کردند سرپرست اداره میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری دزفول روز یکشنبه به خبرنگار ایرنا45 درصد دانشجویان دانشگاه آزاد در مقطع تکمیلی تحصیل می کنند
45 درصد دانشجویان دانشگاه آزاد در مقطع تکمیلی تحصیل می کنند سنندج- ایرنا- رییس دانشگاه آزاد سنندج با اشاره به اینکه در دو سال گذشته توسعه تحصیلات تکمیلی دانشگاه مورد توجه قرار گرفته است گفت هم اکنون 45 درصد دانشجویان دانشگاه آزاد در این بخش مشغول فعالیتند دکتر محمد قربان کیانیگردشگران خارجی چهره واقعی ایران را به دنیا منتقل می کنند
گردشگران خارجی چهره واقعی ایران را به دنیا منتقل می کنند تبریز - ایرنا - معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی از گردشگران خارجی به عنوان سفیرانی یاد کرد که نقش مهمی در ارائه چهره واقعی ایران به نقاط مختلف دنیا دارند به گزارش روز یکشنبه روابط عمترو تهران با اهدای گل به استقبال دانش آموزان و دانشجویان رفت
مترو تهران با اهدای گل به استقبال دانش آموزان و دانشجویان رفت تهران- ایرنا- معاونت فرهنگی و اجتماعی شرکت بهره برداری مترو تهران و حومه در آستانه بازگشایی مدارس و دانشگاهها از اجرای ویژه برنامه های استقبال از مهر در ایستگاههای پرتردد مترو تهران خبر داد محمد صائبی عصر چهارشنبه دریک میلیون ایرانی بی شناسنامه از پدران خارجی
در گفتگو با مهر عنوان شد یک میلیون ایرانی بی شناسنامه از پدران خارجی شناسهٔ خبر 2922532 - شنبه ۴ مهر ۱۳۹۴ - ۱۰ ۳۸ جامعه > جوان و خانواده سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس گفت پیش بینی می شود یک میلیون نفر فرزند حاصل ازدواج زنان ایرانی با مردان اتباع بیگانه در کشور زندگی می کنند کروایت رسانههای خارجی از فاجعه منا/حجاج برای زنده ماندن از روی هم بالا میرفتند
روایت رسانههای خارجی از فاجعه منا حجاج برای زنده ماندن از روی هم بالا میرفتندتاریخ انتشار جمعه ۳ مهر ۱۳۹۴ ساعت ۱۰ ۳۰ رسانه های خارجی روایت های متفاوتی را از حادثه امروز منا در عربستان سعودی منتشر کردند خبرگزار آسوشیتدپرس در این باره نوشت حداقل ۷۱۷ نفر در ترافیک وحشتناک مناسک20 تن پرتقال خارجی قاچاق در هرمزگان کشف شد
20 تن پرتقال خارجی قاچاق در هرمزگان کشف شد بندرعباس- ایرنا- رئیس پلیس پیشگیری فرماندهی انتظامی هرمزگان از کشف 20 تن محموله پرتقال قاچاق به ارزش 700 میلیون ریال خبر داد به گزارش ایرنا از پایگاه خبری پلیس محمدمهدی سلطانی مهر روز شنبه افزود قاچاق کالا و ارز به ویژه قاچاق ارزاق-
سبک زندگی
پربازدیدترینها