واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۶ مهر ۱۳۹۴ (۱۱:۱۶ق.ظ)
پيشبيني کاهش شديد قيمت نفت به دليل عرضه ذخيرهسازي موج - مدير امور اوپک و روابط با مجامع انرژي وزارت نفت گفت: در صورت افزايش نرخ بهره از سوي فدرال رزرو آمريکا در آينده، قيمت نفت به دليل عرضه ذخيرهسازيها به بازار به شدت کاهش پيدا ميکند.
به گزارش خبرگزاري موج، درست در روزهايي که اقتصاد جهان در استرس تغيير نرخ بهره از سوي فدرال رزرو (بانک مرکزي آمريکا) بود، آنها تصميم گرفتند نرخ بهره در آمريکا را به دليل اين که طيف گستردهاي از معيارهاي اقتصادي اين کشور هنوز کمتر از ميانگين مطلوب است، افزايش ندهند.
بانک مرکزي ايالات متحده آمريکا از ماه دسامبر گذشته بر قصد خود مبني بر افزايش نرخ بهره در ميانه سال ۲۰۱۵ تأکيد کرده بود، اما؛ تا پيش پايان سپتامبر تصميم گرفت که در شرايط حاضر نرخ بهره را ثابت نگه دارد؛ اگرچه به اعتقاد بسياري از کارشناسان ممکن است اين نظر آنها تا پايان ۲۰۱۵ دوام نياورد و آنها اقدام به افزايش نرخ بهره کنند.
کريستين لاگارد، مدير عامل صندوق بينالمللي پول، تأکيد کرده است: بانک مرکزي آمريکا بايد فعلا دست نگه دارد. حال بايد ديد که آيا بانک مرکزي ايالات متحده آمريکا تا پايان امسال به اين توصيه عمل ميکند؟
افزايش نرخ بهره در آمريکا در صورت اجرا تأثير مهمي بر بازار نفت خواهد داشت، درباره اين تأثير، مدير امور اوپک و روابط با مجامع انرژي وزارت نفت گفت: در صورت افزايش نرخ بهره از سوي فدرال رزرو ممکن است کشورهايي که اقدام به ذخيرهسازي نفت روي دريا يا در خشکي کردهاند اقدام به فروش يکباره آن در بازار کنند که اين امر با توجه به مازاد عرضهاي که هم اکنون در بازار وجود دارد به شدت سبب کاهش قيمتها خواهد شد مگر اين که اتفاق ديگري در بازار براي جلوگيري از کاهش بيشتر قيمت نفت بيفتد.
مهدي عسلي در توضيح بيشتر اين موضوع تصريح کرد: افزايش نرخ بهره در آمريکا علاوه بر تأثيرگذاري بر ارزش دلار در برابر ديگر ارزهاي معتبر، هزينههاي نگهداري ذخيرههاي تجاري را نيز افزايش ميدهد و بنابراين ميتواند سبب کاهش تقاضاي انبار و حتي فروش بخشي از ذخيرهسازيهاي عظيم موجود در بازار شود.
وي درباره تأثير افزايش نرخ بهره در آمريکا بر روي توليد شيل اويل با اشاره به اين که اين تأثير در بلند مدت مشخص ميشود، گفت: با توجه به اين که سرمايهگذاران در اين طرحها، وام با نرخ ريسک بالا دريافت کردند، بنابراين با افزايش نرخ بهره هزينه استقراض بالا ميرود و در صورتي که قيمت نفت در اين سطح باقي بماند حفاري براي برداشت از شيل اويلها متوقف و سرمايهگذاران اقدام به بستن چاهها خواهند کرد.
به گفته عسلي، افزايش نرخ بهره بانکي بيش از تأثير بر توليد شيل اويلها بازارهاي کاغذي را به شدت تحت تأثير قرار ميدهد.
بر اساس اين گزارش، افزايش نرخ بهره بانکي از سوي آمريکا همچنين واکنشهايي منفي در منطقه به همراه خواهد داشت. برآوردها حاکي است که همراه با افزايش نرخ بهره، ارزش دلار افزايش مييابد که اين مساله بر روي نفت خام تأثير ميگذارد و به اين ترتيب نرخ سهام در منطقه کاهش پيدا خواهد کرد. علاوه بر اين، امکان دادن به سرمايهگذاران خارجي براي سرمايهگذاري در بازار عربستان يک عامل شتاب دهنده ديگر براي منطقه و عربستان خواهد بود که ميتواند به ثباتي قابل توجه منجر شود؛ بهويژه که همگان منتظرند که سرمايه بزرگي وارد اين کشور شود.
اقتصاددانان، اما؛ پس از اين که نرخ بهره از سوي فدرال رزرو بدون تغيير ماند اعلام کردند که اقتصاد آمريکا تقويت شده است و اين فرض که احتمالا فدرال رزرو تا ماه مارس نرخ بهره را افزايش دهد تقويت کرده است.
صندوق بينالمللي پول و بانک جهاني به بانک مرکزي آمريکا هشدار دادهاند که از افزايش نرخ بهره پيش از آغاز سال ۲۰۱۶ بپرهيزد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]