واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۶ مهر ۱۳۹۴ (۱۰:۲۶ق.ظ)
توليد 10 درصد حبوبات کشور در آذربايجان شرقي موج - رئيس سازمان جهاد کشاورزي آذربايجان شرقي از توليد 10 درصد حبوبات کشور در استان آذربايجان شرقي خبر داد.
به گزارش خبرگزاري موج، کريم مهري با بيان اين که حبوبات جايگاه ويژه اي در تأمين مواد غذايي؛ به خصوص پروتئين مورد نياز جامعه دارد، افزود: با توجه به اين که امروزه تأمين مواد غذايي يکي از دغدغهها و ضروريات مهم بشري است يکي از شاخصهاي پيشرفت يا عقب ماندگي هر ملت، تأمين منابع غذايي؛ به خصوص منابع پروتئيني آن جامعه است.
وي سطح زير کشت حبوبات در استان آذربايجان شرقي را بالغ بر 69 هزار و 932 هکتار دانست و افزود: اين استان در مقايسه با کل کشور تقريباً 7.3 درصد از سطح زير کشت کشور را به خود اختصاص داده است.
مهري با بيان اين که از اين مقدار زمين زير کشت حبوبات در استان، سالانه حدود 60 هزار تن (حدود 30 هزار تن مازاد بر مصرف استان) انواع حبوبات شامل نخود سفيد، نخود سياه، عدس، انواع لوبيا (لوبيا قرمز، سفيد، چشم بلبلي) و ساير حبوبات غير از لپه به دست ميآيد که در اين بين نخود و انواع لوبيا به مقدار بيشتري توليد ميشوند.
وي با بيان اين که طبق آمارهاي رسمي استان آذربايجان شرقي 10 درصد حبوبات کشور را توليد ميکند و رتبه سوم توليدي را بعد از استانهاي لرستان و فارس به خود اختصاص داده است، افزود: ميانگين سرانه مصرف حبوبات در جهان در حدود 14 کيلوگرم و در برخي از کشورها به بيش از 30 کيلوگرم ميرسد که اين مقدار براي کشور ايران در حدود 7.8 کيلوگرم برآورد شده است که نشان ميدهد مصرف اين مواد علي رغم ارزش غذايي بالا با توجه به کمبود پروتئين در جامعه، بسيار کمتر از متوسط جهاني است.
رئيس سازمان جهاد کشاورزي آذربايجان شرقي با اشاره به فرآوري حبوبات و جايگاه استان در اين بخش خاطرنشان کرد: شهرستان آذرشهر با توليد بيش از 150 هزار تن لپه، بزرگترين بازار توليد و مصرف اين نوع حبوبات را در کشور دارد.
وي با بيان اين که 95 درصد لپه مورد نياز کشور در 180 کارگاه لپه سازي اين شهرستان توليد و به بازارهاي داخلي و برخي کشورهاي همسايه صادر ميشود، ادامه داد: اين ميزان لپه توليدي با خريد قسمتي از محصول نخود استانهاي آذربايجان شرقي، آذربايجان غربي، اردبيل، کردستان، لرستان، کرمانشاه، ايلام و خراسان و همچنين قسمتي از نخود وارداتي از کشورهاي استراليا، اتيوپي، تانزانيا و پاکستان و انتقال آن به کارگاههاي لپه سازي آذرشهر تأمين ميشود.
مهري با بيان اين که استانهاي تهران، خراسان رضوي، آذربايجان شرقي و قم بيشترين مصرف لپه کشور را دارند ادامه داد: 720 نفر به صورت مستقيم و 900 نفر به صورت غيرمستقيم در صنايع جنبي و حمل و نقل و فروش لپه در آذربايجان شرقي فعاليت ميکنند و رقم قابل توجهي از اقتصاد شهرستان آذرشهر و دهها روستاي تابعه از طريق صنعت لپه سازي تأمين ميشود.
گفتني است؛ حبوبات از نظر کلسيم، فسفر، آهن، منگنز، روي و بسياري ديگر از عناصر معدني مورد نياز بدن غني هستند. علاوه بر آن حبوبات از منابع با ارزش تأمين کننده پروتيئن بدن به شمار ميروند و جايگزين بسيار مناسبي براي انواع پروتئينهاي حيواني ميباشند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 9]