واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۵ مهر ۱۳۹۴ (۱۴:۲۸ب.ظ)
نياز سالانه به 10 هزار ميليارد ريال اعتبار براي طرح تعادل بخشي آبهاي زيرزميني موج - معاون برنامه ريزي و امور اقتصادي وزير نيرو گفت: اجراي طرح تعادل بخشي آبهاي زيرزميني به سالانه 10 هزار ميليارد ريال اعتبار نياز دارد که 8 هزار ميليارد ريال اعتبار براي اجراي آن در سال 94 در نظر گرفته شده است.
به گزارش خبرگزاري موج، عليرضا دايمي، معاون برنامه ريزي و امور اقتصادي وزير نيرو، در حاشيه دومين روز از يازدهمين نمايشگاه بينالمللي آب و تجهيزات آب و فاضلاب کشور در نشست خبري در گفتوگو با خبرنگاران اظهار داشت: مقام معظم رهبري رهنمودها و تأکيدات فراواني بر توسعه اقتصاد مقاومتي دارند و به اين منظور تلاش نيروهاي جوان، متخصصان و صنعتگران ايراني بر ادامه توليد در شرايط سخت است.
وي گفت: به اذعان بسياري شرکتهاي خارجي حاضر در نمايشگاه، شرکتهاي ايراني کمبودي در زمينه تجهيزات، امور فني و مهندسي و ساخت تأسيسات ندارند.
دائمي با تأکيد بر لزوم ارتقاي بهرهوري در بخشهاي مختلف، تصريح کرد: ارتقاي بهرهوري آب مهمترين بحثي است که در مقوله اقتصاد مقامتي مغفول مانده است.
وي بيان داشت: با شرايط فعلي کشور و مواجهه با رشد جمعيت، تمرکز جمعيت در کلانشهرها، 16 سال خشکسالي پيدرپي و کمبود آب، توان فني و مهندسي کشور فراتر از توان مالي آن است و بايد با متناسبسازي ظرفيتها در جهت کاهش اين عدم توازن حرکت کنيم.
معاون وزير نيرو تأکيد کرد: جلب مشارکت گسترده بخشهاي غيردولتي، تلاش براي استفاده بيشتر از ظرفيتهاي بينالمللي و اصلاح رويه مصرف آب در بخشهاي کشاورزي، شرب و صنعتي، راهکارهاي برونرفت از اين شرايط است.
وي با اشاره به اجراي طرح تعادل بخشي آبهاي زيرزميني بهعنوان مهمترين برنامه صنعت آب و انرژي کشور، خاطرنشان کرد: افزون بر 8 هزار ميليارد ريال اعتبار در سال 94 در نظر گرفته شده که البته تاکنون دريافتي مناسبي نداشته است، اما؛ براي تحقق کامل آن سالانه به 10 هزار ميليارد ريال اعتبار نياز است.
دائمي با اشاره آخرين وضعيت رودخانه بزرگ کارون، ادامه داد: آورد سالانه اين رودخانه 24 ميليارد مترمکعب است که کمتر از 1.1 ميليارد مترمکعب از آن برداشت ميشود.
وي با بيان آن که اين حجم برداشت منجر به آلودگي آب کارون نميشود، تصريح کرد: ورود مواد آلاينده، پسابهاي کشاورزي، فاضلابهاي شهري و روستايي منجر به اين آلودگي شده است.
اين مقام مسوول خاطرنشان کرد: رفع آلودگي از اين رودخانه نياز به برنامه گستردهاي دارد که اجراي سيستم پايش آلايندگي (که از چند سال پيش آغاز شده) و اقدامات بازدارنده براي ممانعت از ورود فاضلابهاي و مواد آلاينده در اين راستا پيشبيني شده است.
دائمي در خاتمه برگزاري يازدهمين دوره نمايشگاه بينالمللي آب و تأسيسات آب و فاضلاب را فرصت مغتنمي براي شرکتهاي مشاور، پيمانکاران، کارفرمايان و دانشپژوهان براي آشنايي با فناوريهاي روز جهاني و ارائه توانمنديها برشمرد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]