واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۵ مهر ۱۳۹۴ (۱۴:۲۱ب.ظ)
بيماري قلبي علت اصلي مرگ در دنيا موج - رئيس مرکز مديريت بيماريهاي غيرواگير شعار امسال روز جهاني قلب را «قلب سالم اولويتي براي همه کس و همه جا» اعلام کرد.
به گزارش خبرگزاري موج، احمد کوشا به مناسبت فرارسيدن روز جهاني قلب (5 مهر) گفت: علت اصلي مرگ و مير در دنيا بيماريهاي قلبي، عروقي است.
وي افزود: سالانه 17.3 ميليون مرگ قلبي در دنيا رخ ميدهد که انتظار ميرود اين آمار در سال 2030 به 23 ميليون نفر برسد.
وي ادامه داد: در ايران نيز مرگ افراد زير 70 سال ناشي از بيماريهاي قلبي در سال 90 بالغ بر 33 درصد بوده است و ميانگين سن بيماران قلبي ثبت شده نيز 61 سال گزارش شده است.
وي بيان داشت: فشار خون که يکي از علل اصلي بيماري قلبي است در سنين بين 15 تا 64 سال در سال 90 بالغ بر 19 درصد بوده است که اين روند در حال افزايش است.
کوشا با اشاره به کاهش سن ابتلا به بيماريهاي قلبي در کشور، افزود: شايعترين علت مرگ و مير در دنيا و ايران بيماري هاي قلبي است، به طوري که علت 46 درصد علل سکتههاي قلبي و مغزي بيماريهاي قلبي است.
کوشا ادامه داد: اين در حالي است که مرگهاي قلبي را ميتوان با رفتارهاي سالم پيشگيري کرد.
وي برنامه سازمان بهداشت جهاني براي کنترل بيماريهاي غيرواگير در جهان تا سال 2025 (1404 شمسي) را مورد اشاره قرار داد و گفت: بر اساس اين برنامه بايد تا سال 2025 درصد مرگهاي زودرس ناشي از بيماريهاي غيرواگير 25 درصد کاهش يابد.
رئيس مرکز مديريت بيماريهاي غيرواگير ادامه داد: با سندي که در ايران مصوب شده است تمام عوامل خطر بيماريهاي قلبي نيز بايد کاهش يابد.
وي افزود: در آخرين مطالعه 40 درصد مردم ايران تحرک کافي ندارند که اين عدد بايد به 20 درصد برسد. فشار خون نيز بايد 25 درصد و مصرف دخانيات و نمک نيز 30 درصد کاهش يابد.
کوشا اظهار داشت: دسترسي به داروها و مشاورههاي لازم براي پيشگيري نيز بايد تا 70 درصد برسد. و از سوي ديگر مصرف اسيدهاي چرب با ترانس بالا بايد در کشور به صفر برسد.
وي يکي از راههاي رسيدن به اين اهداف را فرهنگسازي و آموزش مردم دانست و گفت: در اين راستا با همکاري دستگاههاي فرهنگي برنامههايي داريم تا بتوان محيطهاي سالمي براي ايجاد رفتارهاي سالم در اختيار مردم قرار داد.
رئيس مرکز مديريت بيماريهاي غيرواگير افزود: البته در اين راستا فقط ايجاد امکانات و ارتقاي دانش و نگرش مردمي کافي نيست زيرا بسياري از مردم از فوايد ورزش مطلع هستند و امکاناتش را هم در اماکن عمومي دارند ولي ميبينيم که باز ورزش نميکنند.
وي ادامه داد: بنابراين بايد مردم به نوعي ناگزير از رفتار سالم شوند. يعني در مبلمان شهري، ادارات، مدارس، پادگانها و ساير اماکن زمينههايي فراهم شود که به ورزش، پياده روي و استفاده از وسايل نقليه سبک مانند دوچرخه راغب شوند.
وي کم کردن مصرف نمک در توليد نان و استفاده از روغنهاي سالم را يکي ديگر از راههايي دانست که منجر به کاهش بيماريها ميشود و گفت: در سيستم بهداشتي کشور نيز بايد اقداماتي دراين جهت انجام شود. اين سيستم تاکنون بيمارياب بوده است ولي بايد با برنامههاي ريسک اسکور (ارزيابي خطر در افراد مختلف) در تمام مراکز بهداشتي، درماني جمعيت هدف بالاي 40 سال فراخوان شوند.
کوشا افزود: کنترل چربي خون، فشار خون، تحرک، مصرف دخانيات و ساير عوامل خطر و علايم بيماري زا در آينده ميتواند از بروز بيماريهاي غيرواگير در اين افراد جلوگيري کند.
وي بيان داشت: ارائه برنامههاي مشاوره و آموزش به افراد نيز بخش ديگري از برنامههاي اين مراکز است و در صورت لزوم دارودرماني نيز براي افراد تجويز خواهد شد.
وي افزود: در اين برنامه در واقع افراد حتي پيش از علامت دار شدن مورد شناسايي و مداخلات پيشگيرانه قرار ميگيرند و با اين کار زمينه بروز بيماريهاي قلبي کم خواهد شد.
وي اجراي سند پيشگيري از بيماريهاي غير واگيرکه به امضاي چند وزير رسيده است را پس از انقلاب اول که تشکيل شبکه مراقبتهاي اوليه بهداشتي بود، انقلاب دوم در عرصه سلامت کشور دانست و گفت: امسال اين برنامه در 4 شهرستان کشور يعني شهرضا اصفهان، بافت کرمان، مراغه آذربايجان شرقي و نقده آذربايجان غربي پايلوت شده و سپس در کل کشور اجرايي ميشود.
وي در پايان به مردم توصيه کرد براي پيشگيري از بيماريهاي قلبي از استرس، مصرف سيگار، مصرف مواد چرب و شيرين، ابتلا به چاقي، تغذيه ناسالم، ابتلا به چربي خون، فشار خون پرهيز کرده و مصرف سبزي و ميوه را در برنامه غذايي خود قرار دهند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]