تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1835860187
بروجردی؛ مردی که شناخته نشد
واضح آرشیو وب فارسی:الف: بروجردی؛ مردی که شناخته نشد
تاریخ انتشار : يکشنبه ۵ مهر ۱۳۹۴ ساعت ۱۳:۲۰
«محمد شش ساله بود که یتیم شد. از هفت سالگی روزها را در یک دکان خیاطی کار می کرد. اسمش را در یک مدرسه شبانه نوشتم و شبها درس می خواند. همه او را دوست داشتند؛ چه معلم چه صاحبکارش.»این ها را مادرش می گوید. مادری که باید محمد را و پنج فرزند دیگرش را در یتیمی و تنگدستی بزرگ می کرد. این شد که دست یتیمانش را گرفت و از روستای دره گرگ بروجرد راهی محله ی مولوی تهران شد شاید کاری باشد و نانی.
سال ۴۷، محمد ۱۴ ساله بود و حضورش در کلاس های قرآن و معارف باعث آشنایی او با امام خمینی و قدم گذاشتنش در مسیر انقلاب اسلامی مردم ایران شد. مادرش می گوید: «خانه ما در مولوی تبدیل شد به مرکز انتشار اعلامیه ضد رژیم. محمد به همراه چند نفر از دوستانش در طبقه همکف یکی از اتاق ها سه چهار دستگاه خیاطی گذاشتند و عدهای بی وقفه پشت این چرخها کار میکردند. این ظاهر قضایا بود. درست در زیر زمین همین اتاق آنها چاپخانه مجهزی داشتند که شبانه روز کار میکرد. سرو صدایش تمام محله را برداشته بود. البته باعث سوء ظن کسی نمیشد. هر کس به خانه میآمد فکر میکرد این همه سرو صدا مال آن چهار تا چرخ خیاطی است» چرخ های خیاطی هم روزی رسان بود و هم پوشش فعالیت های ضد رژیم.
در سال ۱۳۵۰ ازدواج کرد و یکسال بعد به خدمت نظام وظیفه فراخوانده شد. محمد که علاقه ای به خدمت در ارتش شاهنشاهی نداشت اندکی پس از این فراخوان به قصد دیدار با مرشد در تبعید مکتب انقلاب حضرت امام خمینی«ره» از خدمت فرار کرد؛ اما حین عبور از مرز زمینی ایران - عراق شناسایی و دستگیر شد. مادر محمد از این دوران می گوید : «خبر آوردند که او را در خوزستان سر مرز گرفته اند. رفتم اهواز، سازمان امنیت؛ عکسش دستم بود و گریه میکردم... از آنجا رفتم زندان ساواک «سوسنگرد»... این پسر آنجا بود. وقتی وارد اتاق بازجویی شدم دیدم او را از پاهایش به سقف آویزان کرده اند و کتکش می زنند. همین طور مثل باران چوب و شلاق و باطوم بود که روی سر صورت بچه ام می بارد؛ ولی حتی یک آخ هم از او نشنیدم.»
محمد نهایتا پس از شش ماه اسارت از زندان آزاد شد. همزمان با آزادی از محبس بلافاصله او را تحویل ارتش دادند و بدین ترتیب محمد جهت خدمت اجباری سربازی به تهران آمد. پس از خاتمه دوران سربازی با تجاربی که از دوران زندان و خدمت در ارتش کسب کرده بود، این بار به طور حرفه ای قدم به میدان مبارزات سیاسی- مکتبی گذاشت. او بعدتر به سوریه رفت و دوره های چریکی و آموزش نظامی را نزد مبارزان لبنانی فراگرفت.
انفجار رستوران خوانسالار، عشرتکده و محل تجمع و عیاشی مامورین آمریکایی ستاد آسیای جنوب غربی C.I.A در تهران، انفجار اتوبوس نظامی حامل مستشاران آمریکایی، در لویزان، خلع سلاح مامورین قرارگاه شهربانی شاهنشاهی در تهران، عملیات نظامی علیه یک رشته از مراکز ساواک، در ۱۵ خرداد ۱۳۵۷، انفجار تاسیسات برق مراکز رژیم، موسوم به «کاخ جوانان»، در منطقه شوش تهران و...در رابطه با کلیه این سلسله عملیات، مسئولیت شناسایی سوژه ها، گردآوری اطلاعت لازمه، طرح و برنامه ریزی دقیق هر یورش، بر عهده «محمد» بود. ضمن آنکه محمد با رابطین خود در صفوف روحانیت مبارز پیرو خط امام تماس می گرفت و تنها پس از کسب مجوز شرعی، دست به کار اجرای عملیات می شد.
با ورد امام، مسئولیت تیم حفاظت از ایشان بر عهده ی محمد بروجردی گذاشته شد. او نقش چشمگیری در تصرف «پادگان جمشیدیه » و نیز آزاد سازی مراکز رادیو و تلوزیون ایفا کرد. در همین عملیات اخیر، با اصابت گلوله ای از ناحیه پا مجروح شد.
محمد از اعضای اصلی تشکیل سپاه پاسداران و جزء شورای مرکزی آن بود. اما خیلی زود با راه افتادن غائله ی کردستان، راهی آن دیار شد. در کنار نبرد قاطع و قهر آمیز با تجزیه طلبان، «محمد» به راستی عامل به رافت و برخورد برادرانه با مردم مستضعف کردستان بود. سردار سرتیپ «حاج سعید قاسمی» از خصایص مردمی محمد، خاطرات شیرینی به یاد دارد: «در همان شبهای اول آزادسازی سنندج، که ضد انقلابیون شکست خورده با سلاح های سبک و نیمه سنگین از هر طرف به سوی مردم و نیروهای انقلاب شلیک می کردند و رفت و آمد در سطح معابر شهر تقریبا غیر ممکن بنظر می رسید، به حاج آقا خبر دادن که در یکی از خانه های نزدیک پادگان، خانم بارداری هست که زمان وضع حمل او فرا رسیده. منتهی با توجه به عدم امنیت در سطح شهر، بردن او به بیمارستان غیر ممکن است. شهید بروجردی، بلافاصله نشانی آن خانه را گرفت، تنها و بدون محافظ، سوار بر ماشین فرسوده به آنجا رفت و با کمک شوهر آن خانم، او را به بیمارستان سنندج منتقل کرد. تنها بعد از اطمینان خاطر از وضعیت این خانواده کرد بود که از بیمارستان به پادگان برگشت.»
اصولا دلسوزی محمد نسبت به مردم کردستان حد و مرز نداشت. به آنها از صمیم قلب احترام می گذاشت. جالب اینکه مردم کردستان نیز، به او علاقمند شده و بردارانه دوستش داشتند. جاذبه محبت آمیز بروجردی آن همه نیرومند بود که اطفال معصوم کرد، به محض دیدن او، به سویش می دویدند، با او بازی میکردند و «محمد» شاد و خندان، دست نوازش بر سرشان می کشید. همزمان، به کار گسترش سازمان رزم قوای سپاه که جوهره فرماندهی را به همراه صلابت و اخلاص، در ایشان سراغ می کرد، مسئولیت می داد. بسیاری از همین عناصر، بعدها جزو نخبه ترین فرماندهان یگانهای رزمی سپاه، چه در کردستان، و چه در سایر جبهه های دفاع مقدس ۸ سال ملت ایران شدند. از جمله شاگردان و برگزیدگان نامی این معلم کبیر در بین سرداران سپاه اسلام می توان به سردار شهید «حاج احمد متوسلیان»، فرمانده سپاه مریوان، بنیانگذار لشکر ۲۷ مکانیزه محمد رسول الله(ص) و فرمانده عملیات قرارگاه نصر. سردار شهید «ناصر کاظمی»، فرمانده سپاه کردستان، نخستین فرمانده تیپ ویژه شهدا و فرمانده شهر پاوه. سردار شهید «حاج محمد ابراهیم همت»، فرمانده سپاه پاوه، دومین فرمانده لشکر ۲۷ مکانیزه محمد رسول الله(ص) و فرمانده سپاه ۱۱ قدر و بسیاری فرماندهان دیگر دفاع مقدس اشاره کرد.
با اقدامات خائنانه دولت موقت و بویژه به دستور هیات حسن نیت لیبرال ها، کلیه مواضعی که وجب به وجب آنها با نثار خون رشید ترین جوانان این مرزو بوم از چنگال پلید ضد انقلاب آزاد گشته بود، توسط «لیبرال دوله های موقت»، دو دستی تقدیم ضد انقلاب گردید . در این دوران سخت و مشقت بار، محمد نه تنها مایوس نشد طرح تشکیل «سازمان پیشمرگان مسلمان کرد» را تدوین و به شورای عالی سپاه عرضه داشت.با شروع تهاجم ارتش عراق به خاک میهن اسلامی در مهر ماه ۱۳۵۹، «محمد» به همراه تنی چند از همرزمانش، راهی «سر پل ذهاب» شد. در جریان محاصره این شهر، که می رفت تا منجر به اشغال آن توسط ارتش بعث شود، «محمد» و یارانش طی یک رشته نبردهای سخت و سهمگین، پوزه لشگرهای تانک و کماندویی دشمن را به خاک مالیده و شهر را از خطر سقوط حتمی نجات دادند. در این نبرد نابرابر ، «محمد» چندین بار تا پای شهادت پیش رفت و بالاخره هم، از ناحیه دست، جراحت سختی برداشت. آنچه در این دوران بر صعوبت کار «محمد» و همرزمانش در جبهه های غرب، صد چندان می افزود، تسلط بلا منازع لیبرالیزم منحط و در راس آن، «بنی صدر» خائن، بر مقدارات جبهه و جنگ بود.
علی رغم مسئولیت سنگین رهبری نبردهای غرب کشور، «محمد» لحظه ای از جبهه های جنوب غافل نبود. به ویژه در رابطه با تثبیت «فتح بستان» - نبرد طریق القدس – با اجرای دو رشته عملیات انحرافی حماسه شگرف «فتح المبین» - دوم فروردین ۱۳۶۱ – نقشی ارزنده و اساسی ایفا کرد.در وصف خصایل اخلاقی «محمد»، همین بس که عموم مردم کردستان لقب «مسیح کردستان» را به او پیشکش کرده اند.با توجه به اینکه فرماندهی عالی جنگ در جبهه های شمال غرب و غرب کشور را بر عهده داشت، بارها مخبرین جراید و اکیپهای گزارشی رادیو و برای مصاحبه به سراغش می رفتند اما هر بار دست خالی بر گشتند. چرا که «مسیح کردستان»، همواره از دوربینهای تلویزیونی و میکروفونها گریزان بود. یکی از دوستانش در این باره میگوید: «سعی داشت گمنام باشد. سعی میکرد وجودش در جامعه مطرح نشود. معتقد بود که تمام اجر یک کار، در گمنامی عامل آن است. یک بار که اکیپ فیلمبرداری تلویزیون غافلگیرانه از او فیلمبرداری کرد، مصرانه مانع از ادامه کارشان شد. می گفت: از من فیلمبرداری می کنید؟. بروید استغفار کنید... شما باید بروید از این بچه رزمنده ها که دارند می جنگند فیلم بگیرید...»
از دیگر مسایلی که «محمد» به شدت نسبت به آن پای بندی نشان می داد، رسیدگی و ملاقات با خانواده های شهدا و جانبازان بود. محبت و علاقه اش به یتیمان شهدا و حد حصری نداشت.حضور مستقیم او در تمامی مراحل نبرد تا به آن حد ملموس بود که به گفته سردار شهید «حاج همت»: «در جریان پاکسازی محور «بانه – سردشت»؛ بعضی از برادران ما، به شهید کاظمی گفته بودند شما به بروجردی بگویید اینقدر جلو نیاید. احتیاجی به آمدن ایشان نیست. ما خودمان می رویم. شهید کاظمی، چندین بار درخواست بچه ها را با بروجردی مطرح کرد. اما هر بار، ایشان چیزی نمی گفت. نهایتا در برابر اصرار موکد شهید کاظمی گفته بود: اگر بنابر ولایت است، من بر شما ولایت دارم، اینقدر از حد خودتان خارج نشوید!.»
همسر شهید، از یکی از آخرین دیدارهایش با «محمد» میگوید: « به ایشان گفتم چهار سال است که در این منطقه هستیم. انشاءالله بعد از ختم جنگ به تهران برمی گردیم یا نه؟!. در جوابم گفتند: بخاطر نیاز شدید این منطقه ، تصمیم گرفته ام در کردستان بمانم کاری هم به ختم جنگ ندارم. گفتم : پس لابد باخبر شهادت شما به تهران بر می گردیم؟ خندید و چیزی نگفت».
روز اول خرداد سال ۱۳۶۲، محمد به همراه پنج تن دیگر از فرماندهان، به قصد انتخاب محلی مناسب برای استقرار «تیپ ویژه شهدا» شهرستان «مهاباد» را ترک کرد، و به روایت یکی از همسفران: «بین راه، برادری که کنار ایشان نشسته بود، از مشکلات خودش صحبت می کرد. حاج آقا در جواب او گفتند: این دنیا ارزشی ندارد. ما باید همه چیزمان را در راه خدمت به مکتب مان بدهیم. همانطور که امام حسین (ع) و اصحاب ایشان با تمام سختی ها مبارزه کردند، ما هم مکلف به صبرو مبارزه ایم».
با عبور از سه راهی «مهاباد – نقده» خودرو حامل محمد و دوستانش به مین برخورد کرد. «صدای انفجار مهیبی بلند شد. ماشین از زمین کنده شد و تمام سرنشینان، از آن به بیرون پرتاب شدند، حاج آقا حدود ۷۰ قدم دورتر از ماشین به زمین افتادند. وقتی بالای سرش رسیدیم، همان تبسم گرم همیشگی را بر لب داشت اما شهید شده بود» سردار شهید «حاج همت» ، درباره مهجور ماندن قدر و ارزش نقش بروجردی در تاریخ پر فراز و فرود انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، ۶ ماه پیش از شهادتش در کربلای خیبر گفته بود: «...بروجردی شناخته نشد. بروجردی هنوز، نه بر ملت ایران و نه بر تاریخ ما شناخته نشده. تصور من این است که زمان بسیاری باید سپری شود تا بروجردی شناخته بشود. شاید خون رنگین بروجردی، این بیداری را در ما بوجود بیاورد!.»
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: الف]
[مشاهده در: www.alef.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 7]
صفحات پیشنهادی
استاندار قزوین گفت: پدافند غیرعامل بدرستی شناخته نشده است
استاندار قزوین گفت پدافند غیرعامل بدرستی شناخته نشده است قزوین-ایرنا- استاندار قزوین پدافند غیرعامل دفاع غیرمسلحانه را از اهمیت بالایی در جامعه برخوردار دانست و گفت با همه اقدامات و موفقیت های حاصل شده در این حوزه پدافند غیرعامل هنوز بدرستی شناخته نشده است به گزارش ایرناظرفیت های عظیم استان سمنان درحوزه گردشگری شناخته نشده است
سمنان - خبرنگار روزنامه جمهوری اسلامی درجلسه هم اندیشی مدیرکل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان سمنان با اعضای شورای مرکزی انجمن خبرنگاران این استان برتعامل و همکاری بیشتر این اداره کل باخبرنگاران درجهت معرفی جاذبه های تاریخی و گردشگری استان سمنان تاکید شد دراین جلسه مدینامه منتشرنشده حجتالاسلام دعاگو به روحانی در آخرین روزهای حیات / ریاست جمهوری شما پاداش خدا به عقلانیت و پاید
نامه منتشرنشده حجتالاسلام دعاگو به روحانی در آخرین روزهای حیات ریاست جمهوری شما پاداش خدا به عقلانیت و پایداری هاشمی و همه اعتدال گرایان بود حجتالاسلام محسن دعاگو امام جمعه فقید شمیرانات در آخرین روزهای حیات خود نامهای به رئیس جمهوری نوشت که هیچ گاه مجال انتشار نیافت اکنوآیت الله مومن به حج مشرف نشدهاند |اخبار ایران و جهان
آیت الله مومن به حج مشرف نشدهاند شورای نگهبان در پی انتشار خبرسازی رسانهها مبنی بر حضور آیت الله مومن به حج توضیحاتی را ارائه داد کد خبر ۵۳۴۵۷۶ تاریخ انتشار ۰۴ مهر ۱۳۹۴ - ۲۰ ۲۵ - 26 September 2015 شورای نگهبان در پی انتشار خبرسازی رسانهها مبنی بر حضور آیت الله مومن به حج توپر بیننده های سیاسی2شنبه:انتشارسحنان نهاوندیان بعد از پخش نشدن از تلویزیون/اطلاعات هاشمی درباره داعش
پر بیننده های سیاسی2شنبه انتشارسحنان نهاوندیان بعد از پخش نشدن از تلویزیون اطلاعات هاشمی درباره داعش سیاست > احزاب و شخصیتها - سه شنبه هفته گذشته 24 شهریور ماه در ادامه بررسی برجام در کمیسیون ویژه مجلس محمد نهاوندیان رییس دفتر رییس جمهور مهمان این کمیسیون بود &nbsسبحانیفر: کلیات لایحه حفاظت از خاک تصویب نشد
سبحانیفر کلیات لایحه حفاظت از خاک تصویب نشد سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن گقت کلیات لایحه حفاظت از خاک مورد تصویب اعضای کمیسیون قرار نگرفت رمضانعلی سبحانیفر در گفتوگو با خبرنگار مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان در تشریح جلسه امروز کمیسیون متبوعش گفت کلیات لایحه حفاظبه علت عدم حضور وزرای نفت و صنعت جلسه امروز کمیسیون صنایع و معادن مجلس برگزار نشد
به علت عدم حضور وزرای نفت و صنعتجلسه امروز کمیسیون صنایع و معادن مجلس برگزار نشدجلسه امروز کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی به دلیل عدم حضور وزرای نفت و صنایع برگزار نشد به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس جلسه امروز بعدازظهر کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی قنمایندگان مجلس از توضیح ربیعی قانع نشدند
پس از استماع سخنان وزیر کار نمایندگان مجلس از توضیح ربیعی قانع نشدند نمایندگان مجلس شورای اسلامی از توضیحات وزیر تعاون٬ کار و رفاه اجتماعی قانع نشدند به گزارش خبرنگار پارلمانی ایلنا٬ علی ربیعی که بهمنظور پاسخ به سوالهای فاطمه آلیا در مورد علت عدم توجه به معلولاجعفرزاده: جنگ تحمیلی در تاریخ معاصر تنها جنگی است که ذرهای از خاک میهن جدا نشد
جعفرزاده جنگ تحمیلی در تاریخ معاصر تنها جنگی است که ذرهای از خاک میهن جدا نشد یک نماینده جانباز مجلس گفت جنگ تحمیلی و دفاع هشتساله ایرانیان در برابر تجاوز دشمن٬ در تاریخ معاصر تنها جنگی است که ذرهای از خاک میهن جدا نشد به گزارش نامه نیوز غلامعلی جعفرزاده ایمنآبادی بااجرا نشدن برجام و ضرر روزانه 100میلیون دلاری
ترکان مدعی شد اجرا نشدن برجام و ضرر روزانه 100میلیون دلاری اکبر ترکان مشاور رئیس جمهور ادعا کرده اجرایی نشدن برجام در ایران روزانه 100 میلیون دلار ضرر وارد می کند به گزارش فرهنگ نیوز ترکان در مصاحبه با روزنامه شرق با اشاره به وجود مخالفانی در کمیسیون ویژه برجام از آنها خواست-
سیاسی
پربازدیدترینها