واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۵ مهر ۱۳۹۴ (۹:۲۰ق.ظ)
صدور مجوزهاي لازم براي حضور شرکتهاي هواپيمايي لهستان در ايران موج - وزير راه و شهرسازي با بيان اين که تحريمها عليه ايران در حوزه دريايي برداشته شده و ۱۶ لاينر بينالمللي در بنادر ايران پهلوگيري ميکنند، گفت: آماده صدور مجوزهاي لازم براي حضور شرکتهاي هواپيمايي لهستان در فرودگاههاي بينالمللي ايران هستيم.
به گزارش خبرگزاري موج، عباس آخوندي، وزير راه و شهرسازي، ميزبان پيه خوچينسکي، معاون نخست وزير و وزير اقتصاد لهستان، بود. او در اين ديدار ضمن تشکر از ابراز همدردي خوچينسکي با دولت و مردم ايران درباره فاجعه منا گفت: ايران و لهستان همکاريهاي قديمي با يکديگر دارند که براي مثال موافقتنامه حملونقل و جادهاي ميان دو کشور به ۴۰ سال قبل بر ميگردد و رانندههاي دو کشور به خوبي مسير طولاني بين ايران و لهستان را مي شناسند.
وي ادامه داد: در زمينه حملونقل هوايي نيز دو کشور داراي موافقتنامه رسمي هستند؛ همچنين در زمينه حملونقل دريايي پيشنويس موافقتنامهاي تدوين و تهيه شد که البته هنوز به امضا نرسيده است در عين حال ايران اين آمادگي را دارد که اين موافقتنامه را نهايي کند.
آخوندي توضيح داد: ۶ ماه است که بيش از ۱۶ لاينر بينالمللي به طور مستقيم در بندرعباس٬ بندر چابهار و بندر امام (ره) پهلوگيري ميکنند و عملا تحريم در حوزه دريايي برداشته شده است.
وي از تمايل براي فعال کردن و توسعه کريدور شرقي-غربي و شمالي-جنوبي گفت و ادامه داد: چنانچه نياز باشد اين آمادگي وجود دارد براي رقابتي شدن فضا، تعرفههايي به امضا برسانيم، امروز زمان آن رسيده که حملونقل ترکيبي در منطقه ايجاد شود.
اين عضو کابينه دولت تدبير و اميد يادآور شد: در مقطع کنوني اين آمادگي وجود دارد که امکان احداث تأسيسات لجستيکي در سه بندرعباس٬ بندر چابهار و بندر امام (ره) در اختيار لهستان قرار گيرد. چنانچه در اين زمينه پيشنهادي از طرف بخش خصوصي يا دولت لهستان دريافت کنيم با نگاه مثبت بررسي خواهيم کرد.
آخوندي با يادآوري اين که در حال حاضر خطوط ريلي ايران از طريق قزاقستان و ترکمنستان به روسيه متصل بوده و قرار است به زودي از طريق آذربايجان نيز اين اتصال انجام شود، اظهار کرد: توافقنامه سه جانبهاي با قزاقستان و ترکمنستان درباره رقابتيتر کردن مسير ريلي بين سه کشور منعقد شده است، بنابراين آمادگي بررسي هر پيشنهادي درباره اتصال خطوط ريلي ايران به لهستان را با نظر مثبت داريم.
وي با اشاره به امکانات بالاي تکنولوژي ساخت واگن و لوکوموتيو در لهستان گفت: آمادگي داريم در اين زمينه نيز تفاهماتي داشته باشيم تا راههاي عملي بررسي شود. براي تحقق چنين هدفي نياز است يک خط اعتباري يا مدل مالي جداگانهاي پيشنهاد شود و از اين طريق بتوانيم با امنيت مالي بالا همکاريها را گسترش دهيم.
وزير راه و شهرسازي با بيان اين که ما در ايران دو شرکت فعال توليد واگن داريم، گفت: اين آمادگي وجود دارد که لهستان بتواند با سرمايهگذاري در اين دو شرکت انتقال تکنولوژي و دانش را صورت دهد.
آخوندي از آمادگي ايران براي همکاريهاي ريلي در بخشهاي باري، ناوگان، ترانزيت و انتقال تکنولوژي با لهستان گفت و يادآور شد: در حوزه حملونقل جادهاي نيز سابقه کار طولاني است، اما؛ اخيرا مشکلاتي در ترکيه براي رانندگان ايراني و غير ايراني ايجاد شده است که اميدواريم هرچه سريعتر برطرف و وضعيت به شکل عادي برگردد.
اين عضو کابينه دولت يازدهم با استقبال از پيشنهاد وزير اقتصاد لهستان در خصوص پرواز مستقيم تهران-ورشو از جولاي سال آينده گفت: آماده صدور مجوزهاي لازم براي تحقق اين مهم هستيم و اين امکان وجود دارد که شرکتهاي هواپيمايي لهستان در شهرهاي مختلف ايران مانند؛ تهران، تبريز، اصفهان و ساير شهرهاي داراي فرودگاه بينالمللي حضور پيدا کنند.
آخوندي تأکيد کرد: منتظر خبر و پيگيريها از سوي دولت لهستان براي استفاده از لجستيک پارکهاي ايران، امضاي موافقتنامه دريايي، پرواز مستقيم تهران-ورشو و همکاري ريلي و تأمين واگن به صورت ليزينگ و خط اعتباري جديد خواهيم بود.
در ادامه اين ديدار وزير راه و شهرسازي محسن پورسيد آقايي، مدير عامل شرکت راهآهن و علي عابدزاده، رئيس سازمان هواپيمايي کشوري، را مسوول پيگيري نقاط مورد تفاهم در زمينههاي ريلي و هوايي در جلسه کرد، همچنين پيه خوچينسکي، معاون نخست وزير لهستان، عنوان کرد که اين مذاکرات از طريق سفارت ايران در لهستان پيگيري ميشود تا به نتيجهاي مشخص برسد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]