واضح آرشیو وب فارسی:فارس: معاون وزير جهاد كشاورزي: آرزوي از توليد به مصرف محصولات كشاورزي تحقق مييابد
خبرگزاري فارس: معاون وزير جهاد كشاورزي و رئيس سازمان تعاون روستايي، از تحقق آرزوي ديرينه از توليد به مصرف محصولات كشاورزي خبر داد.
به گزارش خبرگزاري فارس از مشهد، محمدعلي شم آبادي يكشنبه شب در حاشيه برگزاري اولين سمينار مشترك معاونت برنامهريزي استانداريها، سازمانهاي جهاد كشاورزي و سازمانهاي تعاون روستايي سراسر كشور به خبرنگاران اظهار داشت: ايجاد تحول اساسي و ساختاري در حوزه عمل تعاونيهاي روستايي يكي از محورهاي توسعه روستايي و بخش كشاورزي است كه براي اين منظور بايد به سراغ تمام سطوح، حوزهها و سازمانهايي كه كمكشان تاثيرگذار است، برويم.
وي افزود: اين همايش براي ارائه گزارش از آنچه كه تاكنون تعاونيهاي روستايي انجام داده اند، محورهاي كمك براي راهكارهاي مساعدت به شبكه اين تعاونيها در راستاي برنامه پنجم و اصل 44 برگزار مي شود تا بتوانيم با اطلاع رساني درست در چهارچوب برنامه محوري نقش اين تعاونيها را در رونق زندگي روستاييان و كشاورزان مشخص كنيم.
رئيس هيئت مديره و مديرعامل سازمان مركزي تعاون روستايي با اشاره به تحولات در وظايف جاري سازمان خاطرنشان كرد: يكي از اين تحولات ايجاد فروشگاه مصرف روستايي در شهرها و روستاها به عنوان يك شبكه فروشگاهي عرضه مستقيم توليدات كشاورزي است كه به واسطه آن مي توان آرزوي ديرينه از توليد به مصرف محصولات كشاورزي را تحقق بخشيد.
وي درباره طرح جامع خريد و فروش نيز عنوان كرد: با اجراي طرح جامع خريد و فروش محصولات و فرآوردههاي كشاورزي با مشاركت تشكلهاي سراسري تعاونيهاي روستايي و كشاورزي، كشاورزان با مشكلات كمتري روبرو ميشوند و محصولات، بيواسطه به دست مصرف كننده مي رسد.
شم آبادي با بيان اينكه ساماندهي تشكل تعاون روستايي گامي مهم براي توسعه روستاهاست، گفت: سه هزار شركت تعاوني روستايي و كشاورزي تا پايان سال 86 ساماندهي شدهاند.
وي با اشاره به اينكه خريد توافقي جايگزين خريد تضميني شده و از اين طريق ديگر منابع دولت درگير نيست، اظهار داشت: دولت براي توانمند شدن اين شبكههاي تعاوني بهتر است در ازاي منابعي كه براي خريد تضميني هزينه ميكرد به همان اندازه به صورت تسهيلات ارزان قيمت با كارمزدهاي يك رقمي از اين تعاونيها حمايت كند.
وي درباره افت و خيز قيمت محصولات كشاورزي و دامداري نيز يادآور شد: يكي از مهمترين دلايلي كه منجر به افزايش قيمت ميشود، دلالان و افرادي هستند كه گلوگاههاي چرخه از توليد تا مصرف را در دست گرفته و توليد كننده و مصرف كننده را اسير خود كردهاند و بهترين راه براي كاهش و تثبيت قيمتها به دست گرفتن اين چرخه توسط اتحاديههاي اين محصولات و حذف اين دلالان است.
مديرعامل سازمان مركزي تعاون روستايي درباره خشكسالي نيز گفت: در اين زمينه در دو بخش تخصصي و عمومي بايد وارد عمل شد كه تعاونيهاي روستايي ميتوانند در بخش عمومي خدمت رساني و رفع مشكلات مقطعي كمك كنند، اما آنچه در دراز مدت ميتواند پاسخگو باشد، بالا بردن ظرفيت تعاوني ها براي عكس العمل به موقع هنگام ايجاد بحران ها است.
وي درباره مكانيزاسيون و ادوات كشاورزي نيز عنوان كرد: تعاوني هاي كشاورزي بايد خود را مكلف به تامين اين ادوات بدانند كه هم اكنون براي اين منظور در اول راه قرار دارند.
معاون وزير جهاد كشاورزي در پايان از معاونان برنامهريزي استانداريها خواست كه در سطوح برنامهريزي كشور نگاهي نو به ظرفيت و كاركرد تعاونيهاي كشاورزي داشته و اين تعاونيها در كارگروهها مشاركت داده شوند و همچنين در تصميم گيري و تصميم سازي سهيم باشند و از سرفصلهاي اعتبارات بخش تعاون بخشي به اين تعاونيها اختصاص داده شده، جايگاه آنها در طرح آمايش زمين مشخص شده و در سفرهاي هيئت دولت نقش و كاركردي كه اين تشكلها مي توانند در توليد و مراحل بعد آن داشته باشند، پررنگ نشان داده شود.
انتهاي پيام/م
دوشنبه 6 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 268]