واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۴ مهر ۱۳۹۴ (۱۱:۳۲ق.ظ)
سقوط قيمت سهام بزرگترين هلدينگ معدني بورس موج - مدير مالي و اقتصادي هلدينگ توسعه معادن و فلزات شرايط کنوني بزرگترين هلدينگ معدني بورس را تشريح کرد.
به گزارش خبرگزاري موج، مرتضي علي اکبري، مدير مالي و اقتصادي هلدينگ توسعه معادن و فلزات، درباره شرايط کنوني بزرگترين هلدينگ معدني بورس گفت: شرکتهاي چادرملو، گل گهر و فولاد صبانور حدود 80 درصد از ارزش پرتفوي معادن و فلزات را به خود اختصاص دادهاند، بنابراين رخدادهايي نظير تعيين بهره مالکانه سنگين براي بهره برداري از معادن در کنار تصميماتي همچون کاهش دستوري قيمت گندله آهن و شرايط اقتصادي موجود، سبب شد تا قيمت سهام اين شرکت از عدد هزار تومان در زمستان سال 92 به زير 100 تومان در شرايط کنوني برسد.
علي اکبري درباره احتمال ترميم قيمت سهم، افزود: با تداوم ابهامات موجود؛ به ويژه مشخص نشدن پرونده کاهش قيمت گندله فعلاً نميتوان درباره بهبود وضعيت سهام اين هلدينگ در بورس تهران صحبت کرد و حقوقيهاي بازار سهام نيز براي حمايت از سهم نقدينگي لازم و کافي را ندارند.
اين مقام مسوول در بزرگترين هلدينگ معدني بورس تهران با بيان اينکه در اين شرايط هيچ سرمايه گذار جديدي طرح توسعه جديد شروع نخواهد کرد، گفت: بازار سرمايه به اين تصميمات ناگهاني واکنش طبيعي نشان داده و بي اعتماد شده و لذا تا اتفاق واقعي نيفتد حرکتي براي بهبود بازار انجام نميشود. قبلاً بازار نسبت به هر اتفاق مثبتي، عکس العمل نشان ميداد و مزاياي آن را پيش خور ميکرد، ولي؛ الان بي اعتماد شده است.
وي با اشاره به آخرين وضعيت صنعت فولاد و سنگ آهن، افزود: يک طرح فولادي که پيش از اين با 350 ميليارد تومان تکميل ميشد الان با 750 ميليارد تومان هم به اتمام نميرسد. در اين شرايط بايد اين پرسش مهم را پرسيد که آيا سود اين شرکتها هم دو برابر شده است؟ مسلماً خير پس 55 ميليون تن فولاد چطور با اين هزينهها و قيمتهاي سنگ آهن محقق خواهد شد؟ مسوولان امر چطور نميدانند که سنگ آهن اضافي توليد کشور چقدر است که وقتي توليدات انباشته ميشود و صداي همه در ميآيد تازه متوجه ميشوند سرمايههاي مردم روي زمين مانده و عوارض کنسانتره را بايد حذف کنند تا صادرات صورت گيرد. صادراتي که برابر قيمت تمام شده است.
وي گفت: بايد حقوق دولتي معادن در اين شرايط کم شود و از ميزان حق انتفاع هم کاسته شود و بايد بدهيهاي گذشته را نيز حذف کنند. در کنار رونق است که دولت ميتواند ماليات بگيرد، ماليات از سود براي دولت بهتر است يا عوارض خرد کننده به معدن و فولاد؟
تحليل گران بازار سهام پيش بيني کردهاند اين سهم در حالي در زير قيمت اسمي معامله ميشود که در صورت شکستن اين تابو، احتمالاً بايد منتظر قيمتهايي زير 90 تومان هم بود. جالب آن است که اين سهم فقط 166 تومان ارزش دفتري دارد و اکنون در حال نزول به نصف ارزش دفتري است و با اين اوصاف مشخص نيست که فروشندگان اين سهم قرار است پس از فروش معادن و فلزات چه سهمي بخرند؟
يادآور ميشود سرمايه گذاري توسعه معادن و فلزات هلدينگي است که با مالکيت در دوقلوهاي سنگ آهني و شرکتهايي همچون فولاد صبانور و ملي مس، فولاد خراسان و غيره. در دي ماه سال 92 قيمت سهام آن بالاي هزار تومان بود اما هم اکنون پس از برگزاري دو مجمع ساليانه و تقسيم 37 و 45 تومان سود نقدي و همچنين دو افزايش سرمايه 146 و 37 درصدي قيمت آن به زير 100 تومان رسيده است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]