محبوبترینها
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1853542872
آماده سازي زير ساخت هاي اقتصادي،پيش شرط الحاق ايران به WTO
واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱ مهر ۱۳۹۴ (۱۱:۱۵ق.ظ)
کارشناسان اقتصادي در گفتگو با موج عنوان کردند: آماده سازي زير ساخت هاي اقتصادي،پيش شرط الحاق ايران به WTO موج - وزير مشاور در امور تجارت خارجه فرانسه که با هيأت ۱۶۰ نفره تجاري به کشورمان سفر کرده بود در ديدار با حجتي وزير جهاد کشاورزي و فعالان بخش خصوصي، از حمايت فرانسه براي پيوست ايران به سازمان تجارت جهاني خبرداد و گفت: در صورت وقوع اين مسأله، ايران ميتواند سهم بيشتري از تجارت جهاني پيدا کند.
انجام توافقات اوليه هسته اي با کشورهاي 1+5 شرايط تازه اي را براي اقتصاد کشورمان رقم زده است و در حالي که همه منتظر نتايج نهايي اين مذاکرات در 30ژوئن هستند؛اثرات توافق اوليه کم کم خود را در بخش هاي مختلف اقتصادي نشان مي دهد. با ورود هيات هاي تجاري از کشورهاي اروپايي اميدها جان گرفته است و صاحبان صنايع و واحدهاي توليدي با وجود تشديد رکود اقتصادي با اميد به آينده منتظر کامل شدن توافقات هسته اي اند.پيوستن ايران به سازمان تجارت جهاني از مواردي است که انتظار مي رود با انجام کامل توافقات به سرانجام برسد و ايران نيز بالاخره به بازارهاي جهاني راه پيدا کند.در اين راستا وزير مشاور در امور تجارت خارجه فرانسه که با هيأت ۱۶۰ نفره تجاري به کشورمان سفر کرده بود در ديدار با حجتي وزير جهاد کشاورزي و فعالان بخش خصوصي، از حمايت فرانسه براي پيوست ايران به سازمان تجارت جهاني خبرداد و گفت: در صورت وقوع اين مسأله، ايران ميتواند سهم بيشتري از تجارت جهاني پيدا کند.
پيوستن ايران به سازمان تجارت جهاني اتفاق جديدي نيست. بحث درباره پيوستن ايران به تجارت جهاني از حدود سال 1338 يعني چهار دهه قبل مطرح بود و دولت ايران کميته اي را مامور بررسي اين موضوع کرد اما نتيجه اي در برنداشت.بعد از انقلاب به دليل شرايط خاص آن زمان و تاکيد بر اقتصاد دولتي عملا پيوستن به wto به فراموشي سپرده شد تا اين که مجددا ايران در سال ۱۳۷۵ درخواست عضويت در WTO را ارائه کرد و در سال ۱۳۸۴ به عضويت ناظر اين سازمان درآمد. در اين مدت گزارش رژيم تجارت ايران تدوين شد و پس از تصويب دولت در آبانماه سال ۱۳۸۸ به سازمان تجارت جهاني ارائه شد.
با ارائه اين گزارش به WTO در اسفندماه سال ۱۳۸۸ تعداد ۶۹۷ سوال از دبيرخانه WTO به ايران ارسال شد و فرآيند پاسخگويي به اين سوالات در وزارت صنعت، معدن و تجارت آغاز و نهايتا پاسخهاي تهيه شده در آبانماه سال ۱۳۹۰ به WTO فرستاده شد. از آن زمان تاکنون الحاق ايران به سازمان توسعه تجارت جهاني پيشرفتي نداشته و تعيين رييس کارگروه الحاق ايران توسط شوراي عمومي به تعويق افتاده است.
دولت هاي نهم و دهم علاقه چنداني به حضور کشور در اين سازمان نداشتند و در اين دوران عملا روند اجرايي الحاق به سازمان تجارت جهاني متوقف شد. به گونه اي که غضنفري وزير وقت صنعت معدن و تجارت در گفتگويي اعلام کرد که پيوستن به WTO خلاف منافع ملي و ديني است.اما با روي کار آمدن دولت يازدهم مجددا بحث پيوستن به سازمان تجارت جهاني جدي شده است و چندي پيش محمدرضا نعمت زاده وزير صنعت، معدن و تجارت اعلام کرد؛ پيوستن به WTO بعد از برداشته شدن تحريم ها از برنامه هاي دولت است و در اين رابطه تيمي را تعيين کرده ايم تا اين موضوع دنبال شود.
همچنين نعمت زاده ازانجام مکاتبات با تمام وزراي کابينه براي فراهم سازي مقدمات الحاق به WTO خبر داد و اظهار اميدواري کرد تا هر چه سريع تر با وزارتخانه هاي موثر کار را پيش ببريم.
قدرت چانهزني کشور را بالا خواهد برد
اهميت پيوستن به سازمان تجارت جهاني آنقدر زياد است که برخي مخالفان گذشته امروز تغيير راي داده و به موافق تبديل شده اند.از جمله اين افراد مهدي تقوي از کارشناسان حوزه بين الملل است.او در يادداشتي از مخالف خود براي پيوستن به سازمان تجارت جهاني خبر داده و گفته بود"من شايد يکي از معدود کسان مخالف پيوستن به WTO باشم و به شدت هم مخالفت ميکنم."
وي اضافه کرده بود: اتفاقي كه در راه پيوستن به سازمان تجارت جهاني ميافتد، تعطيلي واحدهاي توليدي است كه قادر به رقابت با انواع مشابه خارجي نيستند، در نتيجه موجي از بيكاري براي كارگران اتفاق خواهد افتاد. پيوستن به WTO باعث له شدن کشورهايي مي شود که قدرت توليد ندارند.
اما تقوي اکنون تغيير نظر داده و در اين باره به خبرنگار موج مي گويد: عضويت در سازمان هاي جهاني تا کنون براي هيچ کشوري ضرر نداشته است.اين عضويت جايگاه ايران را در بازارهاي بينالمللي تقويت خواهد کرد، قدرت چانهزني کشور را بالا خواهد برد، امنيت اقتصادي را براي سرمايهگذاران داخلي و خارجي به همراه خواهد داشت، همچنين از فرار سرمايه جلوگيري کرده و گسترش امنيت بازار سرمايه را به همراه خواهد داشت.
البته وي بر وجود يکسري مشکلات از قبيل امکان واردات بي رويه بعد از پيوستن به اين سازمان تاکيد دارد اما با اين وجود معتقد است دولت براي ورود به سازمان تجارت جهاني بايد برنامه ريزي کند ومي گويد: وجود مشکلات اين چنيني باعث نمي شود که پيوستن به سازمان تجارت جهاني را به تاخير بياندازيم بلکه دولت موظف است با ازبين بردن موانع ،شرايط رابراي ورود کشور به اين سازمان فراهم کند.قطعا پيوستن به سازمان تجارت جهاني به نفع کشورو نبايد آن را به تاخير بياندازيم.
تقوي با بيان اين که رفع تحريم ها شرايط را براي ورود به wto تسهيل مي کند؛مي گويد:يکي از مشکلات کشور ما به روز نبودن ماشين آلات و تجهيزات توليد است که باعث بالا رفتن قيمت تمام شده توليد مي شود.در صورت رفع تحريم ها و ورود تکنولوژي هاي پيشرفته و با پايين آمدن قيمت توليد، امکان رقابت در بازارهاي جهاني براي توليدکنندگان به وجود مي آيد و شرايط براي ورود بهwto آسان تر مي شود.
آزاد سازي اقتصادي مرحله به مرحله انجام مي شود/ضربه اي به اقتصاد وارد نمي شود
سيد عزيز آرمن استاد دانشگاه نيز در گفتگو با خبرنگار موج با بيان اين که دولت قبل نگاه جدي به اين قضيه نداشت؛تصريح مي کند: گسترش تعاملات تجاري و سياسي ايران با کشورهاي مختلف به خصوص کشورهايي که در سازمان تجارت جهاني نقش تعيين کننده دارند مانند کشورهاي اروپايي و آمريکا تاثير بسزايي در ورود کشور بهwto دارد.البته مشروط بر اين که دولت ما نيز با جديت به دنبال اين موضوع باشد.
وي با اشاره به اين که عدم ارتباط مناسب با ديگر کشورهاي دنيا در چند سال اخير راه را براي ورود به اين مسير ناهموار کرده بود؛ اظهار مي دارد:پيوستن به اين سازمان به معناي باز کردن تمام راه هاي واردات به کشور نيست.بلکه مرحله به مرحله و به تدريج آزاد سازي اقتصادي صورت مي گيرد و به همان نسبت مي توان از مزاياي اين سازمان استفاده کرد.بنابراين هر کشوري مي تواند با برنامه ريزي و شناخت از صنايع و زيرساخت ها وارد اين سازمان شود بدون اين که ضربه اي به اقتصاد آن وارد شود.
آرمن با تاکيد بر اين که مهم ترين مزيت ملحق شدن به اين سازمان به دست آوردن بازارهاي جهاني است؛تاکيد مي کند: ورود به بازارهاي جهاني رقابت پذيري کالاهاي داخل را تقويت مي کند و توليدکنندگان سعي مي کنند؛توليدات خود را به استانداردهاي روز دنيا نزديک کنند.
هر چند اکثر کارشناسان و مسوولان براين باورند که پيوستن به سازمان تجارت جهاني نهايتا منجر به بهبود و توسعه اوضاع اقتصادي مي شود؛اما در اين ميان کساني هم هستند که مخالف پيوستن کشور به wtoاهستند و معتقدند پيوستن به اين سازمان مشکلات بسياري براي اقتصاد به همراه دارد.در واقع مخالفان پيوستن به سازمان جهاني تجارت بر اين باورند که اقتصاد ايران، اقتصاد جواني است که توانايي رقابت با ديگر کشورهاي بزرگ اقتصادي دنيا را ندارد و بسياري از صنايع نوپاي ايران جز اقلام محدودي نظير فرش دستباف، پسته و زعفران در صورت پيوستن به اين مجموعه از ميدان خارج ميشوند. بنابراين پيوستن به سازمان جهاني تجارت در شرايط فعلي جزعواقب زيانبار و جبرانناپذير نتايج مطلوبي براي ايران ندارد.
مزاياي پيوستن به اين سازمان بيشتر از عدم پيوستن است
آلبرت بغزيان از ديگر کارشناسان اقتصادي نيز با بيان اين که در کشور ما موضوعي در اولويت قرار مي گيرد موضوعات ديگر به دست فراموشي سپرده مي شوند؛مي گويد: در خصوص پيوستن به سازمان wto نيز اين اتفاق افتاد.يک زماني سازمان بازرگاني متولي اين امر بود و دفتري دشات که اين مووضع را پيگيري مي کرد اما بعد از ادغام وزارتخانه ها اين روند کند شد و اکنون دوباره صحبت در مورد پيوستن به اين سازمان از سر گرفته شده است.
وي ادامه مي دهد:قطعا مزاياي پيوستن به اين سازمان بيشتر از عدم پيوستن است.اما در ابتداي امر ممکن است مشکلاتي براي برخي صنايع به وجود بيايد. بيشتر نگراني ها به احتمال افزايش ميزان واردات بر مي گردد در حالي که سازمان تجارت اجباري براي واردات ندارد.بلکه هدفش اين است تا اعضاي عضو با يکديگر روابط يکساني داشته باشند و تجارت فقط به چند کشور خاص با تعرفه هاي خاص محدود نشود.
وي مهم ترين مزيت الحاق به سازمان مذکور را اين گونه بر مي شمرد:در صورت الحاق به اين سازمان امکان تحريم کردن کشور به صفر مي رسد و کشورها ديگر نمي توانند اقدامات تلافي جويانه خود را از طريق تحريم و عدم مبادلات تجاري با کشور انجام دهند.از سوي ديگر با وارد شدن به بازارهاي جهاني توان رقابتي خود را محک مي زنيم و توليدکنندگان به ناچار و براي ماندن در بازار بايد کيفيت کالاهاي خود را ارتقاء دهند.
بنابراين گزارش، مرکز تجارت جهاني ايران نيز به منظور تسهيل درروند الحاق به سازمان تجارت جهاني تشکيل شده است اما محمدرضا سبزعليپور مديرعامل اين مرکز سال گذشته در مصاحبه اي عنوان کرده بود که عضويت ايران درسازمان تجارت جهاني امري اجتناب ناپذيري است و دير يا زود بايد اين اتفاق بيفتد، زيرا در آيندهاي نه چندان دور، اعضاي WTO فقط با هم تجارت خواهند کرد. اما عضويت ايران در WTO آنهم با اقتصادي که فعلا داريم از سم هم براي ايران مهلکتر و خطرناکتر است.
اين در حالي است که سازمان تجارت جهاني تمام خدمات بازرگاني که يک تاجر يا يک صاحب صنعت يا فعالان اقتصادي نياز دارند ارائه مي کند.در واقع سازمان تجارت جهاني با الهام ازنظريات اقتصاد بازار آزاد، اعتقادي به نظارت دولتي بر تنظيم بازار و اعمال محدوديت از سوي واحدهاي سياسي در فعاليت اقتصادي ندارد. يکسان بودن نرخ ارز در کشورهاي عضو و توانايي سيستمهاي بانکي و خدماتي اين کشورها در همساني با نظم حاکم بر بازار جهاني ارز و خدمات از جمله اصول ثابت و به رسميت شناخته شده در اين سازمان است.
کشورهايي که بدون پيوستن به تجارت جهاني به فعاليت هاي اقتصادي و تجاري خود ادامه مي دهند، براي استفاده از مزاياي دسترسي به بازارهاي کشورهاي عضو، حذف موانع گمرکي و تعرفه اي دچار مشکل شده و صادراتشان محدودتر و وارداتشان با هزينه بيشتري تامين خواهد شد.
درباره سازمان تجارت جهاني
گفتني است؛سازمان تجارت جهاني [World Trade Organization (WTO)] سازماني است که براي گسترش تجارت خارجي در سطح بينالملل به وجود آمد. البته سازمان تجارت جهاني، سازمان جديدي نبود. قبل از آن سازماني تحت عنوان «توافقنامه عمومي تعرفه و تجارت» (گات) با اختيارات کمتري وجود داشت. نمايندگان ۲۲ کشور جهان در سال ۱۹۷۴ ميلادي در شهر ژنو سوئيس با امضاي مفاد موافقتنامه عمومي تعرفه و تجارت، تفاهمي کلي درباره ايجاد تسهيلات براي مبادله تجاري ميان خود ايجاد کردند. اين موافقتنامه، توافقي چندجانبه ميان کشورهاي امضاکننده پيمان بود که خواستار ايجاد تسهيلاتي بيشتر براي مبادلات آزاد و فارغ از محدوديتهاي سنگين گمرکي ميان خود بودند.
شايد بتوان گفت مهم ترين دليل شکل گيري سازمان تجارت جهاني، به شرايط اقتصادي بعد از جنگ جهاني دوم بر مي گردد.جنگ جهاني دوم به اقتصاد کشورهاي جهان لطمه زد و اغلب آنها را با مشکلات جدي در عرصه توليد و بازرگاني مواجه ساخت. براي رفع اين مشکلات و به منظور نظم بخشيدن به قواعد و مقررات تجارت جهاني،تأسيس يک سازمان بين المللي بازرگاني اجتناب ناپذير مي نمود.
پس از آن در اين باره اقداماتي از سوي کشورهاي مختلف جهان صورت گرفت که سرانجام نمايندگان ۵۶ کشور جهان در هاوانا پايتخت کوبا، اساس نامه سازمان تجارت جهاني را در ۱۰۶ ماده و ۱۶ ضميمه در ۱۳۲۶ (۱۹۴۷ميلادي) به امضا رساندند.
Gatt که اکنون به سازمان تجارت جهاني تغيير نام داده، تنها نهاد بين المللي در تهيه و اجراي قواعد و مقررات تجارت بين المللي است که به عنوان يک مؤسسه مستقل و در عين حال مرتبط به سازمان ملل متحد شناخته مي شود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]
صفحات پیشنهادی
آماده نبودن زیرساختهای شهری؛ عامل افزایش ترافیک |اخبار ایران و جهان
آماده نبودن زیرساختهای شهری عامل افزایش ترافیک کد خبر ۵۳۱۹۵۸ تاریخ انتشار ۲۴ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۶ ۳۳ - 15 September 2015 رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس بر ضرورت رفع معضل کمبود پارکینگ در کلانشهر تهران تاکید کرد وگفت ضروری است شهرداری کمیته ای تشکیل داده و هر چه سریعتر معضل کمبود پارکاجمالی/روحانی در گردهمایی شرکتهای دانشبنیان حوزه سلامت: وقتی میگویید روی میز چیزی دارید ما ناچاریم زیر کوه
اجمالی روحانی در گردهمایی شرکتهای دانشبنیان حوزه سلامت وقتی میگویید روی میز چیزی دارید ما ناچاریم زیر کوه برویم بخشی از فردو مرکزی برای غنیسازی بیش از ۱۲۰۰ سانتریفیوژ آماده استرئیسجمهور با بیان اینکه روزی میگفتند فردو را ببندید چرا زیر کوه است گفت وقتی میگویید روی میز چیاخبار ایران و جهان | - نشست خبری وزیر راه ، مسکن و شهر سازی
نشست خبری وزیر راه مسکن و شهر سازی نشست خبری محمدرضا آخوندی وزیر راه مسکن و شهرسازی صبح امروز یکشنبه با حضور خبرنگاران داخلی و خارجی برگزار شد محمدرضا عباسی ۱۳۹۴-۰۶-۲۹ ۱۲ ۵۸ برچسبها وزیر راه و شهرسازیشرق اصفهان در هفته ای که گذشت… اسامی مجروحان و یک زائر فوتی ایرانی حادثه مکه مکرمه/ سه اصفهانی در میان مجروحان
به گزارش اصفهان شرق پربازدیدترین اخبار اصفهان شرق در هفته ی گذشته را در بین اخبار زیر مشاهده کنید برای دیدن متن کامل اخبار روی تیتر آن ها کلیک کنید اسامی مجروحان و یک زائر فوتی ایرانی حادثه مکه مکرمه سه اصفهانی در میان مجروحان در پی طوفان شدید در مکه مکرمه و وقوع حادثه سقوطلایحه عضویت ایران در کنسرسیوم زیرساخت کلید عمومی آسیا تقدیم مجلس شد
رئیس جمهوری لایحه عضویت دولت جمهوری اسلامی ایران در کنسرسیوم زیرساخت کلید عمومی آسیا را برای طی تشریفات قانونی به مجلس شورای اسلامی تقدیم کرد به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت در مقدمه توجیهی این لایحه آمده است به منظور گسترش حضور فعال و هدفمند جمهوری اسلامی ایران در سازمان هاوزیر راهوشهرسازی: پایانه لطفآباد به قطب حملونقل ایران تبدیل شود
وزیر راهوشهرسازی پایانه لطفآباد به قطب حملونقل ایران تبدیل شودوزیر راهوشهرسازی گفت پایانه لطفآباد این ظرفیت را دارد که به قطب حملونقل ایران تبدیل شود به گزارش خبرگزاری فارس از مشهد آخوندی بعدازظهر در مراسم آغاز عملیات اجرایی حفر تونلهای مسیر گذر از ارتفاعات اللهاکبوزیر راه و شهرسازی از ساخت هتل بین المللی در فرودگاههای کشورخبر داد
وزیر راه و شهرسازی از ساخت هتل بین المللی در فرودگاههای کشورخبر داد اصفهان - ایرنا - وزیر راه و شهرسازی از تصمیم دولت برای تجهیز و ایجاد امکانات رفاهی وهتلهای بین المللی در فرودگاه اصفهان و دیگر کانونهای گردشگری خبر داد عباس آخوندی این مطب را در دیدار با سباستین بازان مدیرعاملاسرائیل فاقد توانایی و زیرساختهای لازم برای استفاده از بمبهای سنگرشکن علیه ایران است
اسرائیل فاقد توانایی و زیرساختهای لازم برای استفاده از بمبهای سنگرشکن علیه ایران است به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس کارشناسان مسائل نظامی رژیم صهیونیستی و مقامات پیشین این رژیم تصریح کردهاند تلآویو فاقد توانمندیها و زیرساختهای لازم برای استفاده از بمبهای سنگرشکناخبار ایران و جهان | - آماده سازی مدارس شهر شبانکاره بوشهر برای سال تحصیلی جدید
آماده سازی مدارس شهر شبانکاره بوشهر برای سال تحصیلی جدید مدارس شهر شبانکاره بوشهر در آستانه بازگشایی و آغاز سال تحصیلی جدید در حال آماده سازی است رضا جاوید ۱۳۹۴-۰۶-۳۰ ۱۷ ۴۲تجهیز و بهسازی زیرساخت های مرز مهران در آستانه اربعین
تجهیز و بهسازی زیرساخت های مرز مهران در آستانه اربعین مدیرکل حمل و نقل و پایانه های استان ایلام گفت زیرساخت های مرز مهران برای خدمت رسانی به زائران اربعین حسینی تجهیزو بهسازی شدند به گزارش حوزه شهری گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان مهرداد جهانی در گفتگویی با بیان اینکه تعدا-
گوناگون
پربازدیدترینها