تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 17 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):درهاى گناهان را با استعاذه (پناه بردن به خدا) ببنديد و درهاى طاعت را با بسم اللّه...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ووچر پرفکت مانی

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1805390835




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

توليد زودهنگام از ميدان مشترک نفتي ايران - عراق در بهار ۹۵ عملي مي‌شود


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۱ مهر ۱۳۹۴ (۱۱:۵۶ق.ظ)
توليد زودهنگام از ميدان مشترک نفتي ايران - عراق در بهار ۹۵ عملي مي‌شود موج - با بازنگري در طرح اوليه توسعه ميدان نفتي آذر، توليد زودهنگام از اين ميدان مشترک نفتي با عراق در بهار ۹۵ عملي مي‌شود.
به گزارش خبرگزاري موج به نقل از شانا، ميدان نفتي آذر از جمله ميدان‌هاي مشترک نفتي است که حفاري موفقيت‌آميز نخستين چاه اين ميدان طي سال‌هاي ۸۳-۱۳۸۴ به‌وسيله شرکت هيدروزاگرس تا عمق ۴۹۰۰ متري در سازند کژدمي صورت گرفت و پس از آن، مذاکره با اين شرکت به مدت دو سال طي سال‌هاي ۸۵ تا ۸۷ طول کشيد که در نهايت منجر به عقد قرارداد نشد.
با توجه به مشترک بودن ميدان، براساس ابلاغ مصوبه هيأت مديره شرکت ملي نفت ايران در شهريور ۸۷، توسعه ميدان آذر از محل منابع داخلي شرکت ملي نفت در دو فاز در دستور کار شرکت مهندسي و توسعه نفت قرار گرفت، با اين حال استراتژي شرکت ملي نفت در همان ايام براي تأمين منابع مالي پروژه تغيير کرد و همان زمان در بازه زماني ارديبهشت ۸۸ تا تير ۸۹ مذاکره‌هايي با شرکت‌هاي گازپروم روسيه و پتروناس مالزي صورت گرفت و حتي با نهايي شدن MDP و بخش عمده قرارداد و ضمايم، به دليل شرايط بين‌المللي، قراردادي منعقد شد.
به اين ترتيب، مذاکراتي با کنسرسيومي متشکل از شرکت‌هاي مهندسي و ساختمان صنايع نفت (OIEC) و انرژي سپهر با سرمايه‌گذاري بانک صادرات انجام شد که انعقاد قرارداد به دليل انصراف بانک صادرات محقق نشد و بعد از مذاکره دوباره با شرکت مهندسي و ساختمان صنايع نفت و سرمايه‌گذاري صندوق بازنشستگي، پس‌انداز و رفاه کارکنان صنعت نفت (OPIC) قرارداد بيع متقابل توسعه اين ميدان در مهر ۱۳۹۰ نهايي شد؛ شرايط خاص حفاري در ميدان آذر و همچنين کمبود منابع مالي سبب شد تا پروژه از پيشرفتي که در قرارداد ذکر شده بود، برخوردار نشود.
براساس قرارداد، طرح توسعه ميدان نفتي آذر طي يک فاز و در دو مرحله اجرايي مي‌شود که در توليد زودهنگام با حفاري ۱۰ حلقه چاه توليد روزانه ۳۰ هزار بشکه محقق شده و پس از آن، توليد ميدان بايد به ۶۵ هزار بشکه در روز برسد.
با اين حال، رسيدن به توليد زودهنگام در دستور کار شرکت مهندسي و توسعه نفت است و بر اين اساس، بازنگري در طرح‌هاي اوليه طرح در دستور کار قرار گرفت و بازنگري طرح‌ها (Modified Epc) تدوين شد که با تعريف اين طرح، بهره‌برداري و برداشت از ميدان مشترک آذر سرعت مي‌گيرد.
از سوي ديگر در طرح استراتژي راهبردي (construction strategy) بيش از ۳۵ بسته کاري مختلف براي توليد زودهنگام از اين ميدان مشترک تعريف شد که متعاقب آن مناقصه‌هاي مربوطه برگزار و تکليف آن تعيين شد.
در حال حاضر، ۵ دستگاه دکل حفاري در منطقه حضور دارند و با تمهيدات در نظر گرفته شده قرار است از سال ۹۵ توليد زودهنگام از ميدان مشترک آذر با ۳۰ هزار بشکه در روز شروع شود که بر اين اساس تا سال ۹۵ همه بسته‌هاي کاري در دو بخش روزميني و زيرزميني به پيمانکاران صاحب صلاحيت واگذار مي‌شود، ضمن اين‌که تأمين کالاي مورد نياز براي اجراي پروژه نيز در حال انجام است.
ميدان نفتي آذر از پرچالش‌ترين ميدان‌هاي ايران از نظر حفاري است، به نحوي که مي‌توان توالي لايه‌هاي پرفشار و کم فشار، تعدد لوله‌هاي جداري و آستري استفاده شده و سايزهاي بعضا غيراستاندارد را از جمله چالش‌هاي حفاري در اين ميدان ذکر کرد. نياز به عمليات شکافت هيدروليکي از ديگر مشکل‌هاي حفاري در ميدان آذر است که براي حل اين مشکل نيز به‌زودي از عمليات شکافت اسيدي استفاده خواهد شد، به اين ترتيب مي‌توان انتظار داشت با توجه به کمبود منابع مالي که هم اکنون کشور و البته صنعت نفت با آن مواجه است؛ توليد زودهنگام از اين ميدان نفتي با حفاري ۱۰ حلقه چاه در سال ۹۵ شروع شود.
ميدان نفتي آذر با ۲.۵ ميليارد بشکه نفت درجا يکي از ميدان‌هاي هيدروکربوري مشترک با کشور عراق است که در بلوک اناران در دماغه کوه‌هاي زاگرس و در امتداد مرز ايران و عراق (در قسمت جنوب غربي ايلام) ميان دو شهر مهران و دهلران واقع شده است. عمق بالاي مخزن هيدروکربوري و نياز به حفاري در سازندهاي مختلف نفتي از ويژگي‌هاي اين ميدان است که عمليات حفاري را بسيار پيچيده کرده و طولاني مي‌کند.
آزمايش توليد از نخستين چاه اين ميدان نفتي مشترک شامگاه سه‌شنبه (۱۲ اسفند۹۳) در چاه شماره ۶ با موفقيت انجام شد.
کارفرمايان طرح توسعه اين ميدان، شرکت مهندسي و توسعه نفت و مجري طرح، شرکت مهندسي و توسعه سروک آذر (کنسرسيوم متشکل از شرکت مهندسي و ساختمان صنايع نفت ايران و صندوق سرمايه‌گذاري بازنشستگي) هستند.













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 15]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن