واضح آرشیو وب فارسی:فارس: پیشنهاد کتاب برای مطالعه آخر هفته/ «سمندر»
مرور زندگی به جای مرگ در یک کتاب/ سفر به گذشته با «سمندر»
نویسنده با بیان اینکه زندگی را مقابل مرگ مرور میکردند، نشان میدهد که هر انسانی به زندگی و حیات علاقهمند است و اگر دست از جان شسته و برای دفاع از میهن راهی جبههها شده دلیل بر این نیست که رزمندگان به زندگی بی علاقه بودهاند بلکه برای عقیده و ایمان خود از جان خود گذشتند.
خبرگزاری فارس - حسام آبنوس: «همین الان هم قیافه نورعلی جلو چشمم است...» این جمله آغازین رمان سمندر بود. سمندری که جمشیدی خلق کرده با سمندرهای دیگر تفاوت دارد! خواننده با دیدن این جمله در خواهد یافت که در یک بازگشت به گذشته قرار است اتفاقات داخل کتاب را مرور کند و این مهمترین ویژگی «سمندر» جمشیدی است. جمشیدی در آخرین اثر خود با جریان سیال ذهن، خواننده را از جبهه و مناطق عملیاتی به شهر و دیار قهرمان داستان میبرد و در همان لحظه میرود زیر پلی که شهید ستودگان و به آب تنی گاومیشها نگاه میکند. نویسنده در داستانش بارها به به مسئله مرگ و زندگی با بیانی شیرین اشاره میکند تا خواننده دریابد که در روزگار دفاع مقدس و حماسهآفرینی، مردان آن روزها چگونه پنجه در پنجه مرگ انداخته بودند. «آن روزها چرا باید کنار دوشکا و حین نگهبانی میآمد جلوی چشم و نظرم؟ آیا اینها همان معنای تجلی زندگی به جای مردن و جنگیدن و ستیز و ... نبود؟» نویسنده با بیان اینکه زندگی را مقابل مرگ مرور میکردند، نشان میدهد که هر انسانی به زندگی و حیات علاقهمند است و اگر دست از جان شسته و برای دفاع از میهن راهی جبههها شده دلیل بر این نیست که رزمندگان به زندگی بی علاقه بودهاند بلکه برای عقیده و ایمان خود از جان خود گذشتند. «سمندر» یک روایت رئال از دوران دفاع مقدس است که جمشیدی با توانایی قلمش آن را خلق و به خواننده پیشنهاد کرده است. این کتاب یک اتفاق در ادبیات دفاع مقدس است و نوع نگارش و نحوه نگاه نویسنده به وقایع ارزشمند است.
نویسنده در «سمندر» نظرگاه و خاستگاه فکری خود را به خواننده نشان میدهد. تفکر دینی و منبعث از اندیشه اسلامی نویسنده در اواخر کتاب دیده میشود هر چند این دیدگاه در سراسر متن به چشم میآید و خواننده را با آن روبرو میکند. این مسئله که شهدا زنده هستند و دارای حیات ابدی نکتهای است که بارها در متن تکرار میشود بدون اینکه به چشم بیاید و یا توی ذوق بزند. در این کتاب نویسنده در شخصیتپردازی موفق بوده و شخصیتهایی را خلق کرده که خواننده آنها را لمس میکند. شخصیتهایی که انتزاعی نبوده و خواننده در زندگی روزمره آنها را میبیند و این از نقاط قوت «سمندر» است. البته «سمندر» کتابی است که خالی از اشکال نیست. هرچند طراحی جلد این کتاب را مجید زارع انجام داده و خلاقانه است اما عنوان رمان و نویسنده خوانا نبوده و این کمی در جذب بیننده در اولین نگاه به کتاب موثر است. نکته دیگر این کتاب این است که کاغذهای «سمندر» زرد رنگ بوده و همین موجب این میشود که چشم خواننده اذیت شود. در مجموع «سمندر» کتابی ارزشمند و خواندنی است که بیش از یک بار ارزش مطالعه دارد. این کتاب را انتشارات عماد فردا با قیمت 13 هزار و 500 تومان منتشر کرده است. انتهای پیام/و
94/07/01 - 11:10
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 58]