واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: از لایحه امنیتی ژاپن تا هرج و مرج در لیبی
کارشناس مسائل شرق آسیا: تصویب لایحه امنیتی ژاپن برای اعزام سرباز به خارج از مرزهای ژاپن، به معنای پیامدهای دامنه دار برای آسیا به ویژه چین و کره شمالی است اما اینکه ژاپن با این ارتش مجهز چه اهدافی را دنبال می کند در آینده معلوم می شود. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، قانون اساسی ژاپن بعد از جنگ جهانی دوم مقرر کرد بود که سربازان ژاپنی حق حضور در هیچ یک از عملیات برون مرزی را ندارند از طرف دیگر مجلس ژاپن به تازگی لایحه حضور سربازان ژاپنی در خارج از مرزهای ژاپن را که توسط شین زوآبه مطرح شده بود را تصویب کرد که با انتقاد مردم ژاپن و نیز ابراز نگرانی چین و کره شمالی روبرو شد و درعین حال آمریکا از این طرح شین زوآبه استقبال کرد. غفاری کارشناس حوزه شرق آسیا این موضوع را در برنامه مجله آسیا و آفریقا بررسی کرد. غفاری با اشاره به اقدامات گذشته شین زوآبه برای اجرایی کردن این طرح گفت: ایجاد ارتش برای ژاپن اقدام جدیدی نیست و می توان ریشه های آن را در هشت سال قبل یعنی در سال 2006 جستجو کرد زیرا در آن سال آژانس دفاعی ژاپن توسط شین زوآبه به وزارت دفاع تغییر نام داد و این شروع اقدام لازم برای تشکیل ارتش بود.
این کارشناس مسائل شرق آسیا با اشاره به استدلال شین زوآبه برای تصویب طرح اعزام سرباز به خارج از مرزهای ژاپن گفت: یکی از استدلال های شین زوآبه این است که ژاپن نمی تواند تا ابد زیر سایه تهدید دائمی چین و کره شمالی که هر دو کشور مجهز به سلاح اتمی هستند باقی بماند از طرف دیگر هر کشوری برای دفاع از تمامیت ارزی خود به تشکیل ارتش نیاز دارد و ژاپن نیز از این قاعده مستثنا نیست. غفاری ادامه داد: شین زوآبه در صدد اغنای افکار عمومی است به این معنی که ژاپن دیگر مطیع اوامر آمریکا نیست و این همان موضوع ادعایی چین است زیرا چین معتقد است که شین زوآبه مردم ژاپن را فریب داده است و با این ادعا همسایگانش را نگران کرده است زیرا اقدام اخیر ژاپن به معنای پیامدهای دامنه دار برای آسیا به ویژه چین و کره شمالی است. این کارشناس مسائل شرق آسیا با اشاره به کشورهای متحد آمریکا اظهار داشت: ژاپن، کره جنوبی، استرالیا، نیوزیلند، تایلند و سنگاپور متحدان دفاعی و امنیتی آمریکا هستند که ژاپن به دلیل برخورداری از تکنولوژی بالاتر سرآمد این کشورهاست و آمریکا نیز علاقمند است تا این کشورها به نیابت از ایالات متحده در منطقه حضور داشته باشند تا جلوی نفوذ چین و متحدانش را بگیرند، اما اینکه ژاپن با این ارتش مجهز چه اهدافی را دنبال می کند در آینده معلوم می شود. وی در ادامه گفت: برخی از سیاستمداران آمریکایی معتقدند که چین علیه آمریکا مسلح شده است که قدرت چین در روزآمد کردن سلاح های نظامی را می توان شاهد این موضوع دانست از طرف دیگر استراتژی آمریکا برای آسیا "دکترین تمرکز بر شرق" است و با این هدف به دنبال تجهیز متحدانش با هدف مقابله با چین است زیرا معتقد است که اگر جلوی چین را نگیرد خود بازنده اول و آخر این معادله است. بخش دوم برنامه به موضوع تحولات لیبی و وقوع کودتا در بورکینافاسو اختصاص داشت که بخشی سفیر سابق ایران در بورکینافاسو این موضوع را بررسی کرد. بخشی با اشاره مختصر به تاریخچه بورکینافاسو گفت: بورکینافاسو در غرب آفریقا قراردارد و جمعتی معادل 15 میلیون نفر را در خود جای داده است این کشور سالها مستعمره فرانسه بود و رییس جمهور این کشور که 27 سال در بورکینافاسو حکومت کرد خود با کودتا برسرکارآمده بود بنابراین طبیعی است که گروههایی که هم اکنون قدرت را در دست گرفته اند نیز از طرفداران رییس جمهور سابق این کشور باشند. سفیر سابق ایران در بورکینافاسو ادامه داد: ناامنی اخیر در لیبی به هیچ عنوان مورد تایید اروپا و آمریکا نسیت زیرا ادامه این ناآرامی ها موضوع مهاجرت به کشورهای اروپایی را پر رنگ تر می کند، بحرانی که هم اکنون اروپا با آن دست و پنجه نرم می کند.
وی در ادامه به دوران رهبری قذافی بر لیبی اشاره کرد و افزود: هرچند قذافی پادشاهی دیکتاتور بود اما توانسته بود امنیت را در لیبی برقرار کند اما با برکناری قذافی لیبی شاهد هرج و مرج بی سابقه شد و امروز این درگیری ها در سایه عدم حضور رهبری مقتدر شدت بیشتری گرفته است و قبایل و گروهها را درگیر کرده است. بخش با اشاره به چراغ سبز آمریکا برای ایجاد هرج و مرج در لیبی گفت: سیاست های آمریکا موجب هرج و مرج در لیبی شد، اما کشوری که در سایه پادشاهی دیکتاتور امنیت داشت امروز مردمش با آینده ای تاریک روبرو هستند و کشورشان محل تاخت و تاز بیگانگانی است که چشم طمع به ثروت این کشور دوخته اند و می دانند که دستیابی به این ذخایر عظیم نفتی تنها در سایه هرج و مرج و ناآرامی ها ممکن است.
سه شنبه ۳۱ شهریور ۱۳۹۴ - ۲۳:۵۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]