واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: روایت رسانههای خارجی از گفتوگوی روحانی با سی بی اس آمریکا
رسانه های خارجی پس از گفت وگوی رییس جمهوری اسلامی ایران با شبکه سی بی اس آمریکا، با اشاره به سخنان دکتر روحانی، نگاه خود را به بخش هایی از این گفت وگو ازجمله به موضوع نبود اعتماد به آمریکا و اینکه شعار مرگ آمریکا به معنای مرگ بر سیاست های دولت این کشور است، اختصاص دادند.
آفتاب : گفت وگوی دکتر روحانی با شبکه سی بی اس بازتاب گسترده ای در رسانه های دنیا داشته و رسانه های مجازی و مکتوب در تحلیل های مختلفی، به بخش هایی از این مصاحبه اشاره کرده اند.
این گفت وگو که بیشتر حول محور توافق هسته ای بود، یکشنبه شب گذشته انجام شده و تحولات اخیر میان ایران و آمریکا بیش از دیگر بخش های این گفت وگو مورد تحلیل رسانه های غربی قرار گرفته است.
** دویچه وله
پایگاه خبری اینترنتی رادیو دویچه وله با اشاره به این گفت وگو به نقل از آقای روحانی نوشت: با توافق هسته ای نخستین گام در جهت کاهش خصومت ایران و آمریکا برداشته شده است.
این رسانه در گزارشی افزود: رییس جمهوری ایران مسیر تحولات آینده در رابطه ایران-آمریکا را "وابسته به خود آمریکا" دانست و گفت: «اگر آمریکا تخاصم را کنار بگذارد و اگر حسن نیت را آغاز کند و اگر گذشته را جبران کند، شرایط آینده میان ایران و آمریکا عوض خواهد شد». او افزود: «من فکر می کنم ما اولین قدم ها را برای کاهش این تخاصم برداشتیم».
اشاره رییس جمهوری ایران به توافق هسته ای ایران با گروه موسوم به 1+5 است که در نیمه ماه ژوئیه در وین اتریش حاصل شد.
روحانی در پاسخ به پرسشی در مورد بی اعتمادی ایران و آمریکا به یکدیگر تصریح کرد: «بین ایران و آمریکا اعتمادی وجود نداشته و امروز هم وجود ندارد و این مسأله روشنی است. مردم ایران به سیاست های دولت آمریکا اعتمادی ندارند و به اعمال و اقدامات دولت آمریکا در سال های طولانی گذشته معترض هستند و در آمریکا هم برخی ممکن است نسبت به ایران اعتماد کامل نداشته باشند».
دویچه وله با اشاره به اظهارات رییس جمهوری اسلامی ایران درخصوص "اجرای دقیق" توافق هسته ای وین، همچنین به نقل از ایشان همکاری های اقتصادی بخش خصوصی ایران و آمریکا و توسعه گردشگری را از جمله عوامل اعتمادساز بین دو طرف برشمرد.
این رسانه اضافه کرد: به گفته روحانی، «خیلی زمینه ها» برای همکاری ایران و آمریکا وجود دارد و نحوه عمل دو طرف به تعهدات خود در توافق هسته ای نقش تعیین کننده ای در فراهم شدن زمینه های همکاری ایفا می کند؛ به طوری که عملیاتی شدن و اجرای بهینه این توافق، فضای جدیدی را به وجود خواهد آورد».
* صدای آمریکا
پایگاه اینترنتی رادیو صدای آمریکا نیز در تحلیلی در این باره گفت: حسن روحانی، رییس جمهوری ایران در عین حالی که می گوید برنامه ای برای دیدار با باراک اوباما، رییس جمهوری آمریکا ندارد، تأکید کرده که گام های اولیه برای کاهش دشمنی بین دو کشور برداشته شده است.
این رسانه ادامه داد: آقای روحانی در آستانه سفر به آمریکا برای شرکت در نشست سالانه سازمان ملل متحد، در گفت وگو با شبکه تلویزیونی سی بیاس آمریکا گفته که در پی توافق اتمی، گام های نخستین در کاهش دشمنی میان ایران و آمریکا برداشته شده است.
به نوشته صدای آمریکا، روابط دو کشور پس از اشغال سفارت آمریکا در تهران به طور کامل قطع شد اما بتازگی و برای مذاکرات هسته ای، ملاقات هایی میان مقامات دو کشور انجام شده است.
** رادیو فردا
رادیو فردا نیز با اشاره به بخش هایی از اظهارات دکتر روحانی آورده است: رییس جمهوری ایران در بخشی از این گفت وگوی تلویزیونی می گوید در مقایسه با گذشته آزادی های عمومی، آزادی بیان و روابط ایران و همسایگانش بهبود پیدا کرده است.
به نوشته این رسانه، روحانی در این برنامه می پرسد؛ آنچه مهم است، این که در کدام مسیر در حرکت هستیم؛ آیا به سوی افزایش دشمنی می رویم یا کاهش آن؟ و پاسخ می دهد که از دیدگاه او «ما گام های نخستین را برای کاهش این خصومت برداشته ایم».
** شعار مرگ بر آمریکا، محکومیت سیاست های آمریکاست
مصاحبه اخیر رییس جمهوری اسلامی ایران با شبکه تلویزیونی «سی بی اس» آمریکا، همچنین با بازتاب گسترده ای در اغلب خبرگزاری های آمریکا روبرو شد.
این مصاحبه که حول محور توافقنامه هسته ای ایران و سیاست دو کشور در تعاملات متقابل همراه بود، با سؤال خبرنگار آمریکایی در خصوص « شعار مرگ بر آمریکا» و احساسات مردم آمریکا نسبت به این شعار و توافق رییس جمهوری کشورشان با کشوری که این شعار در آن سرداده می شود، با توضیح دکتر روحانی راجع به این شعار، به بمب خبری رسانه های آمریکا و برخی کشور های جهان مبدل شد.
تایمز، تیتر «رییس جمهوری ایران: مرگ بر آمریکا، محکوم کردن سیاست های آمریکاست، نه خطاب به مردم آمریکا» را برای پوشش خبر این گفت وگو انتخاب کرد.
تایمز در ادامه می نویسد: حسن روحانی رییس جمهوری ایران معتقد است وقتی مردم ایران شعار مرگ بر آمریکا می دهند، منظورشان این نیست که می خواهند مردم آمریکا را بکشند؛ بلکه منظورشان محکوم کردن سیاست های دولت آمریکاست.
خبرگزاری «ای بی سی» نیز در تیتر خبر خود به نقل از رییس جمهوری ایران نوشت: مرگ بر آمریکا، شعار شخصی علیه مردم آمریکا نیست.
این خبرگزاری افزود: رییس جمهوری ایران در این مصاحبه با توضیح در مورد اینکه مردم آمریکا نباید در خصوص این شعار برداشت شخصی داشته باشند، چنین توضیحی را اطمینان سازی برای افکار عمومی آمریکا بویژه منفی نگر ها در مورد ایران تعبیر کرد.
ایندیپندنت نیز در این خصوص سرتیتر «مرگ بر آمریکا در حقیقت به معنای مرگ بر آمریکا نیست» را انتخاب کرد.
این رسانه با نقل قول از رییس جمهوری اسلامی ایران می نویسد: شعار مرگ بر آمریکا را دیگر نباید به معنای تهدید به خشونت طلبی، بلکه نشانه اعتراضات سیاسی قلمداد کرد.
یاهو نیوز نیز مطلب خود راجع به این مصاحبه را با انتخاب تیتر «روحانی به مردم آمریکا در مورد شعار مرگ قوت قلب داد» آورده و توضیحات رییس جمهوری ایران را اعتمادسازی مجدد برای افکار عمومی آمریکا بویژه منفی نگران نسبت به ایران دانست.
بیزنس اینسایدر تیتر مطلب خود را «رییس جمهوری ایران در مورد معنای پشت پرده شعار مرگ بر آمریکا توضیح داد» انتخاب کرد.
این رسانه در همین مقاله ایران را کشوری معرفی کرده که از طرف های جنگ با گروه تروریستی داعش در سوریه و عراق حمایت می کند.
خبرگزاری نیوزمکس سر تیتر خبر خود را «مرگ بر آمریکا، محکومیت سیاست های آمریکاست نه مردم» قرار داده و میدیایت نیز مقاله ای با عنوان «هدف از شعار مرگ بر آمریکا، شهروندان آمریکا نیست» نوشته است.
دی هیل، خبرگزاری کنگره آمریکا که اکثریت جمهوری خواه در این دوره، در آن حضور دارند بر خلاف سایر رسانه ها با تیتر خبری «رییس جمهوری ایران از شعار مرگ بر آمریکا دفاع کرد» به نگارش در مورد مصاحبه رییس جمهوری ایران پرداخت و در متن مقاله، به نقل از دکتر روحانی نوشت: این شعاری که داده می شود، شعار علیه مردم آمریکا نیست.
رسانه های رژیم صهیونیستی نیز با انتخاب تیترهای «شعارمرگ بر آمریکا، خطاب به سیاست های آمریکاست نه مردم آمریکا»، «شعار مرگ بر آمریکا، خطاب به شخص مردم نیست» و «روحانی: مرگ بر آمریکا، شعاری علیه مردم آمریکا نیست» به نقل از رییس جمهوری اسلامی ایران نوشته اند که مردم ایران که شعار مرگ بر آمریکا سر می دهند، منظورشان شخص مردم آمریکا نیست.
خبرگزاری بین المللی اسپوتنیک نیوز، به نقل از رییس جمهوری اسلامی ایران نوشته است: ما هرگز برای مردم آمریکا آرزوی مرگ نکرده ایم.
این خبرگزاری در این باره می افزاید: حسن روحانی در مصاحبه با خبرگزاری آمریکایی، از برخی سوء تعبیرها که موجب متأثر شدن روابط ایران و آمریکا شده، پرده برداشته است.
منبع: ایرنا
تاریخ انتشار: ۳۱ شهريور ۱۳۹۴ - ۰۹:۱۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 15]