واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: شكست سناريوي دلالان برنج
«مخلوط برنج ايراني و خارجي» جديدترين سناريوي دلالان برنج داخلي به شكست انجاميد. آنها به اميد اينكه برنج ايراني با كاهش خريد مواجه شود سالها سناريوي واردات بيرويه را بر سر قيمتهاي برنج ايراني زده بودند اما امسال عدم ثبت سفارش برنج خارجي چنين بهانهاي را از آنها گرفته بود.
نویسنده : مهران ابراهيميان
«مخلوط برنج ايراني و خارجي» جديدترين سناريوي دلالان برنج داخلي به شكست انجاميد.
به گزارش «جوان» داستان از آنجا شروع شد كه با ارائه اطلاعات غلط به يك نماينده مجلس خبر اختلاط برنج ايراني و خارجي باورپذير شد و ايشان نيز خواستار ورود سازمان تعزيرات حكومتي براي صحت اختلاط برنج ايراني و خارجي شد و نماينده ديگري نيز درباره جاسازي برنج خارجي در كيسه برنج اظهارنظر كرد و گفت: «اين كار خيانت به كشاورزي كشور است!»
اين اظهارات درست زماني بيان شد كه دلالان دندان تيز كرده و قصد خريد برنجهاي كشاورزان را با قيمت ارزان داشتند.
به اين ترتيب به نظر ميرسيد نمايندگان به رغم نيت خير و دغدغه حمايت از دسترنج كشاورزان در دام و بازي رسانهاي دلالان گرفتار شده بودند؛ سناريوي جديدي كه در فضاي آرام برنج ميتوانست دلالان را با تخريب برندهاي معروف برنج ايراني آنها را به سر منزل مقصود برساند.
آنها به اميد اينكه برنج ايراني با كاهش خريد مواجه شود سالها سناريوي واردات بيرويه را بر سر قيمتهاي برنج ايراني زده بودند اما امسال عدم ثبت سفارش برنج خارجي چنين بهانهاي را از آنها گرفته بود. به اين ترتيب بايد دست به كار ميشدند و براي به چنگال گرفتن محصولات كشاورزان به قيمت ارزان جوسازي جديدي را ايجاد ميكردند و كردند! «برنج ايراني را با برنج خارجي مخلوط ميكنند»! «برنج خارجي را در كيسههاي برنج ايراني ميفروشند»؟!
بهانههاي سادهلوحانه
در اينباره مسيح كشاورز در گفتوگو با «جوان» گفت: با توجه به بهانه جوييهاي قبلي دلالان در اقدامي عوام فريبانه و سادهلوحانه اقدام به سناريوچيني كردند كه بسيار غير منطقي بود.
دبير انجمن واردكنندگان برنج افزود: به طور معمول اين شايعات در فصل برداشت مطرح ميشود اما با پايان برداشت در اسفند ماه اين اظهارات فروكش ميكند تا برنجهاي خريداري شده با قيمت و سود بيشتر به فروش برسد.
وي افزود: چنين شايعاتي باعث نگراني مردم و كاهش قيمت خريد برنج ميشود و اين اظهارات بهترين شرايط را براي دلالان و خريد ارزان فراهم ميكند. وي تصريح كرد: با نگاهي به آمار توليد يكميليونو800 هزار تني برنج در كشور مشخص ميشود كه براي اختلاط آن نياز به 180 هزار تن «برنج سفيد» پاكستان يا اروگوئهاي وجود دارد كه ميزان واردات آنها بسيار كمتر از اين ميزان است زيرا عمده برنج وارداتي كشور هندي بوده و به شكل پارابيل، دانه بلند يا زرد به كشور ميآيد.
كشاورز يادآور شد: واردات برنجهاي اروگوئهاي، آرژانتيني، پاكستاني و تايلندي كه ممكن است توسط مرزنشينان يا شركت بازرگاني دولتي براي تأمين ذخاير استراتژيك صورت گيرد به 180هزار تن نميرسد كه بخش عمده آن نيز قبل از آنكه براي اختلاط به بازار برسد توسط مرزنشينان خود مصرفي شده يا در سبد كالا و موارد مشابه قرار ميگيرد. وي گفت: كشاورزان در حال حاضر مشغول برداشت برنج و فروش محصولات خود هستند و ابراز چنين مواردي به زيان كشاورزان بوده و زمينه زيان آنها را فراهم ميكند.
كشاورز يادآور شد: در برخي از موارد ممكن است يك خردهفروشي در معامله خود غش داشته شد و اختلاط برنج صورت گيرد ولي اين موضوع قابل تعميم به عموم نيست.
وي تأكيد كرد: برخي انجمنها كه اسم و رسمي ندارند حتي بارها درباره كيفيت برنجهاي خارجي نيز اظهار نظرهاي نامربوط كردهاند، در حالي كه اين موضوع درست نبوده و ما اجازه اختلال در بازار برنج را نخواهيم داد.
وي با اشاره به اينكه انجمن واردكنندگان برنج بخش حقوقي خود را فعال كرده است، تأكيد كرد: از آنجا كه يك سوي اين اتهام وارده به واردكنندگان رسمي بوده، لذا از اين پس با هر كسي كه تهمت غير قابل اثبات ميزند يا مخل بازار برنج به ضرر توليدكنندگان و مصرفكنندگان باشد، برخورد قضايي را در دستور كار داريم.
در همين باره سيداحمد بهحق رئيس انجمن برنج نيز به خبرنگار «جوان» گفت: خوشبختانه امسال چون ثبت سفارش واردات برنج انجام نشده بود و از سوي ديگر خريد برنج از كشاورزان در سال گذشته بالا بسته شده بود، لذا دلالان نتوانستند برنج كشاورزان را در فصل برداشت ارزان بخرند و حتي يك ماه صبر كردند وچون نتيجه نگرفتند سناريوي اختلاط برنج ايراني و خارجي را مطرح كردند با اين حال مردم بدانند كه اختلاطي در برنجها نيست و برنج ايراني برنج خوبي است و ميتوانند راحت خريد و مصرف كنند.
وي در پاسخ به اين سؤال كه در هر حال يكسر اتهام اين سناريو به واردكنندگان برميگردد، گفت: برنجهايي كه از مبادي رسمي و توسط واردكنندگان شناسنامهدار وارد ميشود روي بستهبنديهاي 10 كيلويي برنج يك شناسنامه با 10 توضيح درج كرده كه از جمله كد فروشنده، كد خريدار، كد بهداشتي و... است كه 90 درصد برنجهاي خارجي از نوع سيله و پارابل است و اين برنجهاي طلايي رنگ قابل اختلاط با برنجهاي ايراني نيست.
برنج كشاورزان امسال برخلاف سالهاي گذشته ارزان نشد!
قاسمعلي حسني عضو اتحاديه بنكداران نيز در اينباره گفت: امسال برنج ايراني نسبت به سال گذشته قيمت بالاتري داشت به طوري كه با آغاز فصل برداشت نيز هيچ تغييري در قيمت برنج رخ نداد و همچنان قيمتها بالا ماند. براي ما هم جاي سؤال است كه چرا امسال وضعيت برنج به اين ترتيب پيش رفته است. وي تأكيد كرد: با آغاز فصل برداشت برنج قيمت برنج تقريباً حدود هزار تومان ميشكست اما امسال نه تنها ارزانتر نشد بلكه پايه قيمت نيز ثابت مانده است.
حال بايد ديد با توجه به اينكه سناريوي اوليه دلالان با شكست مواجه شده است در سال جاري دلالان برنجهاي ايراني راضي به سودهاي كمتر ميشوند يا در پايان فصل برداشت به دنبال سناريوي جديدي براي سودهاي بالاي خود خواهند بود!
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۳۰ شهريور ۱۳۹۴ - ۲۰:۲۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]