واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: بهرهوری پایین؛ هزینه اشتغالزایی را افزایش داده است
کد خبر: ۵۳۳۳۰۶
تاریخ انتشار: ۳۰ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۶:۰۷ - 21 September 2015
عضو مجمع نمایندگان استان همدان یکی از دلایل هزینه بالای اشتغالزایی در کشور را میزان پایین بهره وری خواند وگفت: تغییر در ساختار اجرایی همه وزارتخانه ها در جهت اشتغالزایی ضروری است.
ابراهیم کارخانهای در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، با اشاره به شرایط نامناسب اشتغالزایی در کشور، گفت: به طور حتم دولت باید توجه به اشتغال و جلوگیری از بیکاری را در رأس همه امور خود قرار دهد چون درحال حاضر بزرگترین مشکل کشور مسئله بیکاری است، اما متاسفانه هماکنون توجه به بیکاری دررأس برنامهریزی وزارتخانهها قرار ندارد.
نماینده مردم همدان، فامنین و قهاوند درمجلس شورای اسلامی، افزود: البته پیشنهاد شد که برنامهریزی هدفمند و جامعی صورت گیرد تا اشتغالزا یی و رفع بیکاری حرف اول همه دستگاههای اجرایی باشد، به عبارت بهتر با یک عزم ملی می توان مشکل بیکاری را حل کرد.
وی با بیان اینکه با اشتغالزایی در برخی صنایع عظیم و بزرگ حدود 200 تا 300 نفر مشغول به کار میشوند، افزود: اگرچه هزینه اشتغالزایی در این صنایع چیزی در حدود 100 هزار میلیارد است اما ارزش افزوده ایجاد شده توسط این صنایع بسیار بالا است؛ بنابراین هزینه اشتغالزایی به ازای هر شغل بستگی به نوع کار و واحد تولیدی دارد.
کارخانهای با تاکید براینکه دولت برای اشتغالزایی و رفع مشکل بیکاری باید بیشتر به مشاغل خرد و مشاغل خانگی توجه کند، تصریح کرد: علت هزینه بالای اشتغالزایی درکشور پایین بودن میزان بهرهوری است به همین دلیل نمیتوان از تمامی عوامل تولید استفاده بیشتری کرد؛ به بیان بهتر میزان ستاندهها در مقابل دادهها راندمان و بازده بالایی ندارد.
این نماینده مردم درمجلس نهم، با اشاره به اینکه هزینه تولید در کشور بسیار بالا است، گفت: با وجود اینکه مسئله بهره وری یکی از موضوعات اساسی دربرنامه چهارم و پنجم توسعه بوده و مقرر شد که 2.5 درصد از رشد اقتصادی کشور از طریق ارتقاء بهره وری تامین شود، اما متاسفانه بهره وری همیشه مغفول واقع شده است بنابراین یکی از عوامل اصلی کاهش قیمت تمام شده ارتقاء بهره وری است.
وی ادامه داد: همچنین باید به این نکته تاکید کرد که در مسئله اشتغال ایجاد یک تحول اساسی در ساختار تشکیلاتی اجرایی کشور ضروری است، زیرا ساختار اجرایی دستگاهها و وزارتخانه ها پاسخگویی نیاز اشتغال فعلی کشور نیست و باید تغییر و تحول به وجود آید، به عنوان مثال ساختار اجرایی دروزارت صنعت ومعدن مربوط به سالیان خیلی دوربوده و متناسب با پیشرفت علمی کشور تحول چشمگیری در ساختاراجرایی این وزارتخانه به وجود نیامده است، بنابراین ظرف اشتغال این وزارتخانه درحال حاضر بیشتر از این نیست.
عضو مجمع نمایندگان استان همدان در مجلس شورای اسلامی با تاکید براینکه هروزارتخانه ای باید از اشخاص صاحب نظر و متخصص در جهت ایجاد تغییر در ساختار اجرایی، با محوریت اشتغالزایی و تبدیل علم به ثروت استفاده کند، افزود: این درحالی است که متاسفانه عزمی راسخ و برنامه ای هدفمند برای اشتغالزایی وجود ندارد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 13]