واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۳۰ شهريور ۱۳۹۴ (۱۴:۵۵ب.ظ)
آمريکا و چين دستور کار نظام بين الملل را تدوين مي کنند موج - گروه بين الملل
به گزارش خبرنگار بين الملل خبرگزاري موج به نقل از شينهوا، رناتو بالدراما سانتاندر، مدير مرکز مطالعات آسيا، در دانشگاه نوئوو لئون مکزيک (UANL)، اظهار کرد: شي جين پينگ، رئيس جمهور چين و باراک اوباما، رئيس جمهور آمريکا، در ديدار خود دستور کار بين المللي را براي سال هاي آينده تدوين مي کنند.
وي ادامه داد: در اين جلسه دو تن از رهبران بزرگ ترين قدرت هاي اقتصادي جهان حضور دارند و نه تنها فرصتي براي گفت و گو در مورد مسائل مربوط به منافع دو ملت چين و آمريکا فراهم مي شود، بلکه آنها به تدوين سياست هايي تاثيرگذار بر توسعه و صلح جهاني نيز مي پردازند.
بالدراما گفت: سفر شي جين پينگ به آمريکا بهترين زمان براي ايجاد دوستي و اعتماد ميان پکن و واشنگتن با توجه به شرايط سياسي و ديپلماتيک حال حاضر است.
وي ادامه داد: در زمينه هاي کسب و کار و تجارت واشنگتن تمايل دارد که ارتباطات خود را در زمينه تکنولوژي با چين به عنوان يک بازار جذاب، تقويب کند و به تاسيس شرکت هاي بيشتر در چين با مزاياي خاص بپردازد.
وي تصريح کرد: مسائل مربوط به محيط زيست جهاني و نيازهاي جهان در قرن 21 نيز يکي ديگر از زمينه هاي گفت و گو ميان دو رئيس جمهور خواهد بود.
شينهوا نيز طي گزارشي اعلام کرد: به نظر برخي کارشناسان، با توجه به شرايط معاصر بين المللي و رکود اقتصاد جهاني، سفر آتي شي جين پينگ به واشنگتن از اهميت ويژه اي برخوردار است.
همچنين کارشناسان تحليل مي کنند که شرايط اقتصادي چين در عرصه جهاني به سمتي پيش رفته که ايالات متحده ناگزير به پذيرش نقش مهم اين کشور در اقتصاد بين الملل است.
آمارها نشان مي دهد که در سال 2014، براي اولين بار توليد ناخالص داخلي چين به بيش از 10 تريليون دلار رسيد که اين کشور را در زمره دو کشور دارنده بيشترين توليد ناخالص داخلي جهان در کنار ايالات متحده قرار داد.
شينهوا در گزارش مذکور اعلام کرد که اگرچه چين به لحاظ اقتصادي طي سال هاي اخير رشد چشمگيري داشته، اما؛ در طرف مقابل ايالات متحده نيز در شرايطي چالشي به بهبود شاخص هاي اقتصادي خود پرداخته است.
به اين ترتيب اکنون ايالات متحده و چين به دو رقيب و همکار اقتصادي بين المللي تبديل شده اند و اين موضوع اهميت ديدار روساي جمهور دو کشور را تشديد کرده است.
در گزارشي که شينهوا منتشر کرد، برخورد محتاطانه واشنگتن با تاسيس بانک زيرساخت هاي آسيا، نشان دهنده نگراني ايالات متحده در مورد رشد اقتصادي بيش از پيش چين است. در شرايط کنوني پتانسيل براي مناقشه بين دو کشور در عرصه بين المللي و به ويژه در منطقه آسيا و اقيانوس آرام به يک عنوان اهرم جغرافيايي استراتژيک افزايش يافته است.
برخي کارشناسان، سياست هاي اعمالي چين مبني بر گسترش حوزه نفوذ خود به شرق و جنوب درياي چين را يکي از حوزه هاي مناقشه برانگيز ميان پکن و واشنگتن مي دانند.
در اين گزارش آمده است که اگرچه تنش هايي ميان چين و آمريکا وجود دارد، اما؛ اين اظهارات که روابط دو کشور در لبه پرتگاه قرار دارد نيز کمي اغراق آميز است... در کنار پتانسيل هايي که براي تنش ميان پکن و واشنگتن وجود دارد، برخي پيوندهاي مهم و پيچيده نيز در روابط آنها ديده مي شود و به واسطه اين پيوندها، دو کشور خواستار ضعف و ناامني طرف مقابل نيستند. ايالات متحده بزرگترين بازار صادرات چين و اولين مقصد دانشجويان چيني براي تحصيل در خارج از کشور است و به همين دليل پکن به دنبال تقويب روابط خود با ايالات متحده است.
در اين ارتباط شينهوا تحليل کرد که تلاش هاي پکن براي ايجاد اعتماد متقابل در حوزه سياست و اقتصاد با ايالات متحده همچنان ادامه دارد و مذاکرات سايبري و نظامي دو کشور نيز نتيجه بخش بوده است. اخيرا و با توجه به مشکلات دو کشور چين و آمريکا در زمينه سايبري، برخي از لغو سفر شي جين پينگ به واشنگتن خبر دادند، اما؛ پکن اعلام کرد که سفر رئيس جمهور چين به آمريکا در موعد مقرر انجام مي شود. رئيس جمهور چين به دعوت اوباما از 22 تا 25 سپتامبر (31 شهريور تا 3 مهر) طي يک سفر رسمي به واشنگتن سفر و با همتاي آمريکايي خود ديدار و گفت و گو مي کند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]