واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۳ شهريور ۱۳۹۴ (۱۰:۵۸ق.ظ)
تعريف نرخ بيکاري با استفاده از استانداردهاي بينالمللي انجام ميشود موج - مدير کل دفتر استانداردها و نظارت بر طرح هاي آماري مرکز آمار ايران گفت: وقتي در تعريف نرخ بيکاري از استانداردهاي بينالمللي استفاده ميشود اين نرخ مي تواند با نرخ بيکاري ديگر کشورها مقايسه شود.
به گزارش خبرگزاري موج، اشکان شباک، مدير کل دفتر استانداردها و نظارت بر طرح هاي آماري مرکز آمار ايران، افزود: در تهيه و محاسبه نرخ بيکاري از تعاريف و مفاهيم استاندارد بينالمللي؛ به ويژه توصيههاي سازمان جهاني کار استفاده شده است.
وي توضيح داد: هم اکنون در جهان روشهاي متفاوت تعيين دستمزد داريم. با وجود اين در تهيه نرخ بيکاري، تعريف بيکار بر اساس تعريف سازمان جهاني کار استاندارد شده که هم اکنون در بيشتر کشورهاي جهان رعايت ميشود و اين منافاتي با چگونگي پرداخت دستمزد ندارد.
شباک گفت: براساس اين تعريف، شاغل فردي است 10 ساله و بيشتر که در هفته پيش از آمارگيري يا هفته مرجع، يک ساعت کار کرده باشد البته اگر بهطور موقت در هفته مرجع فعاليتي نداشته نيز شاغل محسوب ميشود.
وي ادامه داد: اين پرسشگري در چهارفصل اتفاق ميافتد و افراد نمونه که براساس روشهاي علمي نمونهگيري احتمالي و به طور تصادفي انتخاب ميشوند، چهار بار طي سال مورد پرسشگري قرار ميگيرند.
به گفته عضو هيات علمي پژوهشکده آمار، هدف اصلي از اجراي طرح نيروي کار شناخت درست ساختار و وضعيت نيروي کار و تغييرات آن، براي برنامهريزي و سياستگذاريهاي مربوط به بازار کار و اشتغال است. در بسياري از مواقع، کارگر فصلي داريم و با آمارگيري فصلي و با تعريف ذکر شده در واقع از شرايط اشتغال در کشور عکسبرداري ميکنيم.
وي با اشاره به اين که ممکن است برخي افراد اظهار کنند مبناي يک ساعت شاغل بودن در هفته مبناي درستي نيست، گفت: با توجه به تصادفي بودن نمونهگيري ممکن است کسي که در هفته گذشته بيکار شده و الان بيکار شناخته شده در طول سال پيش از هفته مرجع، شاغل بوده باشد.
شباک اضافه کرد: ضمن آن که روش نمونهگيري مذکور نيز الگوي پيشرفته نمونهگيري خوشهبندي چرخشي با استفاده از نمونه پايه است که باعث افزايش دقت و کاهش اريبيهاي ناشي از تعريف يک ساعت ميشود و با توجه به تکرار آمارگيري در چهار دوره در طول سال نيز اين اريبي تعديليافته و براي سال بسيار ناچيز ميشود ضمن آنکه تغييرات فصلي را نيز داريم.
وي افزود: بر اساس موارد ياد شده، سازمان بينالمللي کار پيشنهاد عکسبرداري از فضاي کسبوکار را داده و به همين دليل در فصول مختلف وضعيت کار و اشتغال در کشور رصد ميشود و در مجموع در پايان سال وضعيت اشتغال در طول سال به طور متوسط برآورد شده و بهکل کشور تعميم داده ميشود.
وي توضيح داد: بيکار غير شاغلي است که در يک ماه گذشته فعاليتهاي مشخصي براي انجام کار پيگيري نکرده باشد و در عين حال آماده براي کار باشد.
يادآور ميشود، براساس آخرين اطلاعات بازار کار که از سوي مرکز آمار ايران انجام شده است، نرخ بيکاري فصل بهار سال جاري 10.8 درصد است که اين نرخ براي مردان 9 و زنان 19.2 درصد است. همچنين نرخ بيکاري جوانان 25 درصد است که اين نرخ به تفکيک مردان و زنان جوان 20.9 و 43.1 درصد گزارش شده است.
همچنين تعداد بيکاران در فصل بهار سال جاري برابر با 2 ميليون و 647 هزار و 233 نفر گزارش شده است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]