واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
کاندیداهای جمهوریخواه انتخابات ۲۰۱۶ آمریکا درباره برجام چه میگویند
روز نو : عموما تمام کاندیداهای جمهوریخواه مخالف تفاهم هستهای میان ایران و گروه ۱+۵ هستند اما نظرات آنها از "پاره کردن" برجام تا "نظارت دقیق بر پایبندی ایران بر تعهداتش"متمایز است.
کاندیداهای جمهوریخواه انتخابات ریاستجمهوری آمریکا چهارشنبه شب سه ساعت را صرف نشان دادن تمایز خود با سایرین در مناظرهای به میزبانی سیانان کردند. در موضوع تفاهم هستهای میان ایران و گروه 1+5 نیز کاندیداهای جمهوریخواه گزینههای مختلفی را ارائه کردند.
سناتور رند پل تنها کاندیدایی بود که اعلام کرد قضاوت خود درباره توافق را تا زمان بررسی اینکه آیا ایران به تعهداتش عمل خواهد کرد یا نه به عقب خواهد انداخت. البته وی در کل با برنامه جامع اقدام مشترک مخالف است.
برخی کاندیداهای دیگر اعلام کردند به محض اینکه به کاخ سفید راه یابند برجام را "پاره خواهند کرد". تد کروز، سناتور تگزاس؛ اسکات والکر، فرماندار ویسکونسین؛ و مایک هاکیبی، فرماندار سابق آرکانزاس جزو این دسته بودند. هر سه کاندیدا از اقبال چندانی در نظرسنجیها برخوردار نبودهاند.
جان کاسیچ، فرماندار اوهایو، و همچنین جب بوش، فرماندار سابق فلوریدا، برجام را به مانند پل رد میکنند. این سه کاندیدا میگویند تفاهم هستهای نقاط ضعف فراوانی دارد اما باید به صورت دقیق تحت نظر باشد تا اتحاد بینالمللی علیه تهران در صورتی که ایران به تعهداتش پایبند نبود حفظ گردد.
دونالد ترامپ، سرمایهدار معروف و یکی از بختهای اول نامزدی جمهوریخواهان، نیز میگوید بر اساس تجربهای که در بخش خصوصی داشته پاره کردن یک قرارداد اغلب کار سختی است.
اما وی در عین حال میگوید مذاکرات درباره این تفاهم "کافی نبودند" و اینکه رئیسجمهور جدید آمریکا باید به طریقی این کشور را از تعهداتش برهاند.
کارلی فیورینا، یک مدیر اجرایی سابق و نیز یکی از امیدهای ورود به سنا، همان گفتههای تکراری خود در مبارزات انتخاباتیاش را تکرار کرد: اینکه اولین کار وی به عنوان رئیسجمهور این خواهد بود که بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی، را درباره تعهد آمریکا به امنیت اسرائیل مطمئن سازد.
وی میگوید دومین کارش این خواهد بود که به آیتالله خامنهای، رهبر معظم انقلاب اسلامی، بگوید "تا زمانی که تمام تأسیسات نظامی و هستهای را به روی بازرسیهای واقعی، هر زمانی و هر جایی توسط افراد ما، نه افراد خودشان، باز نکردهاند، آمریکا انتقال پول برای ایران را در سیستم مالی جهان تا حد ممکن سخت خواهد کرد."
سه کاندیدا - ترامپ، پل و بن کارسون - بر موضع پیشین خودشان مبنی بر مخالفت با جنگ عراق تأکید کردند که نشان از یک مناقشه سیاست خارجی بزرگ در حزب جمهوریخواه دارد.
اما بوش از سابقه برادرش جرج دبیلیو بوش، رئیسجمهور سابق آمریکا، که تجاوز نظامی به عراق را رهبری کرد، حمایت میکند.
بوش گفت که برادرش "ما را ایمن نگه داشت." ترامپ نیز گفت که برادر وی کشور را در شرایط بغرنجی قرار داده و راه باراک اوباما برای قدرت گرفتن را هموار کرد. وی گفت: "آیا اکنون احساس امنیت میکنید؟ من که زیاد احساس امنیت ندارم."
تقریبا تمام کاندیداها به طرقی به رژیم صهیونیستی نیز اشاره داشتند، حال چه در زمینه بیان حمایت تمام و کمال از امنیت این رژیم و یا در حین تلاش برای حمله به باراک اوباما که میگویند احساسات خصمانهای نسبت به رژیم صهیونیستی دارد.
تاریخ انتشار: ۲۸ شهريور ۱۳۹۴ - ۰۰:۵۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]