واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: «بچههاي فلسطين» در ايران
ادبيات مقاومت هميشه داراي علاقهمندان خاص خود بوده است، اين گونه ادبي بيشتر تلاش دارد تا با نشان دادن زشتي استعمار و ظلم، نويد پيروزي مقاومت در برابر ظالم را بدهد. ادبيات مقاومت در كشورهايي كه سابقه اشغال، جنگ يا استعمار را دارند سابقه طولاني دارد.
نویسنده : هادي عسگري
ادبيات مقاومت هميشه داراي علاقهمندان خاص خود بوده است، اين گونه ادبي بيشتر تلاش دارد تا با نشان دادن زشتي استعمار و ظلم، نويد پيروزي مقاومت در برابر ظالم را بدهد. ادبيات مقاومت در كشورهايي كه سابقه اشغال، جنگ يا استعمار را دارند سابقه طولاني دارد.
ادبيات مقاومت در فلسطين بر خلاف جريان سياسي كه تمايل به سازش با اسرائيل دارد، هميشه در حال مبارزه براي زنده نگهداشتن فرهنگ مقاومت و بيرون راندن متجاوزان از خاك فلسطين است. نويسندگان فلسطيني كه در حوزه ادبيات مقاومت قلمفرسايي ميكنند، بر خلاف ميل صهيونيستها توانستهاند توجه جهاني را به خود معطوف نمايند. يكي از اين نويسندگان غسان كنفاني است. روزنامهنگار و نويسندهاي كه به رغم زندگي در خانوادهاي مرفه، آثارش در خدمت دفاع از مظلومان فلسطيني بوده است. يكي از مجموعه داستانهاي اين نويسنده فلسطيني كه به فارسي ترجمه شده «بچههاي فلسطين» نام دارد. اين كتاب توسط انتشارات روايت فتح منتشر شده و داراي 18 بخش است كه به غير از دو بخش آن، باقي داستانهاي كنفاني است. در بخش اول اين كتاب زندگينامه اين نويسنده فلسطيني درج شده است و خواننده متوجه ميشود كه كنفاني اولين كسي است كه «مقاومت» را وارد ادبيات فلسطين كرده است. كنفاني 12 ساله بود كه رژيم صهيونيستي شكل گرفت و از دوران كودكي جنايتهاي اسرائيل را به چشم ديده بود و همين عامل شروع ناراحتي و نفرت او از اشغالگران سرزمين مادرياش شد. توجه او به كودكان بهخصوص كودكان فلسطين ساكن در اردوگاههاي فلسطيني و علاقهاش به تدريس، او را به سمت معلمي پيش برد. حضور او در بين كودكان را ميتوان عامل اثرگذاري در نوشتههايش دانست. يكي از وجوه مشترك داستانهاي كنفاني حضور و وجود كودك آن هم كودك اثرگذار در داستانهايش است. داستانهاي كنفاني از ديدگاه كودكان فلسطيني روايت ميشود. كتاب « بچههاي فلسطين» داراي داستانهايي مانند هديه براي تعطيلات، نامهاي از رامالله، تفنگها در اردوگاه و ابوالحسن در كمين يك خودروي انگليسي است. اين نويسنده تلاش دارد تا بخشهايي از زندگي فلسطينيان و عقايد آنها درباره رژيم صهيونيستي را به رشته تحرير درآورد. به عنوان مثال در اين كتاب با فلسطينيهايي روبهرو ميشويم كه چندان تمايلي به مبارزه ندارند و اصولاً با واژه مقاومت بيگانه هستند يا كودكاني كه زندگيشان با اشغال سرزمين مادريشان همراه شده است. خواننده كتاب ميتواند نظرات مترجمهايي كه كتاب كنفاني را به ديگر زبانها ترجمه كردهاند در بخش انتهايي كتاب بخوانند. يكي از داستانهاي اين كتاب «تفنگ و اردوگاه» است كه در اين داستان ماجراي «ام سعد» مادر يكي از فرزندان فلسطيني روايت ميشود. همسر اين مرد «ابوسعد» با افتخار در مورد همسرش ميگويد. صحبتهاي او در مورد همسرش كاملاً مفهوم دارد: «او پسراني به دنيا آورد كه ميخواهند به فدائيان بپيوندند، او فرزندان خود را براي قرباني شدن براي فلسطين به دنيا آورده است.» اين بخش از داستان در ظاهر بخشي از گفتوگو است ولي در واقع نويسنده با كياست و به طور ملموس و غيرمحسوس حرفش را گفته است. كتاب بچههاي فلسطين با ترجمه فاطمه باغستاني را انتشارات روايت فتح با 2200 نسخه منتشر كرده است. اين كتاب شامل 217 صفحه است و ترجمه شده است.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۲۵ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۶:۱۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 63]