واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۵ شهريور ۱۳۹۴ (۱۵:۸ب.ظ)
رئيس اتاق ايران در ديدار با مشاور وزير کشاورزي پرتغال تاکيد کرد؛ افزايش حجم توليد محصولات گلخانه اي براي ورود به بازارهاي همسايه موج- بر لزوم افزايش توليد محصولات ايراني با تکنولوژي هاي نوين و همکاري هاي مشترک با پرتغال براي افزايش توليد گلخانهاي و صنعتي جهت تامين نياز بازار داخل کشور و کشورهاي همسايه تاکيد شد.
به گزارش خبرگزاري موج، محسن جلال پور، رئيس اتاق بازرگاني ايران، درباره آشنايي دو ملت ايران و پرتغال را متقابل دانست و با تاکيد بر افزايش سطح روابط سياسي و اقتصادي دو کشور اظهار کرد: گرچه به علت محدوديت هاي ايجاد شده و همچنين عدم آگاهي دو ملت از شرايط اقتصادي و فرهنگي يکديگر سطح روابط در چند سال اخير مطلوب نبود اما وقايع اخير منجر به رقم خوردن فصل جديد از روابط بين ايران و پرتغال خواهد شد.
وي ادامه داد: توسعه کشاورزي در دوره جديد، استفاده از فرصت ها در اين حوزه را براي بخش هاي خصوصي بسيار پُراهميت است.
جلال پور با اشاره به اين موضوع تاکيد کرد: در سال هاي آينده در نظر داريم سرمايه گذاري ها در کشاورزي و مواد غذايي را افزايش دهيم و در اين زمينه با کشور پرتغال ارتباط اقتصادي و در هم تنيده اي برقرار خواهيم کرد.
جلال پور تصريح کرد: در زمينه اصلاح بذر و نهال، کاشت و انتقال تکنولوژي هاي نوين در زمينه کشاورزي و مواد غذايي بسترهاي همکاري هاي جدي فراهم است و بايد از تجربيات پرتغال در اين بخش هاي استفاده نماييم.
وي افزود:به علت شرايط جديد آب و هوايي و همچنين مشکلات زيست محيطي در منطقه، حجم توليدات محصولات گلخانه اي براي تامين نياز بازار داخلي و همچنين کشورهاي همسايه افزايش خواهد يافت و اميدواريم صادرات اين محصولات نيز از طريق پرتغال و ديگر کشور ها، به اتحاديه اروپا محقق گردد.
رئيس پارلمان بخش خصوصي ايران زمينه هاي همکاري در ايران را انجام کارهاي تحقيقاتي و اجرايي در زمينه تصفيه آب و پساب، دام و طيور، شيلات و بذرهاي اصلاح يافته عنوان کرد و گفت: اکنون بايد از فرصت بوجود آمده در راستاي توسعه مناسبات استفاده نماييم.
در ادامه محمد مرتضوي، رئيس کانون صنايع غذايي گفت: ارتباط اقتصادي بين دو کشور از پيشنه قابل توجهي برخوردار نيست و اين ماموريت بر دوش ما نهاده شده تا سطح روابط را بالاتر بريم. شباهت هاي ايران و پرتغال از نظر سهم محصولات کشاورزي و غذايي در توليد ناخالص ملي کشور و همجنين نيروي انساني و شرايط آب و هوايي در برخي از نقاط زمينه ساز همکاري هاي مشترک در اين حوزه ها مي باشد.
وي افزود: بيش از نيم قرن سابقه توليد نوين محصولات غذايي داريم و با توسعه دادن اين امر با سرمايه گذاري و افزايش مقدار توليد مي توانيم تامين کننده نياز بازار 400 ميليوني منطقه و داخل کشور باشيم و اين مهم با هم افزايي دانش مديريتي پرتغال و گروه هاي توليد کننده در داخل کشور محقق خواهد شد.
در ادامه رضا نوراني، رئيس انجمن ارگانيک ايران سطوح زير کشت کشور را 50 ميليون هکتار با 130 ميليون تن انواع محصول عنوان کرد و گفت: 38 ميليون تن از اين مقدار مربوط به محصولات باغي و جاليزي است و از نظر توليد محصولاتي مانند پسته و خرما در رتبه بندي بين المللي تراز اول هستيم و همچنين محصولات ارگانيک ايراني گواهينامه هاي اروپايي و آمريکايي در اين زمينه را اخذ نموده اند و موفق شديم سال گذشته دفتر IFO در تهران را هم ثبت نماييم و سومين جلسه بين المللي را در ايران برگزار کنيم.
در ادامه ويرا بريتو، مشاور وزير کشاورزي پرتغال گفت:در گذشته سطح همکاري ها مطلوب نبوده و اکنون با امضاي تفاهم نامه ها و سفر هيات ها به ايران، نه تنها سرمايه گذاري و صادرات تکنولوژي به ايران بلکه امکان فروش محصولات ايراني از طريق پرتغال به اتحاديه اروپا را فراهم نماييم.
وي گفت: شرکت هاي پرتغالي تجربيات ارزشمندي در کشورهاي آمريکاي لاتين، آفريقا و همچنين اروپايي داشته اند و مي توانيم پسته ايراني را به اين کشورها صادر و نياز بازار ايران به آناناس و گلابي را برطرف نماييم.
لازم به ذکر است؛ محسن جلال پور در ميان نشست به لزوم حضور گروه تجار و شرکت هاي پرتغالي در نشست کانون صنايع غذايي که با حضور 200 نفر از فعالان صنايع کشاورزي و غذايي در هتل هما برگزار شد، تاکيد کرد و گفت: انجام کارهاي اجرايي و شناخت بخش هاي فعال در اين حوزه ها گام موثر براي توسعه همکاري هاي مشترک است و بجاي انجام کارهاي تشريفاتي بايد در راستاي ايفاي نقش موثر تلاش نماييم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 51]