واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۱ شهريور ۱۳۹۴ (۱۴:۳۳ب.ظ)
قيمت پايين نفت باعث افزايش تقاضاي آن در بازارهاي جهاني شد/توليدکنندگان آمريکايي زير فشار راهبرد نفتي رياض موج - آژانس بينالمللي انرژي (آي.يي.اي) روز جمعه در تازهترين گزارش ماهانه خود اعلام کرد که قيمت پايين نفت سبب شده است تقاضاي نفت در بازارهاي جهاني افزايش يابد و به بالاترين حد خود در 5 سال گذشته برسد.
به گزارش خبرگزاري موج، آژانس بينالمللي انرژي (آي.يي.اي) روز جمعه در تازهترين گزارش ماهانه خود اعلام کرد که قيمت پايين نفت سبب شده است تقاضاي نفت در بازارهاي جهاني افزايش يابد و به بالاترين حد خود در 5 سال گذشته برسد.
بازار نفت در يک سال و نيم اخير با سياست عربستان براي حفظ سهم بازار خود اداره شده است؛ اين کشور که بزرگترين صادرکننده نفت در جهان و نيز عضو اصلي سازمان کشورهاي صادرکننده نفت (اوپک) به شمار ميرود توانسته در مقابل توليدکنندگان تازه به دوران رسيده شيل اويل قد علم کند.
توليدکنندگان شيل اويل که در چند سال اخير توانستند با روي کار آوردن يک برگ برنده جديد، وابستگي آمريکا را به نفت وارداتي به شدت کاهش دهند.
قيمت نفت بالاي 100 دلار در سال 2013 به توليدکنندگان شيل اويل آمريکا اجازه داد تا از فناوريهاي پرهزينه برداشت اين نوع نفت بهرهمند شوند و منابعي را که پيشتر دور از دسترس به شمار ميرفت را فعال کنند و توليد نفت ايالاتمتحده را که هنوز بزرگترين مصرفکننده اين کالا به شمار ميرود، افزايش دهند.
اما؛ در اين حين عربستان و همپيمانانش در حاشيه خليج فارس بههيچوجه حاضر نيستند توليد خود را کاهش دهند و در نتيجه قيمت نفت از 100 دلار براي هر بشکه در سال 2013، در ماه اوت به پايينترين حد خود در ۶ سال گذشته رسيد؛ قيمت نفت خام آمريکا حتي در مقطعي نيز به زير 40 دلار براي هر بشکه سقوط کرد.
آژانس بينالمللي انرژي که مقر آن در پاريس مستقر است و به ارزيابي روندهاي جاري در بازار نفت ميپردازد، در گزارش ماهانه خود اعلام کرد توليد شيل اويل آمريکا با کاهش بيسابقه توليد خود به قيمتهاي پايين واکنش نشان داده است.
بنا بر گزارش آژانس، توليد نفت آمريکا بيشترين آسيب را از افت شديد قيمتهاي جهاني نفت خام ديده است.
پس از ثبت رکورد رشد روزانه يک ميليون و 700 هزار بشکهاي در سال 2014، آخرين افت قيمتها ميتواند توليد نفت خام آمريکا را با چالش روبرو کند.
به پيشبيني آژانس، توليد جهاني نفت خام سال آينده روزانه حدود نيم ميليون بشکه کاهش مييابد که اين رقم بالاترين ميزان کاهش طي 24 سال گذشته خواهد بود، از اين مقدار تنها روزانه 400 هزار بشکه متعلق به توليدکنندگان شيل اويل خواهد بود.
به گفته آژانس، به نظر ميرسد که عربستان در سياست خود موفق عمل کرده باشد و توانسته با کاهش قيمتها توليدکنندگان شيل اويل را تحت فشار قرار دهد.
گرچه پيشتر پيشبيني شده بود که شيل اويل دوباره به بازار بازگردد، اما؛ واقعيت بازار طور ديگري رقم زد. با توجه به ادامه کاهش قيمتها در سال 2016 توليد شيل اويل براي بسياري از توليدکنندگان آمريکايي ديگر مقرون به صرفه نخواهد بود.
تا همين اواخر نفت توليدي آمريکا در مقابل کاهش قيمتها خوب مقاومت کرده بود البته اين کار را از طريق تعديل هزاران نفت نيروي کار و نيز کاهش عمليات توليدي انجام داده بود.
اما؛ اين توليدکنندگان براي 5 هفته منتهي به چهارم سپتامبر (جمعه، 13 شهريور) توليد نفت خام آمريکا همچنان به نسبت ديگر توليدکنندگان بالا بود و روي رقم 9 ميليون و 140 هزار بشکه در روز قرار داشت.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]