واضح آرشیو وب فارسی:مهر: آخرين نطق رئيس مجلس هفتم-1:مجلس هفتم 448 مصوبه داشت / نظارت مجلس در دوره هشتم تقويت شود
رئيس مجلس هفتم به نهايي شدن 448 مصوبه و قرائت 12 گزارش تحقيق و تفحص در مجلس هفتم اشاره كرد و خبرداد در روزهاي آينده سي و دومين نشست خبري خود را به عنوان رئيس مجلس هفتم با خبرنگاران برگزار خواهد كرد.
به گزارش خبرنگار پارلماني مهر غلامعلي حداد عادل رئيس مجلس شوراي اسلامي در ساعت پاياني آخرين جلسه علني مجلس هفتم در نطقي اظهار داشت: جا دارد يادي از امام (ره)، شهدا كنيم زيرا به بركت امام و شهدا بود ما موفق شديم در مجلس شوراي اسلامي خدمت كنيم.
وي افزود: اگر انقلاب نبود، اين مجلس نبود، بنده و شما هم در اين جايگاه قرار نداشتيم .
حداد عادل ادامه داد : آنچه بر فضاي اين مجلس حاكم بود اعتقاد به اسلام، انقلاب اسلامي، دفاع ازانقلاب و دفاع از استقلال كشور در دفاع از منافع و مصالح ملي ، تبعيت از رهبري نظام بود كه سياست هاي كلي نظام بر عهده ايشان است و مجلس هفتم يكي از افتخاراتش پايبندي در قول و عمل به ولايت فقيه بود.
وي با بيان اينكه مجلس هفتم يك مجلس اخلاقي، عقلاني بود تاكيد كرد: مجلس هفتم فضايي آرام داشت اما بحث ها جدي بود. اين آرامش درعين جديت يكي از خصوصيات اين مجلس و از افتخارات جمع ماست سعي مي شد مجلس بر طبق قانون عادلانه اداره شود اكثريت و اقليت، موافق، مخالف حق داشته باشند در چارچوب آئين نامه مجلس و قانون اداره مجلس اظهار نظر كنند.
حدادعادل گفت: درطول اين 4 سال فضاي دوستانه اي بر مجلس حاكم بود ، البته مجلس يك دريا است و دريا نيز با موج زيباست و تموج و موافق و مخالف و شور هيجان از خصوصيات هرمجلس است و درمجلس ما نيز وجود داشت، اما اين موج ها هيچ گاه به يك طوفان بحران زايي كه كشتي مجلس را غرق كند مبدل نشد و اين نتيجه توجه همه دوستان بود.
رئيس مجلس فضاي مجلس را فضايي دوستانه و برادرانه توصيف كرد و يادآور شد: نگاه مجلس حل مشكلات مردم بود گفتمان مسلط و حاكم بر مجلس گره گشايي از مشكلات مردم و توجه به قشرهاي آسيب پذير و محروم بود اين ادعايي است كه هر كس مي تواند با تحليل محتوايي نطق هاي قبل از دستور و تحليل محتواي طرح ها و لوايح آن را به اثبات برساند و به محك امتحان بگذارد.
حدادعادل تصريح كرد: بنده كه 8 سال درمجلس در خدمت شما بودم مي توانم بگويم رنگ عمومي اين مجلس رنگ توجه به مسائل مردم بود.
رئيس مجلس در تقسيم بندي سياسي مجلس نيز گفت: مجلس هفتم از نظر سياسي به 2 دوره تقسيم مي شود يك دوره آن يك سال بود كه با دولت جناب آقاي خاتمي سر كرديم و يك دوره سه ساله هم با دولت آقاي احمدي نژاد سر كرديم و در هر دوره اصل بر همكاري با دولت بود زيرا ما براي كارشكني و تضعيف گرد هم نياميده ايم ، براي همكاري جمع شده ايم و بدون ستيزه جويي مي خواستيم همكاري كنيم و مجلس با دولت و قوه قضائيه بناي تعامل داشت.
وي افزود: ما در اين مدت قوانين زيادي تصويب كرديم و از 823 اعلام وصولي كه داشتيم 448 مورد در مجلس به انجام رسيد و ما وظيفه خود را انجام داديم كه تعدادي به دولت ابلاغ شده است و144 مورد مصوبه مربوطه به موافقتنامه هاي اقتصادي، گمركي وهمكاري هاي مالياتي بوده است كه اثر بسيار مثبت در توسعه روابط بين المللي كشور دارد.
حدادعادل گفت: گزارش 12 تحقيق و تفحص درمجلس قرائت شد، 104سئوال درصحن علني مجلس مطرح شد و 3 مورداستيضاح داشتيم. رئيس مجلس تاكيد كرد: در ضمن 448 مصوبه كه نهايي شد چند قانون شاخص داشتيم كه تاثير تعيين كننده اي در كشور مي تواند داشته باشد.
وي به قانون مديريت خدمات كشوراشاره وخاطر نشان كرد: مجلس برسر اين لايحه كه ميان مردم به لايه پرداخته هماهنگ حقوق معروف شده خيلي وقت صرف كرد و تلاش كرد دستگاه هاي مختلف تلاش بسيار كردند و پس از فراز و نشيب فراوان اين قانون به تصويب شوراي نگهبان رسيد و ابلاغ شد. مردم نيز پيگير هستند.
وي ابراز اميدواري كرد دولت با تسريع در تصويب آئين نامه هاي اين قانون آن را به اجرا گذارد.
حداد عادل به سهميه بندي بنزين اشاره كرد و آن را كار شجاعانه مجلس هفتم دانست و گفت: اين كار سالها مطرح بود اما عملي نمي شد. مجلس با تاكيد اين كار را انجام داد البته كارپيچيده و گسترده اي بود و مشكلاتي وجود داشت اما درنهايت اين كار مهم به همت مجلس و تلاش دولت در كشور محقق شد.
وي گفت: در چارچوب اين مصوبه هم مردم اصل موضوع را پذيرفتند هم دولت مي تواند با رفع اشكالات بعدي آن به اقتضاي زمان اين مصوبه را اجرا كند و اين از خدمات مهم مجلس بود.
رئيس مجلس تصريح كرد: لايحه ساماندهي و اصلاح و توسعه شبكه حمل و نقل درون شهري و برون شهري و همچنين لايحه ساماندهي و حمايت از توليد و عرضه مسكن، لايحه حمايت از توليد كنندگان داخلي و لايحه اجراي سياست هاي كلي اصل 44 قانون اساسي كه در اين مجلس از طريق يك كميسيون ويژه به تصويب رسيد از افتخارات مجلس هفتم بود و تاثير يك لايحه مي تواند لايحه اصل 44 در اوضاع اقتصادي كشور بر كسي پويشده نيست ، اين لايحه مراحل نهايي خود را در مجمع تشخيص مصلحت مي گذراند يكي از كارهاي خوب مجلس هفتم است.
وي افزود: ما توانستيم از انواع سازوكارها براي تسريع و افزايش كار خود استفاده كنيم كه يكي از آنها توجه به اصل 85 قانون اساسي بود كه كميسيون ها كمك كردند و به جاي اينكه برخي از لوايح مفصل در صحن مطرح شود در كميسيون ها مطرح شد و گاهي براي افزايش كارآيي مجلس با اجازه مجلس از ماده 102 استفاده كرديم و ترتيب و تقديم طرح ها و لوايح را در دستور متناسب بر ضرورت ها تغيير داديم كه اين هم بر افزايش كارآيي مجلس افزود.
رئيس مجلس گفت: شما شاهد بوديد در ماه هاي پس ازعيد مصوبات زيادي داشتيم كه همه آنها مفيد ولازم بودند. از لحاظ نظارتي نيز ما يك كار جديدي در مجلس هفتم كرديم كه به كار ناظران مجلس كه در شوراها و مجامع حضور دارند سروسامان داديم. با دعوت از اين نمايندگان ناظر يك هيئت عالي نظارت تشكيل داديم .
وي افزود: از رهگذر اين تجربه به يك نتايج بهتري رسيديم كه انشاء الله در مجلس هشتم آنها عملي شود و قانوني براي ساماندهي به امرنظارت تدوين كنند. زيرا قانونگذاري بدون نظارت ضمانت اجرا ندارد در مجلس سنت اين بود كه به قانونگذاري خيلي توجه مي شد و اين نظارت به صورت كيفي و عام بوده است اما نظارت عمومي بر اجراي قوانين در مجلس ما نه قانون منظمي دارد نه در بخش اداري مجلس پشتوانه و پشتيباني كارشناسي دارد.
حداد عادل خاطر نشان كرد: ما بايد هم سازمان اداري مجلس را اصلاح كنيم هم قوانيني براي نظارت به تصويب برسانيم كه كفه نظارت را هم سنگ كفه قانونگذاري كند تا معلوم شود آنچه مصوب مي شود تا چه حد اجرا مي شود.
وي گفت: مجلس بازوهاي خوبي داشت كه يكي از اين بازوها مركز پژوهش ها بود كه شاهد بوديد در اغلب طرحها و لوايح مركز پژوهش ها نظر كارشناسي مي داد و اين نظر كارشناسي نيز در در مجلس مورد احترام بود كه بايد تشكر كنم.
رئيس مجلس به هيئت تطبيق مصوبات دولت با مجلس اشاره كرد و گفت: اين هيئت فعال بود و هر دو سه هفته مصوبات را نزد بنده مي آوردند و آنچه را مغاير تشخيص مي دادم با استفاده از نظر مشورتي هيئتي، به دولت ابلاغ مي كردم و آنچه را هم كه مغاير نبود عدم مغايرتش را تصويب مي كرديم.
حداد عادل گفت: ديوان محاسبات نيز فعال بود و در تطبيق عمكرد دستگاه ها با قانون بودجه رسيدگي هاي مفصل كرد و گزارش تفريغ بودجه رابه مجلس داد. درمجلس موسسات جنبي ديگري هم وجود دارد كه يكي از آنها كتابخانه مجلس است و امسال صدمين سال تاسيس خود را مي گذراند و ما در كشور كمتر كتابخانه اي با اين عظمت و قدمت داريم.
وي افزود: كتابخانه همت كرد و يك كتابخانه ويژه نمايندگان در كنار صحن علني ايجاد كرد. همچنين براي تاسيس موزه مجلس مقدماتي طي شد و انشاء الله در مجلس هشتم موزه مجلس را داشته باشيم كه بتوانيم در آن افتخارات و ديدني هاي صد و اندي سال قانونگذاري را به نمايش بگذاريم كه جوانان و مردمي كه براي ديدن مجلس مي آيند در آن موزه يك درس تاريخي بگيرند.
حداد عادل به اقدامات اجرايي ديگر مجلس جداي از كار قانونگذاري اشاره كرد و يادآور شد: يكي از اين اقدامات انتقال مجلس به بهارستان بود و از كارهايي بود كه در ابتداي مجلس صورت گرفت. ما از اين فضا و امكاناتي كه متعلق به كشور بود در خدمت به ملت استفاده كرديم انشاء الله دوره هاي بعد هم استفاده خواهند كرد آمدن مجلس به بهارستان قرار گرفتن قوه قانونگذاري در حافظه تاريخي ملت بود زيرا بهارستان هميشه در طول صد سال گذشته نامش با قوه قانونگذاري و مجلس تداعي مي شده است.
وي گفت: كار ديگري نيز كه صورت گرفت در اين دوره الكترونيكي كردن راي گيري بود اين موضوع در آئين نامه مجلس بود اما در ساختمان قبلي مجلس ممكن نبود و با آمدن به اين ساختمان اين امر ممكن شد.
حداد عادل ابرازاميدواري كرد درمجلس آينده در جهت الكترونيك كردن و خودكار كردن كارها قدمهاي ديگري نيز برداشته شود.
وي افزود: يكي از آنها همين دستگاه هاي راهگشايي است كه براي ورود و خروج نصب شده كه همانطور كه ما با الكترونيكي كردن راي گيري ديگر مشكل تشكيك نداشتيم انشاء الله با نصب اين دستگاه ها در مجلس هشتم ديگر مشكل حد نصاب نداشته باشيم.
رئيس قوه مقننه خاطر نشان كرد: از ديگر كارها ايجاد تسهيلات براي خبرنگاران بود خبرنگاران تصديق مي كنند از نظر فضاي كار، افزايش ساعات دسترسي خبرنگاران به نمايندگان و امكان حضور خبرنگاران در كميسيون هاي مجلس هفتم فضاي بهتري ايجاد شده و همواره امكان گرفتن نظر نمايندگان براي رسانه ها ممكن بود و خود بنده هر دو هفته يك بار با خبرنگاران مصاحبه مطبوعاتي داشته و اين مصاحبه 31 بارانجام شده كه انشاء الله مصاحبه سي و دوم نيز انجام خواهد شد. به هرحال ما باخبرنگاران رابطه بسيار خوبي داشتيم.
حداد عادل اظهار داشت: يكي ديگر از كارهاي مجلس هفتم برگزاري اجلاس پشتيباني از مردم فلسطين بود كه اجلاس بين المللي بود و از همه جاي جهان شركت كردند از اين اجلاس و زماني كه توطئه ها مي خواست موضوع فلسطين وغصب سرزمين مردم فلسطين را به فراموشي بكشاند و اين مسئله را حل شده عنوان كند كه برگزاري اين اجلاس يك يادآوري از حق ملت مظلوم فلسطين بود كه با موفقيت برگزار شد .
وي از زحمات دبيرخانه دائمي حمايت از مردم فلسطين و زحمات حجت الاسلام محتشمي پور تشكر كرد.
ادامه دارد...
يکشنبه 5 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 477]