واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۴ شهريور ۱۳۹۴ (۱۱:۲۰ق.ظ)
هفته آينده؛ واحد نيمه صنعتي توليد کک در پژوهشگاه صنعت نفت افتتاح ميشود موج - واحد نيمه صنعتي توليد کک هفته آينده با فناوري ايراني امروز در پژوهشگاه صنعت نفت افتتاح ميشود.
به گزارش خبرگزاري موج، پژوهشگاه صنعت نفت با همکاري مشترک سازمان توسعه و نوسازي معادن و صنايع معدني ايران (ايميدرو) سهشنبه هفته آينده (۳۱ شهريور) از نخستين فناوري ايراني کک نفتي رونمايي و همچنين واحد نيمه صنعتي آن را در پژوهشگاه با حضور مديران ايميدرو و وزارت نفت افتتاح خواهد کرد.
منصور بزمي، رئيس پرديس پاييندستي پژوهشگاه صنعت نفت، با بيان اينکه فرايند ککينگ، فرايند ارتقاي کيفيت مهم و متداول در پالايشگاههاي دنياست، گفت: فرآوردههاي ميان تقطير و کک به عنوان محصولات اين فرايند هستند که کک آن در صنايع فلزي مانند آلومينيومسازي و فولاد مورد استفاده قرار ميگيرد.
وي با اشاره به اينکه در ايران با توجه به پيشبيني رشد صنايع آلومينيومسازي و فولادسازي، افزايش رشد مصرف اين ماده نيز مورد انتظار است، اظهار کرد: اين در حالي است که تمام کک مورد نياز از خارج کشور وارد ميشود و با وجود خوراک اصلي اين واحد که ته مانده برج تقطير خلأ پالايشگاه است، هيچ واحد ککسازي در کشور ساخته نشده است.
بزمي با اشاره به اينکه اين فناوري براي نخستين بار در کشور توسعه يافته و واحد نيمه صنعتي آن نيز ساخته شده است، افزود: با توجه به طرحهاي توسعهاي که در صنعت آلومينيوم وجود دارد، مقدار مورد نياز کشور به کک آندي تا ۵۰۰ هزار تن در سال پيشبيني ميشود.
رئيس پرديس پاييندستي پژوهشگاه صنعت نفت با بيان اينکه در حال حاضر، متولي صنعت آلومينيوم کشور ايميدرو است، تصريح کرد: متولي و حامي مالي اين طرح ايميدرو است و طي قرارداد پژوهشي با پژوهشگاه به مدت ۳۸ ماه اين طرح از اسفند سال ۹۱ در حال انجام است.
وي با اشاره به اينکه طرح حاضر شامل ۸ پروژه است تا علاوه بر بوميسازي دانش اين فرآيند بتوانيم مقدمات لازم براي ساخت نخستين واحد صنعتي را نيز فراهم کنيم، گفت: در حال حاضر پروژههاي اول تا سوم اين طرح به پايان رسيده است و ساير پروژهها نيز تا ارديبهشت سال ۹۵ به اتمام خواهد رسيد.
بزمي با اشاره به اينکه کک به عنوان يک محصول راهبردي مطرح است، يادآور شد: صنايع آلومينيوم به اين خوراک بسيار وابسته است و در بررسيهاي انجام شده اين طرح از صرفه اقتصادي قابل قبولي برخوردار است.
رئيس پرديس پاييندستي پژوهشگاه تصريح کرد: يکي از مأموريتهاي پژوهشگاه توسعه فناوريهاي ارتقاي فرآوردههاي سنگين و کم ارزش است، از اينرو تبديل ته ماندههاي نفتي به محصولات با ارزش همانند فرآوردههاي ميان تقطير و کک بسيار حائز اهميت است.
وي با بيان اينکه براي کسب دادههاي تجربي و توليد و تست محصولات نياز به ساخت واحد نيمه صنعتي است، اظهار کرد: پس از اتمام مراحل آزمايشگاهي، تيم مهندسي پژوهشگاه، طراحي يک واحد با ظرفيت دو بشکه در روز خوراک را در دستور کار قرار داد و پس از انجام مراحل خريد، ساخت و نصب اين واحد هم اکنون قابل بهرهبرداري است.
رئيس پرديس پاييندستي پژوهشگاه صنعت نفت با تأکيد بر اينکه پژوهشگاه و ايميدرو در طرح ککينگ فعاليتي مشترک داشتهاند، ادامه داد: براي معرفي پايلوت ککينگ، مسئولان ايميدرو و پژوهشگاه صنعت نفت روز سهشنبه (۳۱ شهريور) از فناوري کک نفتي و واحد نيمه صنعتي آن رونمايي خواهند کرد.
بزمي در ادامه با تأکيد بر اينکه هدف اصلي اين طرح، صنعتي شدن اين فرآيند است، افزود: اميدواريم پس از راهاندازي اين پايلوت دادههاي مورد نياز براي طراحي واحد صنعتي را به دست آوريم و به يک خودکفايي ملي در اين زمينه برسيم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]