واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: نخستین فناوری ایرانی به زودی رونمایی میشود
رونمايی از نخستین فناوری ايرانی كك نفتی و واحد نيمه صنعتی سه شنبه 31 شهريور ماه در پژوهشگاه با حضور مديران ايميدرو و وزارت نفت افتتاح میشود.
به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، منصور بزمی، رييس پرديس پايين دستي پژوهشگاه صنعت نفت با بيان اينكه فرآيند ككينگ يك فرايند ارتقاء كيفيت مهم و متداول در پالايشگاههای دنيا است، گفت: فراوردههای ميان تقطير و كك به عنوان محصولات اين فرآيند میباشند كه كك آن در صنايع فلزی مانند آلومينيوم سازی و فولاد مورد استفاده قرار میگيرد.
وي با اشاره به اينكه در ايران با توجه به پيشبينی رشد صنايع آلومينيومسازی و فولادسازی، افزايش رشد مصرف اين ماده نيز مورد انتظار است، گفت: اين در حالی است كه تمام كك مورد نياز از خارج كشور وارد میشود و با وجود خوراك اصلی اين واحد كه ته مانده برج تقطير خلاء پالايشگاه است، هيچ واحد ككسازی در كشور احداث نشده است.
اين مقام مسئول با اشاره به اينكه اين فناوری برای اولين بار در كشور توسعه يافته و واحد نيمه صنعتی آن نيز احداث شده است، گفت: با توجه به طرحهاي توسعهاي كه در صنعت آلومينيوم وجود دارد، مقدار مورد نياز كشور به كك آندي تا 500 هزارتن در سال پيش بيني ميشود.
رييس پرديس پايين دستي پژوهشگاه صنعت نفت با بيان اينكه در حال حاضر، متولي صنعت آلومينيوم ايميدرو است، گفت: متولي و حامي مالي اين طرح ايميدرو است و طي قرارداد پژوهشي با پژوهشگاه به مدت 38 ماه اين طرح از اسفند سال 91 در حال انجام است.
این مقام مسئول با بيان اينكه طرح حاضر شامل 8 پروژه است تا علاوه بر بومي سازي دانش اين فرآيند بتوانيم مقدمات لازم براي احداث اولين واحد صنعتي را نيز فراهم كنيم، گفت: در حال حاضر پروژههاي اول تا سوم اين طرح به اتمام رسيده است و ساير پروژهها نيز تا ارديبهشت سال 95 به اتمام خواهد رسيد.
بزمي با اشاره به اينكه كك به عنوان يك محصول راهبردي مطرح است، گفت: صنايع آلومينيوم به اين خوراك بسيار وابسته است و طي بررسيهاي انجام شده اين طرح از صرفه اقتصادي قابل قبولي برخوردار است.
بزمي تصريح كرد: يكي از ماموريتهاي پژوهشگاه توسعه فناوري هاي ارتقاء فرآوردههاي سنگين و كم ارزش است، از اين رو تبديل ته ماندههاي نفتي به محصولات با ارزش همانند فرآوردههاي ميان تقطير و كك بسيار حايز اهميت است.
بزمي با بيان اينكه براي كسب دادههاي تجربي و توليد و تست محصولات نياز به احداث واحد نيمه صنعتي است، اظهار داشت: پس از اتمام مراحل آزمايشگاهي، تيم مهندسي پژوهشگاه، طراحي يك واحد با ظرفيت دو بشكه در روز خوراك را در دستور كار قرار داد و پس از انجام مراحل خريد، ساخت و نصب اين واحد هم اكنون قابل بهره برداري است.
رييس پرديس پايين دستي پژوهشگاه صنعت نفت با تاكيد بر اينكه پژوهشگاه و ايميدرو در طرح ككينگ فعاليتي مشترك داشتهاند، گفت: براي معرفي پايلوت ككينگ، مسئولين ايميدرو و پژوهشگاه صنعت نفت روز سه شنبه 31 شهريور از فناوري كك نفتي و واحد نيمه صنعتی آن رونمايي خواهند نمود.
بزمي در ادامه با تاكيد بر اينكه هدف اصلي اين طرح، صنعتي شدن اين فرآيند است گفت: اميدواريم پس از راهاندازي اين پايلوت دادههاي مورد نياز براي طراحی واحد صنعتي را به دست آوريم و به يك خودكفايي ملي در اين زمينه برسيم.
انتهای پیام/
اشتراک گذاری
مطالب مرتبط
صدور خدمات فنی مهندسی به ارزش یک میلیارد دلار به ترکمنستان
سامانه طرح جامع، راهی برای مقابله با فرار مالیاتی
لزوم تقویت توان بخش خصوصی و کوتاهی دست دلالان / گشایش بازارهای جدید با لغو تحریمها
افزایش 37 درصدی تزریق گاز به میدانهای نفتخیز جنوب
حجم سرمایهگذاری در صنعت نفت کمتر از 50 میلیارد دلار رسیده است/ به هیچ نهادی "نفت" جهت فروش ندادیم
ترکان: چاقی دولت عامل وابستگی بودجه به نفت/ خوش چهره: متأسفانه مناطق آزاد کشور فقط مبادی ورود کالا شدهاند
شناسايی ظرفيت انرژی دريايی در سواحل جنوبی کشور
بدهی 755 میلیارد تومانی ایرلاینها به شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران/صرفهجویی 350 میلیارد مترمکعبی مصرف گاز طبیعی
۲۴ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۱:۴۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]