واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: گزارش خبری پانا؛ قانون تعرفهگذاری پرستاری در پیچ و خم شورای عالی بیمه خبرگزاری پانا: دستورالعمل اجرای قانون تعرفه گذاری پرستاری به شورای عالی بیمه ارسال شده و اگر به تصویب برسد به زعم کارشناسان این حوزه اجرای این قانون می تواند جایگزینی بری طرح مبتنی بر عملکرد شود اما اجرای این قانون در پیچ و خم شورای عالی بیمه باقی مانده است.
۱۳۹۴ سه شنبه ۲۴ شهريور ساعت 10:24
به گزارش خبرنگار اجتماعی پانا، تعرفه خدمات پرستاری که با تصویب مجلس شورای اسلامی و تأیید شورای نگهبان در سال 1386 به صورت قانون درآمده پس از 8 سال کش و قوس در راهروهای وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بالاخره مرداد ماه امسال برای تأیید به شورای عالی بیمه ارسال شد.
بر این اساس نشست مشترکی با حضور وزیر بهداشت و هیأت مدیره نظام پرستاری و تعدادی از اعضای شورای عالی نظام پرستاری برگزار شد و طی آن مقرر شد تا کمیته کارشناسی برای اجرای آزمایشی تعرفه های خدمات پرستاری تشکیل شود و سریعاً اقدامات لازم جهت اجرای تعرفه های خدمات پرستاری در تعدادی از بیمارستان های کشور را انجام شود.
در این نشست وزیر بهداشت به میرزابیگی معاون پرستاری وزارت بهداشت و رئیس کل سازمان نظام پرستاری دستور پیگیری تشکیل این کمیته را داده و این کمیته متشکل از نمایندگانی از وزارت بهداشت، سازمان نظام پرستاری و جامعه پرستاری است تا سریعاً اقدامات لازم جهت اجرای آزمایشی تعرفه های خدمات پرستاری در تعدادی از بیمارستان ها انجام شود.
بنابراین قرار است به دنبال اجرای آزمایشی تعرفه ها خدمات پرستاری در چند بیمارستان در تهران یا شهرستان ها فرایند اجرایی شدن این تعرفه ها مورد ارزیابی قرار گیرد و نتایج آن بررسی شود تا پس از تصمیم گیری نهایی در شورای عالی بیمه و تصویب این تعرفه ها، کارهای مقدماتی انجام شده باشد.
هرچند بعد از سال ها، اجرای این قانون به شورای عالی بیمه ارسال شده اما این مساله با موافقت و مخالفت هایی روبرو شده است به طوری که احمد میدری معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و دبیر شورای عالی بیمه درباره بررسی قانون تعرفه گذاری پرستاری معتقد است: یکی از ضعف های نظام سلامت ایران تعرفه گذاری خدمات مورد به مورد است و باید گلوبال شود، اگر نظام پرستاری اصرار به تعرفه گذاری خدمات پرستاران دارد مستندات علمی و تجارب جهانی آن را ارائه کند. در جلسه ای هم که به این منظور در مجلس با حضور وزیر بهداشت و نمایندگان نظام پرستاری برگزار شد، دکتر هاشمی اعلام داشت که اگر دو کشور در سطح دنیا پیدا شد که خدمات پرستاری در آنها دارای تعرفه باشد و بر اساس k محاسبه شود، ما نیز این کار را انجام می دهیم.
دبیر شورای عالی بیمه همچنین می گوید: مقرر شد سازمان نظام پرستاری مستنداتی دال بر تجربه کشورها و نمونه هایی از روند اجرای چنین قانونی در دنیا برای شورای عالی بیمه ارسال کند. آنچه در قانون مصوب مجلس لحاظ شده این است که پرداخت به پرستاران براساس عملکرد باشد نه اینکه مورد به مورد محاسبه شود و به ازای هر خدمتی از جمله سرم یا تزریق، پانسمان و یا خدمات دیگر تعرفه ای لحاظ شود به ویژه اینکه ما در خدمات پزشکی نیز در صدد هستیم که هر چه بیشتر به سمت گلوبال شدن پرداخت پیش برویم زیرا هم اکنون یکی از ضعف های نظام پرداخت در بیمه های ایران این است که هزینه ها به صورت موردی پرداخت می شود، در حالی که این سیستم در بسیاری از کشورها منسوخ شده است.
نبود بودجه برای اجرای قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری
این در حالی است که سید حسن قاضی زاده هاشمی وزیر بهداشت نیز در رابطه با قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری که هفت یا هشت سال پیش در مجلس شورای اسلامی تصویب شد، می گوید: دوستانی که این قانون را تصویب کردند، باید بودجه لازم برای اجرای آن را هم می دیدند، سوال ما این است که چرا طی این سال ها بودجه لازم برای اجرای آن را ندیده اند.
وی ادامه می دهد: اجرای قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری نیاز به تامین منابع مالی دارد با این حال به معاون درمان وزارت بهداشت دستور داده شده است که هر کاری به صلاح است انجام دهند، بار مالی این قانون را محاسبه کنند و برای تصویب به شورای عالی بیمه یا هر جایی که لازم است، بفرستند که اگر می توانند بار مالی آن را تامین کنند تا اجرا شود.
اجرای قانون تعرفهگذاری به نفع بیماران و بیمهها
اما یعقوب جعفری رئیس شورای عالی نظام پرستاری در گفتگو با خبرنگار پانا می گوید: اجرای قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری به نفع بیماران و بیمه هاست و امیدواریم وزیر بهداشت با اجرای آزمایشی تعرفه ها در چند بیمارستان به قول خود عمل کند و شورای عالی بیمه نیز هر چه سریعتر این قانون را مصوب کند تا به طور کامل اجرا شود.
رئیس شورای عالی نظام پرستاری همچنین درباره اجرای آزمایشی قانون تعرفه گذاری پرستاری معتقد است: پس از اجرای آزمایشی قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری اشکالات آن برطرف می شود و می توان طرح را به صورت سراسری اجرا کرد.
هر چند کارشناسان حوزه پرستاری معتقدند که اجرای این امر موجب کاهش قیمت ها در ارائه خدمات پزشکی خواهد شد، که این مسئله به نفع جیب بیمار و سازمان بیمه گر و ارائه دهندگان این خدمات است اما با این وجود باید منتظر ماند که علی رغم اختلاف های موجود بر سر راه اجرای قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری آیا این قانون در شورای عالی بیمه به زودی مصوب می شود یا نه.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]