واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۴ شهريور ۱۳۹۴ (۱۰:۱۷ق.ظ)
پيشرفت ۹۸ درصدي بخش دريايي فازهاي ۱۵ و ۱۶ پارس جنوبي موج - مدير طرح فراساحل توسعه فازهاي ۱۵ و ۱۶ پارس جنوبي در شرکت مهندسي و ساخت تأسيسات دريايي ايران از پيشرفت ۹۸ درصدي بخش دريايي اين فاز خبر داد.
به گزارش خبرگزاري موج، آرش کوهلي، مدير طرح فراساحل توسعه فازهاي ۱۵ و ۱۶ پارس جنوبي، با بيان اينکه اجراي فازهاي ۱۵ و ۱۶ پارس جنوبي از ۱۲ سال پيش کليد خورد و قرارداد آن در نيمه دوم سال ۸۵ نهايي شد، تصريح کرد: بهرهبرداري از فازهاي ۱۵ و ۱۶ به دليل قرارگيري در فازهاي مرزي هميشه جز اولويتها بوده است.
وي با بيان اينکه در دولت يازدهم توجه خاصي به پايان کار و راهاندازي پروژههاي پارس جنوبي صورت گرفت، درباره پيشرفت بخش دريايي فازهاي ۱۵ و ۱۶ پارس جنوبي تا سال ۹۱، افزود: بخش سکوهاي اين فازها تا اين سال ۷۰ درصد پيشرفت داشتهاند؛ ضمن اينکه در سالهاي ۸۸ تا ۹۰، عمليات لولهگذاري فازهاي ۱۵ و ۱۶ به پايان رسيد، در سال ۹۳ نيز سکوها راهاندازي و نصب شد.
کوهلي پيشرفت بخش دريايي فازهاي ۱۵ و ۱۶ را ۹۸ درصد اعلام کرد و افزود: دو درصد باقيمانده نيز مربوط به تهيه اسناد و مدارک براي تحويل به کارفرماست.
مدير طرح فراساحل توسعه فازهاي ۱۵ و ۱۶ پارس جنوبي در شرکت تأسيسات دريايي درباره مشخصات بخش فراساحل اين فازها، گفت: فازهاي ۱۵ و ۱۶ پارس جنوبي داراي دو عرشه و هريک دو رشته خط لوله است که خط ۳۲ اينچ براي انتقال گازترش از سکو به خشکي و خط ۴ اينچ براي انتقال گلايکول از خشکي به دريا در نظر گرفته شده است.
به گفته کوهلي، ظرفيت سکوها يک ميليارد فوت مکعب است که در فاصله ۱۱۰ کيلومتري از ساحل قرار گرفتهاند و محصولات توليدي از اين فاز شامل يک ميليارد فوت مکعب گاز، ميعانات، اتان، پروپان و گوگرد خواهد بود.
وي با بيان اينکه بخش دريايي فازهاي ۱۵ و ۱۶ توسط کنسرسيومي از شرکت صف براي ساخت سکو و جکت فاز ۱۵ و شرکت ايزوايکو براي ساخت سکو و جکت فاز ۱۶ با راهبري شرکت تأسيسات دريايي به همراه بخش خطوط لوله و حمل و نصب سکوها، اجرا شد، حجم کلي پروژه فراساحل را غير از خطوط لوله ۱۶ هزار و ۷۰۰ تن اعلام کرد و گفت: ۱۸ قلم کالا شامل ۶ هزار و ۴۰۰ تن جکت، ۵ هزار و ۴۰۰ تن سکو و ۴ هزار و ۹۰۰ تن شامل متعلقات و فلز بهوسيله شرکت تأسيسات دريايي در دريا نصب شد.
مجري طرح توسعه فازهاي ۱۵ و ۱۶ در شرکت تأسيسات دريايي با اشاره به عمليات قرار گرفتن سکو بر روي جکت که در طول ۴۰ دقيقه انجام شد، افزود: انجام اين کار يک رکورد محسوب ميشود؛ زيرا در مواقع عادي عمليات نصب در دريا حدود ۱۰ ساعت و گاهي تا ۴۸ ساعت زمان ميبرد.
وي با بيان اينکه بلند کردن و قرار دادن سکويي با وزن ۲۷۰۰ تن و ابعاد ۳۰ متر در ۳۰ متر کاري ساده نيست، افزود: با اين حال توانمندي اين شرکت ايراني و متخصصانش در انجام اين کار سبب شده چنين عملياتي چندان هم مشکل به نظر نيايد.
کوهلي گفت: معمولا نصب عرشه و لولهگذاري دريايي، در دنيا به وسيله شرکتهاي معدودي انجام ميشود. با اين حال، انجام اين کار به قدري در ايران توسط اين شرکت عادي شده که امروز ديگر کسي در مورد انجام و کيفيت عمليات شک نميکند و به اطمينان رسيدهاند، بلکه همه به دنبال کسب رکوردهاي بهتر در زمان نصب هستند.
وي افزود: براي نصب سکوها و متعلقات فازهاي ۱۵ و ۱۶ در مجموع ۳۱۰ هزار نفر ساعت نيرو در بازه زماني کوتاهي مشارکت داشتند و براي انجام تعهدات تأسيسات دريايي، خطوط لوله دريا، نصب و نظارت حدود ۳ ميليون نفر ساعت کار انجام شده که اين هم يک رکورد محسوب ميشود، زيرا؛ در حين انجام اين فعاليتها هيچ حادثه منتهي به جرح يا خسارت نداشتيم.
مجري طرح توسعه فازهاي ۱۵ و ۱۶ در شرکت تأسيسات دريايي حجم فعاليت انجام شده در قسمت خطوط لوله، مهندسي، تأمين کالا و مجموع کاري که در دريا صورت گرفته را به ترتيب ۳۳۰ هزار نفر ساعت، ۱۸۵ هزار نفر ساعت، ۱۴۰ هزار نفر ساعت و يک ميليون و ۷۰۰ هزار نفر ساعت اعلام کرد و گفت: در قسمت سکوها ۵ ميليون نفر ساعت و هوک آپ و راهاندازي ۲۲۰ هزار نفر ساعت فعاليت کردهاند.
کوهلي حوادث رخ داده در خطوط لوله فازهاي ۱۵ و ۱۶ پارس جنوبي را حوادث غيرقابل پيشبيني مانند؛ برخورد لنگر با خطوط لوله و تحريمها اعلام کرد و افزود: در هر حال اتفاقهايي از اين دست، بخشي از ريسک پروژه بوده و وقوع آنها غيرقابل پيشبيني هستند و ناشي از ضعف يا عملکرد پيمانکار نيستند که با مديريت کارفرمايان طرح از حجم بالقوه ريسک اين خسارات بسيار کاسته شد و جلوگيري به عمل آمد و به نحو بسيار خوبي برطرف شد.
وي با بيان اينکه در طول ۲ سال گذشته، سرعت اجراي کار که ميتوان گفت که بخش پاياني و مهم کار بوده افزايش قابل ملاحظهاي يافت، ادامه داد: اين در حالي است که همين مجموعه فراساحلي توانست کاري را که در مدت ۶ سال با موانع متعددي روبرو بود، در عرض ۲ سال انجام دهد که همه اينها حاکي از مديريت بر روي کار و رفع مشکلات و نواقص در حين اجراي کار است.
مدير طرح فراساحل توسعه فازهاي ۱۵ و ۱۶ در شرکت تأسيسات دريايي گفت: با اولويتبندي فازهاي پارس جنوبي در وزارت نفت، مجموعه نفت از کارفرما گرفته تا پيمانکار با هدايت کارفرماي طرح، بسيج شدند تا اين پروژه به سرانجام برسد.
وي گفت: مديريت پروژه با توجه به کمبود منابع مالي در ساخت و راهاندازي بخش فراساحل فازهاي ۱۵ و ۱۶ سبب کسب رکوردهاي قابل ملاحظهاي در اين فازها شد، به نحوي که پيش از آن براي نصب و راهاندازي معمولا يک بازه زماني يک و نيم سال صرف ميشد، در حالي که اين بار سکوها در يک بازه زماني ۵ ماهه نصب و راهاندازي شدند.
کوهلي با بيان اينکه حدود ۶۰ درصد حجم کار در بخش دريا مربوط به تأمين کالا است، افزود: در حدود ۵۰ درصد کالاهاي تأمين شده در بخش فراساحل از داخل کشور تأمين شده است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]