واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: نگرانی بخش خصوصی از هجوم سرمایهگذاران خارجی /مجلس برنامه ای برای دوران پساتحریم ندارد
سازندگان داخلی صنعت نفت نگران هستند که با لغو تحریمها مسئولان به سراغ سازندگان و سرمایه گذران خارجی خواهند رفت.
به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، بخش خصوصی به ویژه صنعتگران و سازندگان داخلی در صنعت نفت بیصبرانه برای افزایش توانمندی و دانش فنی خود منتظر لغو تحریمها هستند اما در این میان با خودشان نگرانیهایی نیز دارند. چرا که این بخش معتقد است که با لغو تحریمها اکثر مسولان نفتی کشور به سراغ سازندگان و سرمایه گذران خارجی خواهند رفت.
نگرانی آنها در جای خود قابل درک است چرا که اغلب مسولان با وجود اینکه اکثر تجهیزات مورد نیاز در داخل کشور ساخته میشودبازهم به دلیل نبود باور و اعتماد به توان داخلی به جای حمایت از آنها این قشر را به حاشیه می کشانند و از توان آنها استفاده نمی کنند.
از دید فعالان بخش خصوصی کسانی از لغو تحریمها نگرانند که منفعتشان در گرو ادامه تحریمهاست. لغو تحریمهای نفتی سرآغازی است برای صنعت نفت و در این میان فضای ایجاد شده موجب رونق بخشیدن به کسبوکار عدهای و از رونق افتادن کسبوکار عدهای دیگر خواهد شد. البته اینکه گفته میشود که عدهای از فضای موجود تحریمها استفاده مطلوب میکنند از دید بسیاری از کارشناسان حوزه نفت، گاز و انرژی مورد تایید است اما اثبات آن قدری سخت است.
بخش خصوصی یا خصولتی هرکدام کم و بیش در این مدت بهعنوان بازویی در کنار وزارتخانه نفت عمل کرده است، به طوری که به جز مشکلات سرمایهگذاری خارجی در بخش تامین تجهیزات و ابزارآلات مورد نیاز این صنعت با مشکلجدی مواجه نشده است. از دید کارشناسان اقتصادی از بین رفتن تحریمها منجر خواهد شد تا بخش خصوصی که در این زمان شدهاند، از گردونه خارج شود و شرکتهای خارجی به دلیل کیفیت بالا جایگزین شوند. این موضوع در صنعت نفت نیز قابل بررسی است.در همین راستا نظر برخی ازنمایندگان مجلس را در خصوص دوران پساتحریم جویا شدیم.
قانون توان حداکثری را دریابید
موسی احمدی عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران در خصوص اینکه پس از لغو تحریم آیا سازندگان تجهیزت صنعت نفت حمایت خواهند شد یا نه اظهار داشت: مجلس شورای اسلامی با توجه به تصویب قانون توان حداکثری سازندگان برای خود یکسری وظایف و حد و حدودی دارد و به هیچ وجه اجاز نمیدهد که ظرفیت سازندگان نادیده گرفته شود.
عضو کمیسیون انرژی مجلس در واکنش به این اظهارنظر اعلام کرده است: سازندگان داخلی ما باید به حدی رشد کرده و به خود ایمان داشته باشند که پس از رفع تحریمها و ورود شرکتهای خارجی نیز بتوانند نیازهای صنعت نفت را تامین کنند که در غیراین صورت، صنعت نفت نیازهای خود را از شرکتهای خارجی تامین خواهد کرد.
مجلس برنامهای برای دوران پساتحریم ندارد
وی تصریح کرد: درست است که هنوز مجلس برنامهای برای پساتحریم در حمایت از صنعتگران صنعت نفت ندارد اما به طور یقین با لغو تحریم از این قشر زحمتکش حمایت خواهد کرد.
احمدی گفت: در مجلس تاکید شده در صورت استفاده از سرمایه گذاران خارجی به هیچ وزارتخانه اجازه داده نمیشود منابع انسانی و توان داخلی سازندگان را کنار گذاشته شود.
همچنین نادر فریدونی در این رابطه اظهار داشت: لغو تحریمها به معنای عدم حمایت از سازندگان داخلی نیست بلکه برمبنای اقتصاد مقاومتی و مورد تاکید مقام معظم رهبری بوده است. اعتقاد بنده این است دولت بایستی حمایت از توان داخلی را در سرلوحه کاری خود قرار دهد با لغو تحریم نباید توان و پتانسیل داخلی به فراموشی سپرده شود.
در دوران پساتحریم باید قدمی به سمت اعتلای صنعت کشور برداشت
فریدونی افزود: متاسفانه ایران در دهههای اخیر به دلیل تحریم ظالمانه نتوانسته پیشرفتهایی را در عرصههای مختلف کسب کند بنابراین با برداشتن تحریم باید چرخه حمایت از توان بالقوه سازندگان به چرخش در بیاید.
وی تصریح کرد: با لغو تحریمها هر قدمی که در کشور برداشته میشود بایستی به سمت توسعه و پیشرفت و اعتلای صنعت کشور باشد نه اینکه مشکلاتی را بر سرراه سازندگان داخلی ایجاد شود.
عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد:سازندگان داخلی باید این ذهنیت را کنار بگذارند که با لغو تحریمها کنار گذاشته میشوند باید بفکر ارتقای کیفیت کالای تولیدی و نیز در جهت رقابت سالم با سازندگان خارجی قدم بردارند.
سیدمهدی موسوینژاد عضو کمیسیون انرژی مجلس گفت: معتقدم در طول این سه سال تحریم وضعیت خودمان را در اقتصاد کشور پیدا کردیم و نقاط منفی و مثبت و بخشهای اقتصادی را خوب دریافتیم و مشکلات معلوم شده است باید منابع حاصل از رفع تحریمها در جهت رفع مشکلات و کمک به استحکام پایه اقتصادی بکار گرفته شود و مسئولان دولت مخصوصا وزارت صنعت و معدن و وزارت نفت را که همیشه در ارائه برنامه و راهکار برون رفت از تحریمها تعلل داشتهاند و امروز نیز تعلل دارند و نشان دادهاند که به واردات علاقه زیادی دارند که در پسا تحریم در عرصه واردات ورود پیدا نکنند.
وی در ادامه تصریح کرد: من احساس میکنم نیاز به قانونی داریم که باید در مجلس تصویب شود تا از طریق این قانون دولت ملزم به کاهش واردات و حتی منع واردات کالاهای مشابه که در کشور تولید میشود، کنیم.
موسوینژاد تاکید کرد: وزارت نفت در دولت یازدهم در راستای حمایت از بخش خصوصی شیوهنامهای را با عنوان حمایت از ساخت داخل تهیه و ابلاغ کرد اما این شیوه نامه تظاهری بیش نبود و کاربردی ندارد، زیرا شرکت ملی نفت به سختی شرکتهای داخلی را بازی میدهد. بدون شک تحریمها برای بخش خصوصی و توانمند ساختن آنها موثر بوده است اما به دلیل عدم حمایت از محصولات تولیدی این بخش توسط وزارت نفت و دیدگاه حاکم در این وزارتخانه که محصولات خارجی قابلاعتمادترند، بخش خصوصی شانس زیادی ندارد اما با این وجود در صورت برداشتن تحریمها رقابت بیشتر خواهد شد.
عضو کمیسیون انرژی مجلس اضافه کرد: با اشاره به اینکه دولتیها با خرید از جنس ایرانی به سختی کنار میآیند و زیر بار نمیروند، میافزاید: اعتقاد دارند کیفیت محصولات داخلی خوب نیست. از سویی نکته مهم دیگر در اینجاست که معامله با شرکتهای خارجی برای تهیه تجهیزات بالا به دلیل برخی از پشت پردهها گزینه بهتری است.
تولیدکنندگان داخلی بعد از تحریم توان رقابت برابر با شرکتهای خارجی را ندارند
موسوینژاد خاطرنشان کرد: تولیدکنندگان داخلی بعد از تحریم توان رقابت برابر با شرکتهای خارجی را ندارند وضعیت برای نمایندگیها شرکتهای خارجی بهبود خواهد یافت اما برای تولیدکنندگان شرایط سخت خواهد بود. با این حال، با توجه به گفته اظهارنظر برخی از فعالانخصوصی، تولیدکنندگان در زمان پساتحریم نگرانی ندارند، زیرا با بهبود بازار کار در صنعت نفت شانس توانمند شدن آنها در استفاده بیشتر از تجربیات خارجیها و بهبود تولیدات داخلی بالا خواهد رفت.
گزارش: حبیبه رحیمیان
انتهای پیام/
اشتراک گذاری
مطالب مرتبط
زنگنه: برای بهبود وضع بازار نفت گام برمیداریم
فرصتطلبی سودجویان از کماطلاعی مردم
معرفی شركاي بينالمللي پژوهشگاه در همایش فرصتهاي فناورانه نفت و گاز
۲۴ شهريور ۱۳۹۴ - ۰۸:۳۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]