واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: دلیل نارضایتی همیشگی برخی از افراد چیست؟
نارضایتی از زندگی را در چهره و مکالمات بسیاری از افراد در جامعه به وضوح میتوان مشاهده نمود
به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان ، افراد زیادی از زندگی کنونی خود خرسند و راضی هستند و در مقابل نیز بسیاری افراد همیشه از همه چیز وهمه کس احساس نارضایتی میکنند.
نارضایتی از زندگی را در چهره و مکالمات بسیاری از افراد در جامعه به وضوح میتوان مشاهده نمود گله و شکایت مداوم از اوضاع و شرایط اعم از اجتماعی، اقتصادی، شغلی و زندگی شخصی همراه با صورتهای افسرده و دلزده انسانهای بسیاری که حتی حوصله همصحبتی با یکدیگر را ندارند و ترجیح میدهند در تنهایی خود فرو روند و یا افرادی که مدام با خود و دنیای اطرافشان در جنگ بوده و ابراز ناراحتی میکنند که چرا؟ چرا من در جایی که میخواهم نیستم؟ چرا خانهای را که میخواهم ندارم؟ چرا در رشتهای درس میخوانم که دوست ندارم؟ چرا شغلم آزارم میدهد؟ و مهمتر از همه چرا من خوشحال و شاد نیستم عده بسیاری فارغ ازدغدغههای عامه مردم در رفاه کامل زندگی میکنند ولی برخی از آنان نیز بسیاری از این چراها را هر روز برای خود مطرح میکنند.
این همه نارضایتی از كجا میآید؟ شاید شما منشاء آن را، نداشتن شانس می دانید و فکر می کنید، شانس حتی آدرس خانه شما را نمی داند. اما غافلید از این موضوع که به دلیل رفتارهایتان، منفی نگری آدرس خانه شما را، خوب می شناسد و هر روز به سراغ تان می آید.
معمولا آدمهای ناراضی چند دلیل عمده در ذهنشان دارند و متأسفانه باید گفت اگر درمان نشوند، این امر درخت پربار زندگی شان را خشک می کند.
دلیل نارضایتی در افراد
نادیده گرفتن توانایی ها
تفسیرهای مضطربكننده و جهتگیری سوء نسبت به آینده، اولین مشكل است. جوانی20 ساله را فرض كنید كه با خودش فكر میكند اگر ازدواج كردم و بچهدار شدم و بچهام دچار فلان مشكل شد، چه خاكی بر سرم بریزم؟ این فرد احتمالا مشكلات كودكی خود یا كودكان دیگر در فامیل را بهخاطر سپرده و تجربیات زندگی او را به سمت تفسیر مضطربكننده نسبت به آینده كشیده. این فرد روی تواناییهایش حساب نكرده، نقشی برای خود در تنظیم آیندهاش متصور نیست. جایگاه خدا را در زندگیاش فراموش كرده است. اگر شما هم از این دسته آدمها هستید بهتر است هرچه زودتر جلوی این افكار خودتان را بگیرید و به آنها اجازه جولان دادن ندهید.
در نظر گرفتن بدترین احتمالات
برخی افراد هر چیزی را كه از آن اطلاع ندارند و نسبت به آن دچار ابهام هستند، به بدترین و خطرناكترین وجه ممكن تفسیر میكنند. مادری در خانه نشسته، شماره همراه فرزندش را میگیرد، اپراتور خاموش بودن گوشی را اعلام میكند، در همان 10دقیقه اول 2 حدسی كه این مادر میزند: 1- فرزندم زیر تریلی رفته و تكهتكه شده. 2- او را بردهاند و كشتهاند. این یعنی بدترین احتمال نسبت به ابهامات. برای رسیدن به مثبتاندیشی و آرامش نیاز است كه ذهن خودتان را نسبت به ابهامات كنترل كنید و نگذارید به سمت بدترین احتمالات برود.
نشخوار شکست های قبلی
بدترین قسمت ماجرا نشخوار ذهنی اتفاقات گذشته است. یك اتفاق نگرانكننده، یك شكست عاطفی، یك موقعیت اضطرابآور در گذشته اتفاق افتاده و تمام شده، ذهنی كه دائم به بازسازی مسائل و مشكلات و شكستهای قبلی میاندیشد و دوباره آنها را نشخوار میكند نیاز به بازسازی و درمان دارد. این ذهن خوبیها و سفیدیها را بهزودی فراموش میكند اما به خاطرش میماند كه چهل و اندی سال قبل، دوستش به او طعنه زده است.
علت نارضایتی
راه برای ترک عادت ابراز نارضایتی
شناسایی دقیق زمان ابراز نارضایتی:
برای حل مشکل باید دقیقاً از زمان دقیق بروز نارضایتیها آگاه باشیم. حتی جزئیترین دغدغهها را نیز باید مشخص کرده و از زمان بروز واکنش منفی در مورد آن مطلع باشیم. آگاهی دقیق از تعداد دفعات ابراز نارضایتی، انگیزهی بیشتری برای برطرف کردن آن به ما میدهد.
تبدیل مسائل آزاردهنده به نکات مثبت:
در هرلحظهای که مشکلات و مسائل آزاردهنده به ذهن شما خطور میکند، فوراً با تمرکز بر نکات مثبت و شادیبخش افکار خود را منحرف کنید. در این مرحله نیز تعداد دفعاتی که مجبور شدهاید با تکیهبر افکار مثبت، مسائل ناخوشایند را از ذهن خارج کنید، دقیقاً به خاطر داشته باشید زیرا تنها راه برای مؤثر بودن این راهکار، ثبت این اعداد و سعی در کاهش آن است.
شناسایی ماهیت مسائل ناخوشایند:
شناسایی دقیق علت نارضایتی بسیار مهم است. ممکن است راهی عملی برای حل کامل مشکل وجود داشته باشد و دیگر نیازی به مدیریت و کنترل عوارض آن نداشته باشید. بهعنوانمثال اگر بیدار شدن در صبح باعث بروز نارضایتی میشود، ممکن است علت کمخوابی باشد و خوابیدن بهموقع و کافی طبیعتاً علت اصلی ناراحتی را برطرف خواهد کرد و دیگر دلیلی برای ابراز آن وجود نخواهد داشت.
دوری کردن از افراد منفیباف:
این افراد به معنای واقعی همهی انرژی مثبت شمارا گرفته و موجی از نارضایتی، نگرانی و ناخشنودی با خود به همراه میآورند. معاشرت با این افراد به معنای استقبال از احساسات منفی و بروز شرایط ناخوشایند است.
استفاده از کلمات امیدبخش و مثبت:
کلماتی مثل اگر و اما زمینهساز نارضایتی هستند و بیشتر توسط افرادی به کار میروند که کنترلی بر زندگی خود ندارند. با به کار بردن این نوع کلمات خود را برای توجیه و پذیرش مسائل ناخوشایند آماده میکنید و دیگر هیچ تلاشی برای تغییر شرایط نخواهید کرد. افراد خوشبخت همیشه امیدوار هستند و سعی میکنند که کنترل همهی جنبههای زندگی را در دست بگیرند و این تلاش را با به کار بردن کلمات مثبت به نمایش میگذارند.
داشتن صبر و حوصله:
بهطورکلی تغییر هر عادتی به زمان زیادی نیاز دارد و اگر انتظار دارید که بعد از یک ماه عادت ابراز نارضایتی و گلایه کردن را کنار بگذارید، باید پشتکار زیادی داشته باشید و ناامید نشوید. اگر این کار مشکل به نظر میرسد میتوانید ابتدا این کار را در یک روز انجام دهید و بعد به بررسی تغییرات خود بپردازید. در مرحلهی بعد دور روز را بدون ابراز نارضایتی بگذرانید و بعدازآن یک هفته. بهمرورزمان و با مشاهده تغییرات مثبت به ادامهی این کار برای مدتهای طولانیتر ترغیب خواهید شد.
استفاده از کمک دیگران:
تلاش برای ترک عادت مانند هر کاری دیگری بهصورت گروهی موفقیت بیشتری به دنبال دارد. با شروع اقدام برای ترک عادت ابراز نارضایتی، به دوستان و خانوادهی خود اطلاع بدهید و از آنها بخواهید بر پیشرفتتان نظارت کنند. مطالعه بازخورد اطرافیان کمک بزرگی در این کار است و به شما نشان خواهد داد که کدامیک از جنبههای منفی گلایههایتان، بیشترین تأثیر منفی را در اطرافیان دارد و شما میتوانید بر حل آن تمرکز بیشتری داشته باشید.
انتهای پیام/
اشتراک گذاری
مطالب مرتبط
چگونه افکار منفی را برای همیشه کنار بگذاریم؟
از کجا بفهمیم افسردگی گرفته ایم؟
رضایتمندی شغلی نشاط اجتماعی را افزایش میدهد
پرخاشگری یک آفت رفتاری
۲۳ شهريور ۱۳۹۴ - ۲۲:۳۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 70]