واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: مصرف 2 درصد انرژی کشور در بخش آب و فاضلاب خبرگزاری پانا: معاون آموزش و بهینهسازی مصرف انرژی سازمان بهرهوری انرژی ایران گفت: حدود 2 درصد برق مصرفی در آب و فاضلاب مصرف میشود.
۱۳۹۴ دوشنبه ۲۳ شهريور ساعت 18:42
به گزارش خبرگزاری پانا، همایش مدیریت انرژی و روشهای کاهش اوج بار در سامانههای استحصال و پمپاژ آب به منظور بررسی مدیریت مصرف انرژی و راهکارهای ارائه شده در سامانههای استحصال و پمپاژ آب، امروز (دوشنبه) با حضور 100 نفر از مدیران و کارشناسان شرکتهای آب و فاضلاب، آبفای شهری و روستایی و آب منطقهای ازجانب سازمان بهرهوری انرژی ایران برگزار شد.
در ابتدای این همایش معاون آموزش و بهینهسازی مصرف انرژی سابا به ایراد سخنرانی پرداخت و یادآور شد: مدیریت انرژی در سالهای اخیر در کشور اهمیت بسیاری پیدا کرده است.
وی گفت: مصرف انرژی کشور در سال 93 حدود 270 هزار کیلووات ساعت بوده و از لحاظ اوج بار در تابستان امسال به بیش از 50 هزار مگاوات رسیده است؛ بهطوریکه حدود 90 درصد برق تولیدی در کشور، در نیروگاههای تولید شده حرارتی و حدود 2 درصد برق مصرفی در آب و فاضلاب مصرف میشود.
وی ادامه داد: این رقم معادل 5700 میلیون کیلووات ساعت بوده است و دیماند قراردادی این شرکتها بیش از 1700 مگاوات است.
معاون آموزش و بهینهسازی مصرف انرژی سازمان بهرهوری انرژی ایران افزود: باوجود این سهم اندک، به دلیل ظرفیت صرفهجویی و مدیریت بار قابل توجه، امکان مدیریت و برنامهریزی متمرکز انرژی توجه به بهینهسازی مصرف انرژی، مدیریت بار و توسعه استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر در بخش آب و فاضلاب بسیار حائز اهمیت است.
وی با اشاره به نیاز به سرمایهگذاری قابل توجه و مشکلات صنعت برق در تأمین ظرفیت مورد نیاز در زمان اوج مصرف، برنامههای مدیریت بار را از اهم برنامههای صنعت برق در سال 94 و 95 اعلام کرد و افزود: بر اساس بررسیهای به عمل آمده امکان 600 مگاوات جابهجایی بار در ساعات اوج مصرف در ایستگاههای پمپاژ وجود دارد که با استفاده از نرم افزارهای کنترل هوشمند میتوان از این ظرفیت با هزینه بسیار اندک حدود یک میلیون ریال بهازای هر کیلووات جابه جایی بار استفاده کرد.
دودابی نژاد بخشنامه وزیر نیرو با عنوان اجرای طرح ملی کاهش اوج بار روزانه ایستگاههای پمپاژ آب را اقدام مؤثری در مدیریت اوج اعلام کرد که با همکاری شرکتهای آب و فاضلاب در تابستان سال 94 به اجرا درآمده است و با استفاده از نتایج آن برنامهریزی ماههای آتی برای سال 95 درحال انجام است.
در ادامه مشاور مدیرعامل شرکت توانیر از دیگر سخنرانان این همایش بود که به موضوع استحصال انرژی پاک و افزایش بهرهوری انرژی در تأسیسات آب و فاضلاب پرداخت.
فهیمی گفت: صنعت آب و فاضلاب بهرغم این که یکی از مصرف کنندگان عمده برق در کشور محسوب میشود، اما ظرفیت زیادی جهت تولید انرژیهای پاک دارد.
وی همچنین معضلات پسماندهای صنعت، تجهیزات و تأسیسات کم راندمان، پراکندگی جغرافیا پرداخت و اظهار داشت: جریان و فشار آب، اراضی بایر، فاضلاب، مخازن آب، از منابع اصلی و منحصر به فرد تولید انرژی تجدیدپذیر و افزایش بهرهوری انرژی در صنعت آب و فاضلاب است.
وی در ادامه سخنان خود افزود: تهران شهری کوهستانی با بیش از 880 متر اختلاف ارتفاع در شبکه توزیع آب است.
وی گفت: علاوه بر ایستگاههای پمپاژ و مخازن آب تقریباً 66 فشارشکن عمده وظیفه توزیع روزانه بیش از 3 میلیون مترمکعب آب را در شهر تهران برعهده دارند.
همچنین محمدقاسمی، مدیر دفتر مدیریت مصرف انرژی شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور بدهی به شرکتهای توزیع برق، انجام امور خرابی کنتورهای سه فاز و افزایش بیاندازه راکتیو مصرفی و افت ولتاژ برق و نوسانات شدید برق از جمله عمده مشکلات رودررو با بخش برق ذکر کرد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 48]