واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین: ظریف:نمی خواهم جواب جلیلی را بدهم اما پیشنهادات غربی ها در آلماآتی موجود است سیاست > مجلس - صدا و سیما مشروح پرسش ها و پاسخ های میان ظریف و اعضای کمیسیون برجام را پخش کرد.
به گزارش خبرآنلاين، در اين نشست ظريف به ايرادات لغتي برخي نمايندگان به واژگان به کار رفته در متن انگليسي برجام پاسخ داد و معاني متعدد هر يک از لغات را برشمرد و گفت: فرق مجبور بودن و مجاز بودن مشخص است. ما براي هر يک از اين واژه ها مدت ها وقت گذاشتيم و اينگونه نيست که فکر کنيد به سادگي از کنار اين موارد گذشته ايم. وي در پاسخ به سوال ديگري که به مقايسه قطعنامه هاي صادر شده در دولت گذشته و قطعنامه اخير سازمان ملل اشاره داشت، يادآورشد که لغو تحريم ها مهمترين تفاوت اين قطعنامه هاست. او که مي گفت ما ناگزير از ميراث 6 قطعنامه پيشين بوده ايم، ادامه داد: وقتي تمام قطعنامه هاي پيشين ذيل ماده 41 صادر شده، مشخص است که خروج از آن نيز بايد ذيل همين ماده باشد. وگرنه ما چطور مي توانيم از قيد تحريم هاي قطعنامه پيشين خارج شويم. وزير خارجه در پاسخ به سوال يکي ديگر از اعضاي کميسيون برجام که معتقد بود برجام منجر به لغو تحريم ها نمي شود و مي پرسيد که آمريکا تعهدي مبني بر لغو تحريم ها داده است يا نه؟، گفت: آمريکا متعهد به عدم اجراي تحريم ها به صورت دائمي است و پس از 8 سال بايد لغو تحريم ها را به سازمان ملل ارائه دهد. ما هم بعد از 8 سال بايد به NPT بپيونديم. تا آن زمان اين اقدام دو طرف، داوطلبانه است که ما پروتکل الحاقي را داوطلبانه بدون اينکه به مجلس ببريم، اجرا مي کنيم. آنها هم تحريم ها را بدون اينکه به مجلسشان ببرند، لغو مي کنند. در پايان اين 8 سال اين کار از راه مجلس ها انجام مي شود. ظريف همچنين در پاسخ به سوالي که به توافقي به موازات برجام ميان آژانس و وزارت خارجه اشاره داشت، نيز پاسخ داد. به گفته وي، در مورد تعداد سانتريفيوژها قرار است ايران برنامه اش را به آژانس ارائه دهد و تا 15 سال به غني سازي صنعتي خواهيم رسيد. در اين زمان مشخص ما به 190 هزار سو مي رسيم. کساني که حرفي در دهان غربي ها مي گذارند، بدانند که نبايد به خودي گل بزنند! در برجام آمده است که ما برنامه اي را به آزانس ارائه خواهيم داد که هنوز اين برنامه آماده نشده و طي يکي دو ماه آينده تنظيم خواهد شد. وي تاکيد کرد که ايران هيچ جا در برجام تعهد دائمي نپذيرفته است. چرا که برنامه تکنولوژيک ما ممکن است عوض شود و ما مي خواهيم با برنامه دنيا پيشرفت کنيم. ما مواردي را در برجام پذيرفته ايم که کمترين ضرر را دارد. در اين توافق اجازه نمي دهيم که بازديد فراتري صورت بگيرد. در مورد 25 سال، براي اينکه بهانه اي باقي نماند، اين زمان بندي را پذيرفته ايم. تمام اين موارد با دوستان چک شده و مشکلي نيست.وزير خارجه در پاسخ به اينکه دولت ملزم به ارائه لايحه براي پذيرش پروتکل الحاقي شده است، پس چطور مي خواهد آن را بدون مصوبه مجلس داوطلبانه اجرا کند، گفت: مجلس در مصوبه اش از دولت خواسته است، که دولت با شوراي امنيت هماهنگ باشد، ما هم با شوراي امنيت ملي هماهنگ هستيم. ضمن اينکه از مجلس هم مي خواهيم که با ما همکاري کند. ظريف در پاسخ به سوالي درباره اظهارات جليلي که گفته است که هيچ تحريمي برداشته نمي شود گفت: من قصد پاسخ به دکتر جليلي را ندارم. کما اينکه زماني که مسئوليت پرونده را داشتند هيچ حرفي نزدم. کما اينکه من از منتقدين جدي بودم اما يکبار هم مصاحبه نکردم. اما چند نکته مي گويم. کل تحريم هاي اتحاديه اروپا از روز اجرا لغو مي شود. کليه تحريم ها ايالات متحده متوقف مي شود. علاوه بر آن برخي تحريم ها مانند تحريم ناوگان هوايي لغو مي شود.
کوثري در ميان حرف گفت که مستند بگوييد. ظريف گفت: بريد آن هواپيماهايي که به خاطر نبودن امکانات نشسته بودند و امروز پرواز مي کنند را ببينيد. تحريم هاي شرکت هاي آمريکايي خارج از آمريکا برداشته مي شود و اجازه تعامل دارند.
يکي از نمايندگان گفت: چرا لغو نمي شود. ظريف گفت: ما گفتيم که نمي خواهيم گروگان نتانياهو باشيم. بروجردي از ظريف درباره مشروط بودن تحريم ها و قابل بازگشت بودنشان سوال کرد. ظريف در پاسخ گفت: دوستان يک موضوع دارند و آن بازگشت پذيري است. کليه تحريم ها لغو مي شود. پيشنهاد غرب در آلماآتي دست ماست. اگر جايي گفته بودند که لغو مي کنيم حق با شماست اما اين پيشنهادها دست ماست. در قطعنامه آمده است که اگر تحريم ها را برداشته شود ايران هم به تعهدات خود عمل نمي کند. اين اصل بازگشت پذيري را زير سوال مي برد. ظريف همچنين در پاسخ به سوال بذرباش درباره تحريم هاي اوليه و ثانويه و نيز درباره مخالفت قوه مقننه آمريکا با برجام و اينکه رئيس جمهور بعدي آمريکا ممکن است زير توافق بزند گفت: آن دو سالي که من بودم، تحريم ها چه ربطي به من دارد. تحريم هاي اوليه و ثانويه به من ربطي ندارد. از شما مي خواهم بگم که حرف هاي آقاي بذرپاش عموما به بحث ما ربطي ندارد. مي گويند شاخص هاي اقتصادي پايين آمده است. توافق ژنو اگر نبود الآن چه اتفاقي مي افتاد. اگر شما مي خواهيد در کشور فضاسازي کنيد به وصل کردن مسايل غير مرتبط به هم فضاسازي مي کنيد. پايين آکدن قيمت نفت چه ربطي به برجام دارد. ما گفتيم کليه تحريم هاي پولي و مالي حذف مي شود. آن چيزهايي که شما گفتيد مربوط به مسايل اشاعه اي است. آن ها هم تا الآن ممنوع بود الآن نيازمند اجازه است. در کميسيوني که ما هم عضو آن هستيم اجازه صادر مي کند. فرموديد سوئيف رفع نشده است. آن سوئيفتي که شما مي گوييد مربوط به دو بانک است. وگرنه همه تحريم هاي سوئيفت رفع مي شود. شما آينده را ببينيد. همه کشورهاي اروپايي که آمدند مسئولان بيمه سرمايه گذاري را با خود آورده بودند. ما تصميم سازان کشور هستيم. تصميمات ما تاثيرگذار در دنيااست. ما بايد به دنيا بگوييم که مي خواهيم برجام را اجرا کنيم. شما برجام را 5 بگيريد يا 95. اگر 5 را اجرا نکنيد مي شود صفر اگر 95 را هم اجرا نکنيد مي شود صفر. برجام جاي استفاده دارد. بايد به دنيا بکوييم که ايران امن ترين کشور دنيا براي سرمايه گذاري است. 2929
کلید واژه ها: توافق هسته ای ایران و پنج بعلاوه یک (برجام) - محمدجواد ظریف -
دوشنبه 23 شهریور 1394 - 15:54:53
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]