تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 25 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):مهدى مردى است از ما، از نسل فاطمه.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1829571149




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

اعلام تازه‌ترين گزارش از رشد توليد علمئ ايران در 10 سال اخير


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۲۳ شهريور ۱۳۹۴ (۱۳:۵۹ب.ظ)
اعلام تازه‌ترين گزارش از رشد توليد علمئ ايران در 10 سال اخير موج- سرپرست پايگاه استنادي علوم جهان اسلام (ISC) اعلام کرد: کميت توليد علم در عرصه بين‌المللي تنها يکي از شاخص‌هاي توسعه علمي کشور محسوب مي‌شود که يکي از راه‌هاي سنجش آن، پايگاه‌هاي استنادي بين‌المللي هستند.
به گزارش خبرگزاري موج،دهقاني گفت: اساساً يکي از مهم‌ترين علل تأسيس پايگاه‌هاي استنادي آي.اس.آي و اسکوپوس ايجاد نمايه از معتبرترين توليدات علمي دنيا بوده است. از اين رو، اين پايگاه‌ها از ميان نشريات بين المللي تنها بهترين‌ها را نمايه سازي مي‌کنند که اين دسته از نشريات را «نشريات هسته» مي‌نامند.
وي خاطرنشان کرد: نشريات هسته، تعداد اندکي از نشريات در يک حوزه موضوعي هستند که بيشترين تعداد استنادها را دريافت کرده‌اند. استنادها يکي از شاخص‌هاي مرجعيت و کيفيت علمي در دنياي علم امروز هستند. بنابراين هدف اصلي تأسيس پايگاه‌هاي استنادي، سنجش کيفيت توليدات علمي است و کميت توليد علم تنها يک شاخص و بسيار کم اهميت تر از شاخص استنادها يا همان کيفيت توليد علم است.
دهقاني اظهار داشت: يکي از وبگاه‌هايي که براي سنجش کميت و کيفيت توليدات علمي مورد استفاده قرار مي‌گيرد، وبگاه «سايمگو» (Simago) است. اين وبگاه يک منبع دست دوم براي استخراج اطلاعات محسوب مي‌شود. اطلاعات اين پايگاه به سرعت روزآمد نشده و علي‌رغم اينکه هشت ماه از سال 2015 ميلادي مي‌گذرد، اين پايگاه هيچ اطلاعاتي در خصوص کشورها در اين زمينه ارائه نداده و همچنين اطلاعات سال 2014 ميلادي آن نيز کامل نشده است.
وي تصريح کرد: پايگاه مذکور بر مبناي اطلاعات پايگاه استنادي اسکوپوس روزآمد مي‌شود. مثلاً، براساس اطلاعات مستخرج از اسکوپوس در تاريخ 15/6/1394 جمهوري اسلامي ايران 42304 مدرک در سطح بين المللي منتشر کرده است، حال آنکه براساس پايگاه سايمگو در همين تاريخ تنها 39573 مدرک از ايران منتشر شده است. اختلاف اين دو 2731 مدرک است که در وضعيت فعلي کشور بسيار حائز اهميت است.
سرپرست پايگاه استنادي علوم جهان اسلام افزود: بررسي اطلاعات اسکوپوس نشان مي‌دهد که از ايران در سال 2014 ميلادي تعداد 42304 مدرک در پايگاه استنادي اسکوپوس نمايه سازي شده است. اين رقم در سال گذشته 40810 مدرک و در سال 2012 ميلادي تعداد 40301 مدرک بود. بررسي اطلاعات اين پايگاه در سال 2014 ميلادي نشان مي‌دهد که از حيث کميت، توليد علم کشورهايي مانند سوئيس، دانمارک، سوئد، بلژيک و اتريش با رتبه‌هاي کميت توليد علم 17، 24، 21، 22 و 25 همگي بعد از ايران قرار دارند.
رئيس مرکز منطقه‌اي اطلاع‌رساني علوم و فناوري (RICEST)، براساس پايگاه استنادي اسکوپوس در سال 2015 ميلادي تا تاريخ 14/6/1394 کميت توليد علم ايران 25972 مدرک است و مشابه سال گذشته رتبه 16 دنيا و رتبه اول منطقه را از اين بابت در اختيار داريم وبراي تعيين رتبه قطعي کميت توليد علم کشور بايد چندين ماه بعد از سال 2015 صبر کرد.
دهقاني تصريح کرد: هر يک از پايگاه‌هاي استنادي، توليدات علمي را در طبقات موضوعي مختلفي قرار مي‌دهند. براساس پايگاه استنادي اسکوپوس بيشترين توليدات علمي کشور در سال 2014 ميلادي مربوط به سه حوزه پزشکي، مهندسي و شيمي است. بايد در نظر داشت که ماهيت بين رشته اي علم باعث مي‌شود که پژوهشگران يک حوزه در رشته‌هاي ديگر نيز به توليد علم بپردازند. مثلاً، بخش قابل‌ملاحظه اي از توليدات علمي دانشگاه‌ها و مؤسسات تحقيقاتي علوم پزشکي در کشور در حوزه علوم پايه نيز طبقه‌بندي مي‌شوند.
وي خاطرنشان کرد: هر چند کميت توليد علم کشور در هيچ يک از سال‌ها کاهش نداشته است، اما آن بخش از کميت توليد علم کشور که مربوط به مقالات منتشر شده در کنفرانس‌هاي بين المللي مي‌شده است در طول زمان کاهش قابل‌ملاحظه‌اي را تجربه کرده است.
در سال 2010 ميلادي تعداد 6696 مقاله ماحصل شرکت در کنفرانس‌هاي بين المللي داشتيم در حالي که اين رقم در سال 2014 ميلادي به 3029 مقاله رسيده است که علت آن را مي‌توان تحريم‌هاي بين‌المللي در حوزه‌هاي علمي و افزايش قيمت ارز دانست که باعث شده تعداد کمتري از دانشجويان دوره دکترا و اعضاي هيئت علمي براي شرکت در کنفرانس‌هاي بين‌المللي به منظور ارائه مقاله شرکت داشته باشند و از طرفي يکي از آيتم‌هاي تعيين کننده رتبه علمي کشور، ارائه مقاله در کنفرانس‌هاي بين‌المللي است.













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 56]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن