واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۲ شهريور ۱۳۹۴ (۱۴:۵۷ب.ظ)
تسهيل قانون فرزندخواندگي موج - مدير کل دفتر امور حمايتي و توانمندسازي وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعي جزئيات قانون فرزندخواندگي (حضانت) را تشريح کرد و از تسهيل قانون فرزندخواندگي خبر داد.
به گزارش خبرگزاري موج به نقل از روابط عمومي وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعي، عبدالرحيم تاجالدين، مدير کل دفتر امور حمايتي و توانمندسازي وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعي، افزود: پديده بيسرپرستي از پديدههاي ناخوشايند جوامع بشري است که به علل مختلف روي ميدهد. اين پديده که زاييده ساختار اجتماعي، اقتصادي و فرهنگي جديد است؛ به ويژه در جوامع صنعتي بسيار مشهود است. کودکاني که يکي از والدين خود را به دلايل گوناگوني چون طلاق، حوادث و... از دست دادهاند کساني هستند که در آينده هم داراي محروميتهايي خواهند شد.
وي اظهار داشت: در کشور ما با توجه به آموزههاي ديني و ملي، پديده کودکان بيسرپرست، مورد توجه تصميمگيرندگان و دستاندرکاران حوزه رفاه اجتماعي است. در جديدترين اقدام، قانون مربوطه مورد بازنگري قرار گرفته که شرايط فرزندخواندگي را تسهيل کرده است.
وي تشريح مزاياي قانون جديد فرزندخواندگي، گفت: در قانون قبلي فقط حمايت از کودکان بيسرپرست بوده، اما؛ در قانون جديد کودکان و نوجوانان بيسرپرست و بدسرپرست را شامل ميشود. در قانون قبلي فرزندخواندگي براي خانواده بدون فرزند بوده، اما؛ در قانون فعلي اول براي خانوادههاي بدون فرزند، در مرحله دوم دختران ازدواج نکرده و در مرحله سوم خانوادههاي داراي فرزند است.
وي افزود: حمايت مالي در قانون قبلي ذکر شده ولي شفافيت در راهکارهاي عملياتي و قانون وجود نداشت، اما؛ در قانون جديد بيمه، تمليک اموال و برخورداري از حق مستمري ولي (فوت و از کارافتادگي) مثل کودکان معمولي آورده شده است. در قانون قبلي متقاضيان از طريق دادگاه به بهزيستي معرفي ميشدند، اما؛ در قانون فعلي متقاضيان اول به بهزيستي مراجعه و در صورت احراز صلاحيت به دادگاه مراجعه ميکنند.
تاجالدين افزود: علاوه بر اين در قانون قبلي امکان فرزندخواندگي براي متقاضيان مقيم خارج از کشور وجود نداشت، اما؛ در قانون جديد متقاضيان مقيم خارج کشور ميتوانند با مراجعه به کنسولگري تقاضاي فرزندخوانده کنند. همچنين در قانون قبلي در صورت پيدا کردن فرزند و نگهداري وي مشکلاتي به وجود ميآمد، اما؛ در قانون جديد در صورت ثابت کردن موضوع، تسهيلگري براي فرزند و خانواده پيشبيني شده است.
وي به ديگر مزاياي قانون جديد فرزندخواندگي اشاره کرد و گفت: در قانون قبلي سن فرزندخواندگي تا 12 سال بود، در قانون جديد تا 16 سالگي افزايش يافته است. در قانون قبلي مرخصي دوره مراقبت براي مادر (فرزندخواندگي زير 3 سال) وجود نداشت، در قانون جديد 3 ماه مرخصي با حقوق در نظر گرفته شده است. در قانون قبلي مشاوره چنداني قبل از سرپرستي وجود نداشت، اما؛ در قانون جديد دفتر مشاوره ديني توسط حوزه علميه قم با همکاري بهزيستي مشاوره قبل از سرپرستي داده ميشود.
مدير کل دفتر امور حمايتي و توانمندسازي افزود: در قانون قبلي امکان سپردن سه گروه از کودکان وجود داشت طفلي که جد پدري يا مادرش شناخته شده نبود (طفلي جد پدري يا مادرش در قيد حيات نباشند) کودکاني که به موسسه عامالمنفعه سپرده شده و تا سه سال پدر و مادر و يا جد پدري او مراجعه نکنند، در قانون جديد علاوه بر سه گروه قبلي 2 گروه ديگر اضافه شدند: افرادي که سرپرستي آنان به بهزيستي سپرده شدند و تا دو سال پدر و مادر يا جد پدري او مراجعه نکنند و افرادي که سرپرستي آنان به بهزيستي سپرده شدند و هيچ يک از پدر مادر و يا جد پدري و وصي منصوب صلاحيت سرپرستي را نداشته باشد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 62]