واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: ضرورت تقویت روحیه جمعی در جوانان
کد خبر: ۵۳۱۳۴۲
تاریخ انتشار: ۲۲ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۲:۲۵ - 13 September 2015
یک جامعه شناس گفت: خانواده فردگرایی را در جوانان تقویت میکند. اگر خانوادهها تلاش کنند روحیه جمعی را در فرزند پرورش دهند احتمال اینکه در آینده شهروندانی برخوردار از هویتی قویترداشته باشیم، بیشتر است.
به گزارش ایسنا، فروزنده جعفرپور افزود: فرد گرایی در جامعه افزایش یافته است و یکی از دلایل تلاش افراد برای تقویت موقعیت خود در جامعه، عملکرد خانوادههاست چون به نوجوانان آموزش میدهند که در آینده بهگونهای عمل کنند تا منافع فردیشان تأمین شود.
وی با بیان اینکه عوامل مختلفی در شکلگیری هویت جوانان موثر است، گفت: دوره جوانی یکی از مهمترین دورههایی است که هویت در آن شکل میگیرد. یکی از مهمترین عناصر شکل دهنده هویت جوانان، خانوادهها هستند. آنان میتوانند موجب شکل گیری و تقویت احساس تعلق و تعهد جوانان به جامعه خودشان، هویت جمعی و هویت ملی که عالیترین سطح هویت جمعی است، شوند.
جعفرپورافزود: در کنار خانوادهها، نهادهای دیگری مانند آموزش و پرورش، رسانهها و نهادهای مختلفی که جوانان به گونهای با آن در ارتباط هستند به ویژه گروه همسالان در شکل گیری هویت جوانان موثر هستند. خانوادهها اگر تعلق کافی به یکدیگر و جامعهشان داشته باشند و مبانی هویت را به گونه غیرمستقیم در فرزندان تقویت کنند میتوانند عامل موثری در شکل گیری هویت باشند.
وی ابراز تأسف کرد که در حال حاضر بسیاری از خانوادهها توجه زیادی به تربیت فرزندانشان به عنوان افرادی متعهد و متعلق به جامعه نمیکنند و به تقویت عرق ملی در آنها نمیپردازند تا جوانان در آینده به جامعه خود احساس تعلق کنند و خدماتی را به این کشور ارایه دهند.
وی افزود: نقش خانوادهها در شکل دهی به هویت فرزندان کمتر شده است چون در گذشته زمان تعامل خانواده با فرزندان بیشتر بود؛ اما الان خانوادهها این زمان را کم کم به رسانههایی مانند تلفن همراه هوشمند و تلویزیون اعم از شبکه داخلی و ماهوارهای واگذار کردهاند.
این جامعهشناس در ادامه گفت: نحوه گذران اوقات فراغت بر شکلگیری و تقویت هویت نوجوانان موثر است. خانواده در این حوزه نیز عقب نشینی کرده است و زمانی که نوجوانان صرف استفاده از ابزارهای نوین ارتباطی میکنند، افزایش پیدا کرده است.
وی درباره راهکارهای کمک به جوانان دچار مشکل بحران هویت تصریح کرد: اگر رفتار تعاملی درستی را والدین در نظر بگیرند و به همراه فرزندانشان اوقات فراغت را بگذرانند تاثیر زیادی بر بهبود وضعیت هویتی نوجوانانشان میگذارد؛ چرا که اوقات فراغت زمانی است که افراد آزادانه رفتاری را انتخاب میکنند. در این اوقات میتوان ارزشها، هنجارها و حتی رفتارها را به صورت غیر ملموس تغییر داد.
جعفرپور در پایان اظهارکرد: در این حوزه خانواده میتواند کمک کند تا به گونه غیر رسمی نوجوانان به جای آنکه فراغت فردی آنان منفعل باشد، فراغت جمعی فعال داشته باشند. در صورت برخورداری از فراغت جمعی فعال با اعضای خانواده و با کسانی که هم عقیده هستند رفتارهای مورد پسند خانواده طی این تعاملات تقویت میشود. بنابراین برنامه ریزی فراغتی از طریق خانوادهها برای نوجوانان یک مساله بسیار مهم است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]