واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۱ شهريور ۱۳۹۴ (۱۵:۱۲ب.ظ)
کاهش شمار دکلهاي نفتي آمريکا در پي افت قيمتهاي جهاني نفت موج - شرکت خدمات نفتي بيکر هيوز آمريکا روز جمعه (۲۰ شهريور) در تازهترين گزارش خود از کاهش شمار دکلهاي نفتي اين کشور در هفته گذشته در پي افت قيمتهاي جهاني نفت خام خبر داد.
به گزارش خبرگزاري موج، گزارش روز جمعه شرکت بيکر هيوز نشان ميدهد که شمار دکلهاي حفاري نفت در اين کشور در هفته منتهي به ۱۱ سپتامبر (۲۰ شهريور) براي دومين هفته پياپي با کاهش همراه شد، دور تازه کاهش قيمتهاي جهاني نفت خام در تابستان امسال توليدکنندگان آمريکايي را مجبور کرد تا دور دوم کاهش تعداد دکلهاي حفاري را آغاز کنند.
بنا بر اعلام شرکت خدمات نفتي بيکر هيوز، کاهش شمار دکلهاي حفاري آمريکا در هفته گذشته، افزايش اندک در هفتههاي گذشته را کمرنگ کرد به طوري که شرکتهاي حفاري آمريکا در هفته منتهي به ۱۱ سپتامبر ۱۱ دستگاه دکل حفاري از ناوگان دکلهاي فعال حفاري ايالات متحده کاستند و با توجه به اين افت مجموع دکلهاي حفاري به ۶۵۲ دکل رسيد، که بزرگترين کاهش در طول دو هفته از اوايل ماه مه به شمار ميآيد.
شمار دکلهاي حفاري نفت آمريکا در هفته منتهي به چهارم سپتامبر (۱۳ شهريور) براي نخستين بار پس از هفت هفته رشد پياپي با ۱۳ دستگاه افت روبرو شده بود و به ۶۵۲ دستگاه دکل رسيده بود، در طول هفت هفته تنها ۶ دستگاه به ناوگان دکلهاي نفتي فعال ايالات متحده اضافه شده بود.
افت قيمتهاي جهاني نفت خام موجي از کاهش بودجهها و تعديل سرمايه انساني را در صنعت نفت جهان و شرکتهاي بينالمللي نفت و گاز به همراه داشته است.
بسياري از تحليل گران بر اين باورند که روند کاهشي تعداد دکلهاي نفتي آمريکا در نيمه دوم امسال دوباره از سر گرفته ميشود، در حالي که هم اکنون کاهش قيمتهاي جهاني نفت خام نيز مزيد بر علت شده است.
افزايش پياپي در آن هفت هفته، در نتيجه برنامههاي اعلام شده در ماههاي مه و ژوئن رخ داده بود که سبب شد قيمت نفت خام آمريکا به ميانگين ۶۰ دلار براي هر بشکه برسد.
با اين حال، قيمت نفت خام آمريکا در هفته جاري به ميانگين ۴۵ دلار براي هر بشکه رسيد، در حالي که اين رقم نسبت به ۴۷ دلار هفته گذشته، ۲ دلار افت نشان ميدهد.
قيمت نفت خام آمريکا در پايان معاملات روز جمعه به دنبال کاه پيشبينيهاي گلدمن ساکس و کومرز بانک درباره قيمت نفت، بيش از ۲ درصد کاهش يافت، دلايل اين کاهش برآورد مازاد عرضه در بازار و نگرانيها درباره اوضاع اقتصادي چين عنوان شده است.
تحليلگران گلدمن ساکس در يادداشتي با عنوان «پايينتر حتي براي مدتي طولانيتر» اعلام کرد: بازار نفت حتي باز مازاد عرضه بيشتري روبرو خواهد شد و انتظار ميرود اين مازاد عرضه در سال ۲۰۱۶ تداوم داشته باشد.
توليدکنندگان آمريکايي هفته گذشته در هر يک از ۴ حوزه اصلي توليد شيل اويل آمريکا (ايگل فورد در ايالت تگزاس، نايبورا در ايالتهاي کلرادو و ويومينگ، باکن در ايالتهاي داکوتاي شمالي و مونتانا و پرميان در تگزاس غربي و شرق نيومکزيکو) تعداد دکلهاي حفاري خود را کاهش دادند.
در واکنش به افت قيمتهاي جهاني نفت خام، توليد نفت آمريکا در چند هفته اخير با کاهش روبرو بوده است و توليد کنوني ايالات متحده به حدود ۹ ميليون و ۱۰۰ هزار بشکه در روز رسيده است، در حالي که ميانگين توليد نفت اين کشور از اواخر مه تا اواسط ژوئيه در سطح ۹ ميليون و ۶۰۰ هزار بشکه در روز بود.
با بازنگري در آمارهاي توليد ماه ژوئن که دوشنبه هفته گذشته منتشر شد، قيمت نفت خام آمريکا حدود ۳ دلار افزايش يافت، اما؛ عمر اين روند افزايشي بسيار کوتاه بود.
بازارهاي جهاني نفت خام در پايان معاملات روز جمعه (۱۳ شهريور)، آخرين روز کاري معاملات بازار نفت در هفته گذشته، در پي تضعيف والاستريت، با کاهش روبرو شد، با بالا و پايين شدن بازار سهام، قيمتهاي جهاني نفت خام نيز دچار نوسان ميشد.
در پي نگرانيها درباره مازاد عرضه و کند بودن رشد تقاضاي جهاني نفت خام، قيمت نفت خام شاخص دابليو.تي.آي آمريکا با ۶۰ درصد کاهش از رقم ۱۰۷ دلار براي هر بشکه در ژوئن ۲۰۱۴ هم اکنون به حدود ۴۴ دلار براي هر بشکه رسيده است.
در واکنش به کاهش ۶۰ درصدي قيمت نفت خام با کاهش قيمتهاي نفت خام، شرکتهاي حفاري آمريکا مجبور به حذف هزاران شغل و توقف فعاليت بيش از نيمي از رکورد هزار و ۶۰۹ دکل حفاري فعال تا اکتبر ۲۰۱۴ شدند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]