تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 7 دی 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):سنگهاى زیربناى اسلام سه چیز است: نماز، زکات و ولایت که هیچ یک از آنها بدون دیگرى درست ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1845542728




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

نکوداشت عبدالله انوار و احمد مسجدجامعی در عصری با کتاب


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: نکوداشت عبدالله انوار و احمد مسجدجامعی در عصری با کتاب خبرگزاری پانا: مراسم ˝عصر کتاب طهران˝ به مناسبت پاسداشت تلاش های تهران شناسی استاد سید عبدالله انوار و قدردانی از تهران گردی احمد مسجد جامعی برگزار شد.
۱۳۹۴ شنبه ۲۱ شهريور ساعت 14:30

خبرگزاری پانا+

به گزارش پانا؛ در این مراسم که با حضور برخی از مسئولان فرهنگی و چهره های برجسته تهران شناسی در باغ موزه هنرهای ایرانی برگزار شد، همزمان با رونمایی از دو کتاب «طهران قدیم» تألیف نصرالله حدادی و «سلسبیل» اثر معصومه جوادی نسب، از 80 سال تلاش، تألیف و تحقیق استاد انوار و تلاش های احمد مسجد جامعی، عضو شورای اسلامی شهر تهران، برای احیای تهران گردی قدردانی شد. 
 
در ابتدای این مراسم، احمدرضا مومنی، مدیر فرهنگی هنری منطقه 10 ضمن خوشامدگویی به مهمانان گفت: در برگزاری این مراسم دو اصل مهم را مدنظر قرار دادیم، یکی اصل کتاب و دیگری تهران شناسی. استاد انوار کسی است که عمر خود را صرف تحقیق و تالیف در زمینه فلسفه، تاریخ، ادبیات و تهران شناسی کرده است و احمد مسجدجامعی نیز بنیانگذار بسیاری از اتفاقات مهم فرهنگی است که از جمله آنها می توان به تلاش این اندیشمند در راه تهرانشناسی اشاره کرد.
در ادامه دکتر رضا داوری اردکانی، رئیس فرهنگستان علوم ایران، به عنوان نخستین سخنران این مراسم با اشاره به اینکه میان استاد انوار و مسجد جامعی وجوه مشترک زیادی وجود دارد گفت: این دو بزرگوار وجوه اختلافی زیادی دارند اما وجوه مشترکی هم دارند. هر دو آنها فرهیخته و مظهر فرهنگ هستند. من ۶۰ سال است که استاد انوار را می‌شناسم. ایشان در جوانی علایقی سیاسی داشتند اما گوشه‌ کتابخانه را ترجیح دادند و این بخاطر بزرگی ایشان است که با کتاب زندگی کردند. 
او ادامه داد: با کتاب بودن بهترین زندگی است. استاد انوار و مسجد جامعی هر دو تهران شناس هم هستند. مسجد جامعی از خانواده روحانی و اهل فرهنگ هستند و از حدود ۴۰ سال پیش ایشان را می‌شناسم. ایشان خدمات بزرگی به سینما، کتاب، هنر و فرهنگ کشور کردند. همچنین در اوایل انقلاب و سپس در وزارت ارشاد کارهای عظیمی کردند. 
دکتر داوری درباره فرهنگ گفت: همه مردم با فرهنگ هستند و فرهنگ جدا از مردم نیست. ما اجتماعی زندگی می‌کنیم و روابط ما تاریخی و فرهنگی است و روابط ما نیز بر اساس فرهنگ است. بشر از ابتدای زندگی‌ تا به حال شاعر بوده است ولی عده‌ای هستند که مظاهر فرهنگ‌‌اند و فرهنگ با آنها شناخته می‌شود. فرهنگ اصل و بنیادی دارد که قابل تعلیم نیست و کسانی‌اند که آنها را بنیان می‌گذارند و شاعران و متفکران بنیان گذار فرهنگ‌اند و کسانی هستند که نگهبان و پاسدار فرهنگ‌اند که علامت آن نیز عشق است. 
داوری همچنین درباره مسجد جامعی گفت: ایشان به شدت متواضع‌اند و سخن گفتن درباره ایشان سخت است. ایشان همچنین بنایی در چاپ قرآن نفیس گذاشتند که قدر آن را آیندگان خواهند دانست. آقای مسجد جامعی آینده‌نگر هستند و کاری که آن روزها کردند برای امروز ما هم هست. 
 
عبدالله انوار، صاحب گنج تواضع است
سخنران بعدی این مراسم دکتر مهدی محسنیان راد، استاد ارتباطات، بود. وی درباره استاد انوار گفت: کتاب زندگی ایشان از جمله کتابی است که باید بارها به آن مراجعه کرد وقتی که من سن و زندگی‌نامه علمی ایشان را دیدم متوجه شدم خدمتی که ایشان کردند بسیار قابل تقدیر است. کار اصلی ایشان تنها تهران شناسی نیست و در تمام وجوه علمی، کارهای ارزشمندی کرده اند. 
این استاد ارتباطات درخصوص ویژگی های مسجدجامعی نیز گفت: من به دلیل شغلم چهل سال است مقاماتی را می‌بینم که اکثراً خضوع و خشوع را نمایش می‌دهند ولی اگر این خضوع را کنار بزنید آن تکبر را می‌توان دید. اما آقای مسجد جامعی فاقد خضوع ظاهری هستند و خضوع واقعی دارند. 
سید محمود دعایی، مدیرمسئول روزنامه اطلاعات، دیگر سخنران این مراسم بود که در وصف استاد انوار گفت: کمالات و ساحت دانش ایشان چنان گسترده است که نمی‌توانم ادای مطلب کنم. 
او ادامه داد: از افتخارات ما در روزنامه اطلاعات استفاده از حضور سرآمدانی چون مسجد جامعی است. ای کاش سرآمدان دیگری نیز فرهنگ در حوزه هنر و فرهنگ ما را همراهی می‌کردند. وی افزود: تواضع کسانی چون استاد انوار و مسجد جامعی ناشی از پختگی و کارآمدی ایشان است. درختی که میوه زیادی دارد سنگین هم خواهد بود. فرهیختگی آنها این است که با فروتنی در حوزه فرهنگی تلاش کردند. 
دعایی گفت: مسجد جامعی همراه دولت‌های مختلف این نظام بودند و تمامی دولت‌ها به ایشان افتخار می‌کردند و حتی مردم تهران نیز ایشان را انتخاب کردند و می‌دانستند که وی خدمت‌گزار فرهنگ است. تهران‌گردی او از ابداعاتی است که باعث شناخت بیشتر تهران شد و ایشان در طی این تهران گردی ها، کاوش‌هایی داشتند که چهره‌های بزرگی را شناسایی کردند. مسجد جامعی منتخبی در شورای شهر بودند که همراه با جمع‌ شورای شهر بود و با متانت و شایستگی با اعضا همراه بود حتی اگر رئیس شورای شهر هم نبود باز هم با تواضع با اعضای شورای شهر و رئیس آن همراه بود. ایشان اصیل‌ترین تهرانی است که به این شهر خدمت کردند. 
 
 
استاد انوار، بازمانده نسل تهران شناسان علمی است
استاد محیط طباطبایی، مشاور علمی پژوهشگاه سازمان میراث فرهنگی، نیز گفت: در تهران شناسی معاصر ما فضای جدیدی در این رشته به وجود آمده است و افرادی از نسل سابق مانند استاد انوار بازمانده این نسل است که نه تنها بحث تهران را تخصصی نگاه می‌کند بلکه تهران شناسی برای ایشان علم است. بالاترین وجه شخصیتی این محقق، معلمی است؛ استاد انوار شاگردان بسیاری تربیت کرده‌اند.
وی افزود: مدیریت شهری ما از لحاظ فرهنگی کمتر دیده می‌شود و ابداع مسجد جامعی آن است که از وجه مدیریت فرهنگی به شهر نگاه کرد و در بازدیدهایش نیز به دنبال شناسایی هویت و تاریخ فرهنگی محله‌های شهر تهران بوده است. هر دو این فرهیختگان هم نگاه علمی جدید دارند و هم ادامه نگرش فرهنگی گذشته را استمرار می‌دهند. 
 
مسجدجامعی، مانع تعطیلی انجمن شاعران شد
ساعد باقری نیز سخن خود را با شعری که سروده بود آغاز کرد و گفت: استاد انوار از جمله کسانی‌اند که صاحب تواضع حقیقی است و ابراز شادمانی و تقدیر وی از افراد به گونه‌ای است که تواضع حقیقی را می‌توانیم تجربه کنیم. 
وی همچنین افزود: مسجدجامعی دغدغه‌ فرهنگی دارند و هنگام صحبت، تجربه زیبایی از این رویارویی را در خاطر افراد به یادگار می گذارند. می توانم به یقین بگویم اگر حمایت مسجدجامعی از انجمن شاعران ایران نبود قطعاً تعطیل می‌شد. 
سهیل محمودی از شاعران معاصر نیز در این مراسم نکوداشت گفت: جایی که اسم هم‌نسل‌های استاد انوار می‌آید توان سخن گفتن نیست ایشان دین، تاریخ و فرهنگ ما را یک تنه برای معرفی بوعلی سینا بر دوش کشیدند. همچنین احمد مسجد جامعی نیز نماینده فرهنگی ما در سیاست بودند و امروز قدر مدیریت فرهنگی ایشان را می‌دانیم. 
در ادامه مراسم نکوداشت استاد انوار و مسجد جامعی مراسم رونمایی از دو کتاب «طهران قدیم» تألیف نصرالله حدادی و «سلسبیل» اثر معصومه جوادی نصب با حضور فرهیختگان فرهنگ و ادب برگزار شد و هر دو مؤلف لوح تقدیری از استاد انوار و مسجد‌ جامعی دریافت کردند.
در پایان این مراسم استاد انوار نیز از کلیه سخنرانان و مهمانان تشکر کرد و گفت: ‌از من پرسیدند کار تو ریاضی بود و به تهران‌شناسی چه کار داشتی؟ من می‌گویم که با تحقیق در جهان گشایی جوینی به نقاط مهمی پی بردم که قابل توجه‌اند. این کار باعث شد تا این شیوه پژوهشی را در مورد تهران نیز ادامه دهم. بنابراین شروع به تحقیق میدانی و کوچه به کوچه شهر تهران کردم زیرا می دیدم که تهران روزبه روز بزرگتر می شود و نیازمند آن است که تا تاریخ و فرهنگ آن به فراموشی سپرده نشده، این اطلاعات را مکتوب کنم.
 
روح فرهنگی تهران گم شده
احمد مسجدجامعی نیز گفت: من خبر نداشتم مراسمی به این عظمت برگزار شود. اما می‌گویم که در تهران حس فرهنگی گم شده و انسان‌ها در آن دیده نمی‌شوند. روح فرهنگی از ما دور شده است، چند سال پیش می‌خواستند رشته کتابداری را حذف کنند و شما بینید با چنین نگرشی چه بر سر فرهنگ و کتاب می‌آید. آسیب فرهنگی این است که سخت‌کوشی در علم از بین رفته و من معتقدم که در کنار جسم تهران، جان و روح تهران هم باید به آن هم بپردازیم و نمونه جان تهران استاد انوار است. 
مسجد جامعی اظهار داشت: علم با فرهنگ رشد می‌کند و من در تهران گردی‌ها تلاشم این بود که فرهنگ تهران را جست و جو و احیاء کنم. ما نیاز داریم تا حول محور دانایی و محبت از جان شهر نگاهبانی شود. این نیاز مهمتر از ساخت و سازهاست. 
در پایان این مراسم، دکتر محسنیان راد، مجید انتظامی، دکتر داوری اردکانی، محیط طباطبایی، محمد بهشتی، صادق زیباکلام، مهندس حسابی، لوریس چکناواریان، حسام الدین سراج دکتر مهدی حجت، دکتر امیری استاد جامعه شناسی دانشگاه کالیفرنیا، حسن نمک دوست، حسن انوشه، حورا صدر و برخی دیگر از چهره های فرهنگی، با اهدای لوح تقدیر از استاد انوار و مسجدجامعی تقدیر کردند. گفتنی است این مراسم به همت فرهنگسرای عطار و با مشارکت سازمان فرهنگی هنری شهرداری و باغ موزه هنرهای ایرانی عصر جمعه 20 شهریورماه برگزار شد.
 














این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[مشاهده در: www.pana.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 86]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن